قصاص یکی از احکام کیفری در اسلام است که قرآن آن را مایه حیات جامعه میداند. وجود حکم قصاص در شرع برای جلوگیری از انتقامهای کور و دور از عدالت و برای جلوگیری از جرأت یافتن جنایتکاران در قتل یا ضرب و جرح شهروندان دانسته میشود؛ البته قرآن به شکیبایی و گذشت از حق قصاص نیز توصیه کرده است.
در ماههای اخیر، موارد متعددی از گذشت خانوادهها گزارش میشد و محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه در آخرین کنفرانس خبری خود اعلام کرده، «در سال گذشته تعدادی از کسانی که محکوم به قصاص نفس بودند و پروندههایشان به دلایلی با مشکلات مواجه شده بود با دستور ویژه رئیس دستگاه قضایی تعیین تکلیف شدند و پس از این دستور تعدادی از قضات به این کار گمارده شدند و کاری با ارزش کردند و مردم هم کاری با ارزشتر از دستگاه قضایی کردند. به این ترتیب که بیش از ۳۰۰ تن از کسانی که صاحب حق قصاص بودند، رضایت دادند و از حق قصاص گذشتند».
توجه افکار عمومی به یک مورد خاص در روزهای اخیر در شهر نور در استان مازندران، به گذشت خانوادهای منجر شد که فرزند هفده ساله آنها شش سال پیش، جان خود را در یک درگیری از دست داده است. خوانده میشوید امروز به همین موضوع اختصاص دارد.
* آیا حاضرید در
موقعیتی مشابه از حق خود بگذرید؟
* آیا بخشش را سبب
جرأت یافتن و تکرار حوادث تلخی چون قتل نمیدانید؟
دیدگاههای بینندگان در این باره تا ساعت ۲۱ برخط (آنلاین) منتشر شد.