«همه وظیفه داریم از یادگار ایشان محافظت کنیم و در جهت بالندگی آن گام برداریم»؛ این عبارتی است که دکتر رضا روستا آزاد در خرداد سال ۹۰ و در مراسم بزرگداشت دکتر علینقی مشایخی بر زبان آورد.
به گزارش «تابناک»، در آن سال هم زمزمههایی مبنی بر انحلال دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف بر سر زبانها بود و رئیس تازه منصوب شده دانشگاه شریف به همگان این وعده را داد که داستان انحلال دانشکده را به فراموشی بسپارند.
اما این روزها در حالی که رئیس دانشگاه صنعتی شریف مشغول حضور در تجمعهای انتخاباتی است، دوباره اخباری مبنی بر انحلال دانشکده مدیریت و اقتصاد بر سر زبانها افتاده است؛ اخباری که موجب نگرانی دانشجویان و دانش آموختگان این دانشکده شده و اعتراضهای فراوانی را از سوی متقاضیان انتخاب رشته دکترا ـ که به تازگی نتایج آن اعلام شده ـ به همراه داشته است.
بنا بر این گزارش، باید گفت که دانشگاه صنعتی شریف را همگان به رشتههای فنی و مهندسیاش میشناسند که مقصد نخست برگزیدگان کنکورهای سراسری کشور در مقاطع گوناگون است؛ اما از آنجا که تقریبا در اواسط دهه هفتاد بود که جامعه ایرانی به اهمیت علوم انسانی نسبت به علوم فنی و مهندسی پی برد و به این نتیجه رسید که هدایت نیروهای متخصص و کاربلد به سوی رشتههای علوم انسانی، مزایای بیشتری برای کشور دارد، رویکرد به برخی رشتههای فنی و مهندسی در کشور بیشتر شد.
و این چنین بود که در سالهای دهه هفتاد، دکتر علینقی مشایخی، دانش آموخته مدیریت دانشگاه ام آی تی آمریکا و یکی از چهرههای شناخته شده مدیریت در ایران، طرح راهاندازی دانشکده مدیریت را در قلب یکی از مراکز علمی نخبه پرور آموزش عالی کشور رقم زد و به این ترتیب، نخستین دانشکده خارج از فضای دانشگاهی دانشگاه شریف در سال ۷۸ ساخته شد تا با ایجاد عوامل انگیزشی، نیروهای نخبهای را که به اشتباه در دوران کارشناسی، رویکرد بیشتری به سوی رشتههای فنی و مهندسی دارند، در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به سوی علوم انسانی و به ویژه اقتصاد و مدیریت جذب کند که البته با استقبال بسیاری هم روبهرو شد.
این گزارش در ادامه میافزاید، بسیاری این دانشکده را برترین دانشکده مدیریت ایران میدانند و مسعود نیلی، رئیس پیشین این دانشکده در یکی از سخنرانیهایش، چشمانداز آن را قرار گرفتن در جمع ده دانشکده برتر آسیا در علم مدیریت قلمداد کرد.
قضیه از آنجا آغاز شد که در سال ۸۷ ابلاغیهای مبنی بر تمدید نشدن مجوز پذیرش دانشجوی MBA بنا بر مصوبۀ شورای عالی گسترش آموزش عالی ابلاغ شد که ریاست وقت دانشگاه، دکتر سهرابپور، به شدت با این ابلاغیه مخالفت کرد و با بیان اینکه نه تقاضای تمدید مجوزی از طرف دانشگاه داده شده که با آن مخالفت شود و نه صورتجلسۀ مذکور در ابلاغیه موجود است، از ابلاغ آن به دانشکده خودداری کرد.
در سالهای ۸۸ و ۸۹ نیز زمزمههای تعطیلی این دانشکده به گوش میرسیده، ولی با وجود این، جذب دانشجو در این دانشکده ادامه داشته است.
سال ۹۰ هم فشارها بر دانشکده بیشتر شد، تا آنجا که مسئولین دانشکده به وزارت علوم رفتند تا دربارۀ ظرفیت رشتههای این دانشکده صحبت کنند. اما سال ۹۱ جدیترین تصمیمها برای حذف دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف از طرف وزارت علوم برداشته شد و ظرفیت رشتههای دکترای اقتصاد، MBA و دکترای مدیریت به صفر رسید؛ رخدادی که اعتراض بسیاری از متقاضیان دور دکترا را به همراه داشت.
گفتنی است، صفر شدن ظرفیت دکترای مهمترین دانشکده مدیریت، در حالی رخ میدهد که در جدول انتخاب رشته برای دانشگاه غیر انتفاعی نیاوران هم حتی سهمیهای در نظر گرفته شده است!
گویا مسئولان دانشگاه مانند یکی دو سال پیش، مشغول رایزنی با مسئولان وزارت علوم برای سر پا ماندن این دانشکده هستند؛ اما هنوز آینده این دانشکده در هالهای از ابهام است