تاریخسازی تیم ملی والیبال کشورمان در لیگ جهانی ادامه دارد. سروقامتان تیم ملی کشورمان که پیش از این با حضور در جمع شش تیم برتر دور نهایی لیگ جهانی، کاری بزرگ کرده بودند، پروژه رویایی خود در لیگ جهانی ۲۰۱۴ را تکمیل کردند و با چهار امتیاز از دو بازی خود در بازیها دور نهایی صدرنشین و راهی نیمهنهایی لیگ جهانی شدند تا در مصاف با تیم دوم گروه مقابل برای حضور در فینال بجنگند.
به گزارش «تابناک»، هرچند افتخارآفرینیهای تیم ملی والیبال، یکی دو سالی است مستمر بوده، اتفاقی که امشب رخ داد، ماجرایی متفاوت از همه رویدادهای یکی دو سال گذشته داشت.
بنا بر این گزارش، هم اکنون تیم ملی والیبال کشورمان تنها یک بازی تا حضور در فینال لیگ جهانی فاصله دارد و این چند روز، روزهایی است که ما حتی میتوانیم رویای حضور در فینال لیگ جهانی را هم در سر بپروانیم. حالا حتی میتوان امیدوار بود که ایران در یک رشته گروهی هم در المپیک روی سکو برود و مدال آوری کند؛ باور کنید همه اینهایی که میگوییم و مینویسیم، رویاپردازی نیست.
امشب تیم ملی والیبال ایران با پیروزی مقابل تیم اول ردهبندی جهان برای نخستین بار در تاریخ به جمع چهار تیم برتر لیگ جهانی صعود کرد. والیبالیستهای ایرانی در مرحله نهایی لیگ جهانی والیبال برابر برزیل به میدان رفتند و در دیدار زیبا و دیدنی با نتیجه ۳ بر 1 و امتیازهای ۲۵-۲۱، ۲۵-۱۹، ۲۳-۲۵ و ۲۸-۲۶ برابر حریف نامدار خود پیروز شد.
پیش از این در دور مقدماتی این دو تیم، چهار بار به مصاف هم رفته و هر کدام دو بار یکدیگر را شکست داده بودند. برزیل با پیروزی ۳ بر 1 مقابل روسیه در روز گذشته، صعودش را به جمع چهار تیم برتر مسابقات قطعی کرده بود؛ اما ایران برای راهیابی به دور بعد، تنها به برد در این مسابقه نیاز داشت.
بازیکنان دو تیم از حدود یک ساعت پیش از آغاز مسابقه در سالن به گرم کردن پرداختند. همچنین بخش قابل توجهی از جایگاه تماشاگران در اختیار تماشاگران ایرانی بود. فریادهای ایران، ایران فضای سالن را پر کرده بود.
تیم ملی والیبال ایران با پیراهن سرخ و با ترکیب سعید معروف، سید محمد موسوی، مجتبی میرزاجانپور، امیر غفور، فرهاد قائمی و فرهاد ظریف به میدان رفت. همچنین برزیلیهای زرد پوش هم در شروع این دیدار بازیکنانی چون لوکارلی، ساتکامپ، رزنده، کاربونرا، والاس دسوزا، لوکاس و ماریو حونیور را داشتند.
ست نخست: ۲۵ -۲۱ ایرانبرزیل از همان دقایق آغازین بازی، کار را پر فشار آغاز کرد. عادل غلامی خیلی زود ارزشهایش را ثابت کرد و نشان داد برزیل روی کار سرعتی همچنان آسیب پذیر است. تا سه امتیاز کار مساوی پیش رفت. اما تمرکز روی آبشارهای قدرتی ساتکامپ و انسجام در دفاع روی تور در ادامه روند بازی را به سود برزیل پیش برد. لوکارلی با پروازهای بلند و سرویسهای فنی خود، اختلاف امتیازها را با ایران بیشتر میکرد. برزیل وقت استراحت فنی را ۸ بر ۵ واگذار کرد. کواچ با بازیکنانش صحبت کرد. سعید معروف در این مسابقه هم بیشتر پاسهایش را برای غفور میفرستاد.
مجتبی میرزاجانپور با سرویسهای دیدنی خود بارها دریافت برزیل را ناکام گذاشت. کاملا مشخص بود که معروف همچنان از آسیب دیدگی رنج میبرد. او دقت همیشگی را در ارسال پاسهایش نداشت. برناردو رزنده مثل همیشه در کنار زمین داد و فریاد میکرد. والاس از منطقه چهار حملات کوبندهای داشت اما در مقابل دفاع سه نفره ایران حرفی برای گفتن نداشت. اشتباه او بازی را در امتیاز ۱۴ به تساوی کشاند. دفاع روی تور عالی از عادل غلامی ایران را به امتیاز ۱۵ رساند.
بلافاصله سرمربی برزیل وقت استراحت گرفت. ساتکامپ شلاقی سرویس میزد. امیر غفور با تمام توان آبشارهایش را ه زمین برزیل میفرستاد. او دو بار اسپک خود را به صورت لوکارلی کوبید. بازبینی تصاویر ویدیویی یک امتیاز به برزیل داد. سرانجام فرهاد قائمی در امتیاز ۱۹ سرویسهای دیدنی خود را به نمایش گذاشت تا دریافت کنندههای حریف نتوانند کاری از پیش ببرند.
همه پاسهای پشت معروف برای غفور امتیاز میآورد. امیرغفور حالا تازه موتورش روشن شده بود. او در امتیاز ۲۰ کار را به تساوی کشاند. خطای تور لوکارلی ایران را جلو انداخت. ویسیتو نووس که به بازی آمده بود، یک امتیاز حیاتی دیگر به ایران تقدیم کرد. بازی بدون توپ عالی از موسوی مهاجمان حریف را به اشتباه وادار میکرد. مجتبی میرزاجانپور یک جای خالی زیبا انداخت تا برزیلیها تحقیر شوند. او کار را با یک آبشار دیدنی تمام کرد. این ست در حالی که دو تیم بارها از یکدیگر پیش افتاده بودند، ۲۵ -۲۱ به سود ایران رقم خورد.
ست دوم: ۲۵ – ۱۹ ایرانبرزیلیها در آغاز ست دوم سه سرویس پیاپی را خراب کردند. همین موضوع موجب شد روند بازی به سود ایران جریان داشته باشد. ایران از منطقه دو و چهار حملات کوبنده و موثری داشت. اما در کارهای سرعتی خیلی موفق نبود. برزیلیهای میانه تور را با دفاع سه نفره بسته بودند که پایپهای میرزاجانپور جواب ندهد. غلامی بیشترین بهره را از کارهای ترکیبی میبرد. کاربونرا دریافتهای خوبی داشت. همین موضوع موجب میشد رزنده پاسهای خوبی برای لوکارلی بسازد و امتیاز بگیرد.
ایران با اختلاف یک امتیاز وقت استراحت فنی نخست را به سود خود تمام کرد.
بازیکنان ایران با روحیه بالا نبض بازی را در دست داشتند. تماشاگران ایرانی حاضر در سالن، لحظهای از تشویق ایران کوتاه نمیآمدند. محمد موسوی دسوزا را دفاع کرد و ایران را به سه امتیاز برتری رساند. برزیل روی پاسهای کوتاه راحت امتیاز میگرفت. ایران در ست دوم مدیون دریافتهای دیدنی فرهاد قائمی بود. حملات میرزاجانپور همچنان ایران را با اختلاف سه امتیاز برتری پیش میبرد. سعید معروف اما توپ برگشتی را با یک آبشار طلایی به امتیاز تبدیل کرد و ایران را به امتیاز ۱۶ رساند. برناردو رزنده داد میزد و با دست به صورتش میکوبید. حتی سرویسهای اولیویرا هم نمیتوانست برزیل را به بازی برگرداند. قائمی و غفور از منطقه دو راحت آبشار میزدند. ریکاردو نمیتوانست در آن منطقه خوب دفاع کند. هر دو تیم در امتیاز ۲۰ اشتباه زیادی در سرویس داشتند.
سرمربی رزنده وقت استراحت گرفت تا از آماج حملات ایران بکاهد. حملات غفور و قائمی از منطقه دو چهار ادامه داشت. رزنده باز هم وقت استراحت گرفت. فریادهای ایران ایران در سال نلسون ماندلای فلورانس بیامان تکرار میشد. تشکری با سرویسهای دیدنی خود برزیل را به زانو درآورد. ایران ۲۵ بر ۱۹ ست دوم را هم برد تا تنها یک ست دیگر برای پیروزی و راهیابی به مرحله نیمه نهایی لازم داشته باشد.
ست سوم: ۲۵- ۲۳ برزیلاشتباه در سرویس مهمترین نکته در ست سوم بازی بود. حساسیت زیاد مسابقه برای دو تیم، موجب شده شود در این ست آمار اشتباه در سرویس زیاد شود. حالا سعید معروف پاسور تیم ملی والیبال تلاش میکرد تا همچنان دور از دست دفاع روی تور مهاجمان ایران را تغذیه کند. ایران با چهار مهاجم کار میکرد. تشخیص اسپکر اول ایران برای دفاع برزیل مشکل بود. با این حال عجله بازیکنان ایران در حمله موجب شد تا برزیل وقت استراحت فنی را به سود خود تمام کند. برزیلیها با اختلاف یک امتیاز جلو بودند؛ اما خطای لورکارلی بازی را در امتیاز ۹ به تساوی کشاند. رزنده لوکاس ادواردو را در ست سوم به میدان فرستاده بود. او کلیدیترین بازیکن زرد پوشان در این مسابقه بود.
مجتبی میرزاجانپور خیلی خوب آبشار میزد. جای خالیهای او بارها بازیکنان برزیل را به زانود درمی آورد.
در حالی که کار در امتیاز ۱۱ مساوی پیش میرفت، چند اشتباه سهوی در دریافت برزیل را سه امتیاز جلو انداخت. کواچ سرانجام وقت استراحت گرفت. او و رحمان محمدی راد با ملی پوشان صحبت کردند. سعید معروف با یک جای خالی دیدنی یک امتیاز را جبران کرد. اما دسوزا که نمیخواست تیمش دست خالی این مسابقه را تمام کند، بلافاصله یک آبشار کوبنده را در زمین ایران نشاند.
دفاع سه نفره ایران شکستنی نبود. برزیل ۱۶ بر ۱۴ وقت استراحت فنی دوم را برد. تماشاگران ایررانی حاضر در سالن یک صدا تیم ایران را تشویق میکردند. رزنده باز هم اولیورا رافائل را به میدان فرستاد. او خوب سرویس میزد. در مقابل کواچ آرمین تشکری را به میدان فرستاد، اما سرویس او به آنتن برخورد کرد. برزیلیها بر خلاف دو ست قبل قدر برتری خود را دانستند و این ست را با نتیجه ۲۵ بر ۲۳ به سود خود پایان دادند.
ست چهارم: ۲۸ -۲۶ ایرانبازیکنان ایران میدانستند اگر در این ست پیروز شوند به عنوان تیم اول از گروه راه خواهند یافت. هیچ یک از دو تیم نمیخواستند در ست چهارم ریسک کنند. بازی با احتیاط در دستور کار بود. امیر غفور مهاجم اول ایران در ست چهارم کار سختی داشت. سه دفاع مستحکم برزیل اجازه نمیدادند او به آسانی کار کند. بازی با اختلاف یک امتیاز برای هر دو تیم پیگیری میشد. دریافتهای ضعیف اجازه نمیداد معروف پاسهای خوبی را برای اسپکرهای ایران بفرستد. او تنها به پاسهای بلند برای غفور اتکا کرده بود. ۸ بر ۷ برزیل ست نخست را برد. اما به تدریج برزیل برتری خود را به ایران تحمیل کرد. چند اشتباه فردی در توپهای برگشتی کافی بود که ایران سه امتیاز عقب بیفتد.
بازیکنان ایران خیلی در سرویس پراشتباه بودند. غور و میرزاجانپور توپ خود را به اوت زدند. برزیل با دو امتیاز برتری همچنان در حاشیه امنیت بود. آرمین تشکری با دفاع خوب خود ویسیتو نووس را مهار کرد. سرانجام ایران به یک قدمی برزیل رسید. اما باز هم نووس بود که برای برزیل امتیاز گرفت. برزیل ۱۶ بر ۱۴ وقت استراحت نی را به سود خود تمام کرد. مجتبی مرزاجانپور از منطقه چهار حملات طلایی داشت. بازی خوب او باز هم اختلاف را به عدد یک رساند.
رزنده وقت استراحت گرفت. ادواردو لوکاس مهره تعویضی برزیل راحت امتیاز میگرفت. او و میرزاجانپور به عنوان دو بازیکن هم پستی بیشترن نقس آفرینی را در این دقایق ایفا میکردند. کواچ رضا قرا را به جای غفوربه میدان فرستاد. سرویس خوب او با دفاع تماشایی بازیکنان ایران، کار را به تساوی ۱۹ بر ۱۹ کشاند و ایران در ادامه دو امتیاز دیگر گرفت تا رزنده از خشم به خود بپیچد. برتری ۲۲ بر ۲۰ در صورتی که ایران فقط امتیازهای حملهاش را دریافت میکرد برای پیروزی کافی بود، اما برزیلیها که بازی را از دست رفته میدیدند به سرویسهای ریسکی روی آوردند و لوکارلی توانست با سرویس خوب دفاع ایران را به هم بریزد. بازی در امتیاز ۲۳ مساوی و کار بسیار حساس شده بود. دو تیم یک امتیاز دیگر به دست آوردند تا بازی در امتیاز طبیعی ۲۵ به پایان نرسد. ایران سرانجام در امتیاز ۲۸ بر ۲۶ به پیروزی رسید.
ایران با این پیروزی ۴ امتیاز شد و بالاتر از برزیل به عنوان تیم اول راهی مرحله نیمه نهایی شد تا در مرحله بعد با تیم دوم گروه دیگر که احتمالا آمریکا خواهد بود، دیدار کند. روسیه با وجود برتری برابر ایران از رسیدن به مرحله نیمه نهایی بازماند. ارزش کار ملیپوشان هنگامی بیشتر مشخص میشود که ایران در این گروه با تیمهای برزیل و روسیه همگروه شده بود؛ دو تیمی که در ردهبندی جهانی در ردههای اول و دوم قرار دارند و در سالهای اخیر تمام فینالهای ممکن مانند فینال لیگ جهانی و المپیک را برگزار کرده بودند.