در روزهای گذشته، اقدام شنیع مأموران فرودگاه جده با دو جوان ایرانی، باعث عصبانیت نمایندگان مجلس شد، به گونهای که در روز گذشته، نمایندگان با امضای طرح دوفوریتی ـ که بالغ بر ۸۰ امضا در ذیل آن بود ـ خواستار تصویب قانونی شدند که برای مدتی سفر به عربستان را محدود میکرد.
به گزارش «تابناک»، این نمایندگان بر این باور هستند که در شرایط موجود و با توجه به اینکه حج عمره، امر واجبی نیست لزومی برای آن وجود ندارد و تا حصول نتیجه و ادب شدن دولتمردان سعودی باید از این کار جلوگیری کرد.
دکتر امیر حسین قاضیزاده هاشمی، که یکی از نمایندگان این امضا بود، در گفتوگوی خود با تابناک، با ابراز تأسف از این اقدام سعودیها اظهار داشت: متأسفانه بیحرمتیهای زیادی در ایام عمره و تمتع به زائران ایرانی میشود و گویا میزبان نیز ظرفیت و توانایی مناسب این کار را ندارد؛ تحمیل افکار مذهبی خود، تحمیل سنتها و رفتارهای آیینی خود، حاکم کردن نیروهای انظباطی خود بر سر زوار و همچنین برخوردهای تند و زننده، نمونههایی از رفتارهای سعودیها با ایرانیان است.
وی با اشاره به هزینههای انجام شده در عربستان گفت: خدمات عربستان نسبت به هزینههایی که ایرانیها در آنجا میکنند، بسیار ضعیف است؛ ایرانیان کمترین خدمات بهداشتی و درمانی، ایمنی و موارد دیگر را دارند، حال با این همه مشکلات، بداخلاقیهایی نظیر این هم میبینید که اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه حج عمره تنها مختص ایران نیست، گفت: ایران به غیر از مسائل ملی باید به عنوان یک عضو مؤثر در سازمان کشورهای اسلامی، اجماعی تشکیل دهد و مدیریت حج را از دست این کشور خارج کند. حج باید از دست عربستان خارج و جهانی اداره شود؛ یعنی یک سازمان جهانی بر این کار نظارت کند یا حتی مدیریت سرزمینهای مقدس را به دست بگیرد.
وی گفت حج عمره یک امر مستحب است و عنوان داشت: ضرورتی نیست که همه عمره گذار باشند. زیارتها که تنها عمره نیست، اگر هم کسی علاقه به زیارت دارد، به مشهد، کربلا یا جاهای از این دست برود تا ما تکلیف عربستان را روشن کنیم. البته حج تمتع واجب است و شاید نشود در این مورد این گونه راحت صحبت کرد، ولی عمره باید متوقف شود تا راهکاری برای آن یافت.
همچنین عبدالرضا مصری، دیگر نمایندهای بود که با این طرح موافق است و در گفتوگوی خود با تابناک اظهار داشت: عمره کار مستحبی است و ما هم در مقابل مستحبات مردم نمیتوانیم تصمیم بگیریم، ولی به نظر من آگاهسازی مردم، بهترین راه برای این کار است.
این نماینده مجلس گفت: من اگر میلیاردها دلار ثروت داشتم و امکانات گسترده در کنار یک هواپیمای اختصاصی که من را به مکه ببرد و بازگرداند، باز این کار را انجام نمیدهم، چون عزت یک کشور، مهمتر از هر چیز دیگری است.
وی با بیان اینکه کار انجام شده یک اتفاق نیست، گفت: ما عربستان را میشناسیم. این کار یک عمل سازماندهی و برنامهریزی شده بوده است. ما در عربستان شهید دادیم و به آن افتخار میکنیم. به نظر من، کسی که عمره میگذارد، در کنار یک کار مستحب، یک کار خائنانه نیز در حق ملت و کشور خود نیز مرتکب میشود.
وی با ابراز ناراحتی از این موضوع خاطرنشان کرد: من به شخصه موافق این نیستم که قانون در این زمینه صادر شود. چقدر زیباست که ما یک نفر هم متقاضی عمره نداشته باشیم و مردم به این آگاهی برسند که به این سفر نروند. مگر مردم همه باید به زیارت بروند و مگر الان که سالهاست کسی به سوریه نرفته است، اتفاقی افتاده؟
این نماینده در پایان تأکید داشت: خانه کعبه در همه جا وجود دارد. اگر مقصود خداست، خدا همه جا هست. اگر کسی بخواهد از اینجا هم به آن میرسد، مردم باید یکجا بایستند و بگویند به عمره نمیروند تا اینها ادب شوند و این کار قانون نمیخواهد.
وی در ادامه افزود: اگر سازمان حج و زیارت به خاطر پول این کار را انجام میدهد، بیاید و هر چقدر اعتبار لازم دارد، ما دو برابر آن را از بودجه به آنها بدهیم. غرور یک کشور نمیارزد که با پول معامله شود و عزت و شرف یک ملت زیر سؤال رود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.