انتقال آب دریای عمان به تالاب هامون

این تالاب در گذشته نه چندان دور یکی از تالاب های مهم کشور به شمار می رفت اما وضعیت تالاب هامون در حال حاضر بحرانی است و این تالاب به طور کامل خشک شده است.
کد خبر: ۳۸۱۷۲۶
|
۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲ 24 February 2014
|
14708 بازدید
|
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تالاب هامون به طور کامل خشک شده و کوچ مردم سیستان ادامه دارد، گفت: طرح انتقال آب دریای عمان به این تالاب در دستور کار قرار دارد.

ناصر کاشانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه تالاب هامون از وضعیت خوبی برخوردار نیست، اظهار داشت: این تالاب در گذشته نه چندان دور یکی از تالاب های مهم کشور به شمار می رفت اما وضعیت تالاب هامون در حال حاضر بحرانی است و این تالاب به طور کامل خشک شده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس ادامه داد: در مجموع در حال حاضر بسیاری از تالابهای کشور و حتی ذخایر آبی در حال کاهش است و کشور از این لحاظ در معرض تهدید قرار دارد.

وی با بیان اینکه وزش بادهای 120 روزهسیستان زمانی که تالاب هامون آب داشت موجب خنک شدن هوا می شد افزود: متاسفانه با خشک شدن این تالاب وضعیت بدی به وجود آمده  و وزش این بادها به معضلی برای منطقه تبدیل شده است.

کاشانی با اشاره به تغییرات زیست محیطی در کشور تصریح کرد: متاسفانه در کشور شاهد تغییرات عوامل زیست محیطی هستیم که این عوامل ساخته دست انسان است و باعث شده تا محیط زیست کشور وضعیت مطلوبی نداشته باشد.

این نماینده مجلس با اشاره به پیگیری تأمین حق آبه تالاب هامون از کشور افغانستان گفت: تامین حق آبه تالاب هامون از گذشته نیز وجود داشته به طوریکه از سال 53 این موضوع مطرح بوده است اما  افغانستان به تعهدات خود پایبند نیست و سدهایی در این منطقه ساخته شده که موجب کاهش آب در این تالاب شد.

وی با بیان اینکه تالاب هامون به طور کامل خشک شده است، یادآور شد: هم اکنون با خشکی تالاب هامون بسیاری از روستاها زیر تلی از شن قرار گرفته و بسیاری از مردم این منطقه در حال کوچ کردن به شهرهای شمالی کشور هستند که این امر عواقب اجتماعی بدی برای کشور خواهد داشت.

کاشانی با اشاره به حضور مسئولان در منطقه و بازدید از تالاب هامون خاطرنشان کرد: وزیر نیرو و رئیس سازمان محیط زیست در منطقه حضور پیدا کردند و با عمق بحران آشنا شدند بنابراین دولت باید توجه خاصی به تالاب هامون کند و اعتبارات ویژه ای را برای این موضوع در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان محروم ترین استان کشور به شمار می رود، اظهار داشت: مشکل اصلی ما خشکسالی است که در پی آن کشاورزی منطقه از بین رفته است بنابراین باید راه های دیگری برای احیا تالاب هامون اتخاذ شود که انتقال آب از دریای عمان یکی از آنه است و برای آن  در سال جاری بودجه مطالعاتی نیز دیده شده است.

این نماینده مجلس در پایان با بیان اینکه یکی دیگر از مهمترین موضوعات سیستان و بلوچستان تامین آب شرب است، تصریح کرد: دولت باید هر چه سریعتر طرحی برای تامین آب شرب شهرهای منطقه با تکیه بر منابع داخلی تهیه کرده و به اجرا دربیاورد.

به گزارش مهر از سوی دیگر احمدعلی کیخا معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان به تالاب هامون را به هیچ وجه منطقی نمی داند.

به گفته وی، حوزه سیستان و بلوچستان یکی از نقاطی است که در آینده بیشترین تنش آبی را به دلیل بارندگی کم،‌ تبخیر بالا، بیابانی و گسترده بودن منطقه خواهد داشت. بنابراین باید آبهایی را که هرز رفته و به مناطق بیابانی می‌ریزد را مهار کرده و یا الگوی کشت منطقه را تغییر داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۷
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
آیا بهتر نیست با افغانستان درباره قرارداد ابی رود هیرمند مذاکره شود ؟
محمدعلی سعیدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
انتقال به هامون به منزله صرفنظرکردن تمام پی گیری های سیاسی برای برگرداندن حق آبه طبیعی آن خواهد بود. اگر قرار است آب شور دریا فقط پمپاژ شود انتخاب گودال لوت با حداقل ارتفاع 180 متر از سطح دریا برای ایجاد دریاچه مصنوعی طرحی بسیار بزرگ با ایجاد تغییراتی شدید در اکو سیستم منطقه، مناسب تر خواهد بود.
پمپاژ اب به گودال لوت (200متر ارتفاع) هزینه اندکی داشته اما رطوبت منطقه ممکن است به حدی افزایش پیدا کند که جهت وزش باد های 120 روزه را تغییر داده و احتمالا تغیرات مثبت دیگری در دل کویر ایران رخ دهد.
به علت شدت تیخیر این منطقه استخراج نمک و فلزات دریایی صنعت مهمی را در این بیابانِ بی استفاده ایجاد خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
تا زمانی که مسئولین اجرایی وحشت از اجرای طرح های بزرگ را داشته باشند مشکل فلات مرکزی ایران از نظر آبی حل نمی شود در صورتی که دو منبع آبی عظیم در شمال و جنوب کشور وجود دارد
احسان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
باسلام
چه عجب ، مصداق سخنان ایشان بنده و خیل مردم مظلوم سیستان هستند
بنده به علت کوچ پدرم در دوران جوانی زابل را ندیده بودم . وقتی خدمت در یگان مرزبانی زابل را تجربه کردم به چشم دیدم اب و کشاورزی و صنعت به معنای واقعی کلمه وجود ندارد.
به علت فقر صحنه هایی دیدم که قلبم شکست.
مردم باقیمانده فقط به علت عدم بنیه مالی نمی توانند کوچ کنند.
به امید فردایی بهتر برای سرزمین اسلامی ایران
هامون=قلب سیستانی
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
آب شور دریا را بیارند تو کویر؟؟؟؟ همین مقدار تاچیز سرسبزیشون هم با آب شور نابود بشه؟؟؟ یادمان نرود هیرمند هیرمند است نه دریاچه ارومیه! شرایط دو دریاچه کاملا متفاوت است.
ناشناس
|
Poland
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
بزرگترین دشمن ایران خشکسالی است که کشاورزی
و صنایع را به نابودی میکشه اگر مسيولان فکری نکنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
انتقال آب درياي خزر به اروميه چي شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مسعود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
آب دریا تبخیر میشه و فقط نمک و املاحش می مونه و بعد یک مشکل بزرگتر ایجاد می شه . زنده نگه داشتن تالاب فقط با آب شیرین ممکنه یا اینکه باید هر ساله بخشی از آب به دریا برگشت داده بشده و دوباره جایگزین بشه که این کارها خیلی پر هزینه است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
تهدید خشکسالی از هر دشمن خارجی خطرناکتر و مخرب تر است.
ناشناس
|
Turkey
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
مگر میخواهید هامون را به یک دریاچه نمک دیگر تبدیل کنید و بعد از خشک شدن ان ریز گرد های نمکی در منطقه پراکنده کنید.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟