مصاحبه تلویزیونی اوباما رئیس جمهور آمریکا پیش از سفر به سرزمینها اشغالی، اخبار مربوط به تحریم ایران از یونان تا لسانجلس در آمریکا، نقش ایران در تحولات سوریه و مسائل داخلی ایران در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال 92، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
سخنان رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با کانال دوم تلویزیون اسرائیل در مورد روابط دو طرف و برنامه هستهای ایران از اخبار مهم امروز رسانهها در مورد ایران است. بر اساس این خبر که در ساعات پایانی دیشب توسط جروزالم پست منتشر شد، رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه از سویی اعلام کرد که ایران تا ساخت بمب اتمی بیش از یک سال فاصله دارد و از سوی دیگر ضمن تکرار این سخن که برای راه دیپلماتیک اولویت قائل است، به صهیونیستها تعهد داد که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد.
اوباما هر چند با این سخنان خط قرمز طراحی شده توسط نتانیاهو را به رسمیت نشناخت و برای آن فوریت قائل نشد ولی در بخشی از سخنان خود، تهدید قدیمی وجود همه گزینهها روی میز را تکرار کرد. وی ادامه داد که «آشکار است که ایالات متحده قابلیتهای فراوانی دارد ولی هدف ما در این جا این است که اطمینان حاصل کنیم ایران سلاح هستهای در اختیار نخواهد داشت تا بتواند اسرائیل را تهدید کند و یا در منطقه مسابقه تسلیحاتی راه بیندازد.»
وال استریت ژورنال به مانند بعضی دیگر رسانههای غربی همچنان اجرایی شدن تحریمهای ایران را با جدیت! پیگیری میکند و دو خبر را در این باره مورد توجه قرار داده است. طبق اخبار رویترز و وال استریت ژورنال، دولت یونان در روز پنج شنبه خواستار انجام تحقیقات در مورد یک شرکت خارجی دارای مجوز فعالیت در این کشور شده است تا در صورت تائید ارتباط آن با یک شبکه کشتیرانی مرتبط با ایران مجوز فعالیت آن را لغو کند. وزارت کشتیرانی یونان اعلام کرده است که تحقیقات اولیه نشان داده که هیچ کشتی با پرچم یونان و یا یک شرکت کشتیرانی یونانی با این مساله ارتباطی نداشته است. این شرکت از سوی مقامات آمریکایی در لیست سیاه قرار گرفته است.
وال استریت ژورنال در خبری دیگر، با اعلام حضور کشتیهای شرکت Evergreen، در بندر عباس ایران، خواستار بستن بنادر آمریکا از جمله بندر لس آنجلس بزرگترین بندر آمریکا به روی کشتیهای این شرکت شده است.
خبرسازی در مورد نقش ایران در سوریه نیز ادامه دارد. روزنامه انگلیسی گاردین به نقل از ژنرال اسرائیلی آویو کوچاوی مدعی شده است که ایران و حزبالله برای کمک به ادامه حیات دولت سوریه، در این کشور، ارتشی مردمی به استعداد 50 هزار نفر تشکیل داده اند و قصد دارند تعداد افراد آن را به دو برابر نیز افزایش دهند.
رویترز نیز در خبری دیگر مدعی شده است که ایران به حمایت نظامی خود از حکومت سوریه شدت بخشیده است و اکنون نه تنها از راه عراق، بلکه از راه ترکیه و لبنان نیز به سوریه سلاح میفرستد.
و در انتها این که مسائل داخلی ایران از جنبه اقتصادی مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفته است. الجزیره در گزارشی از میدان خراسان به نقش اقتصاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده پرداخته است و از قول یک فروشنده در این منطقه ابراز امیدواری کرده است که آمدن رئیس جمهور بعدی به بهبود وضعیت اقتصادی ایران کمک کند.
اکونومیست نیز به سوداگری در بازار خودروی ایران اشاره کرده است و با تمرکز بر فروش یک دستگاه پژو 206 توسط یک جوان ایرانی به قیمتی بسیار بیشتر از قیمت خرید آن، به چرایی توجه زیاد بر بازار خودروی ایران پرداخته است.