کیوسک بین المللی «تابناک»؛

اشاره اوباما به احتمال تعامل گسترده‌تر با ایران/ ادعاهای سناتور جمهوری‌خواه علیه ایران/ حمایت 29 دانشمند آمریکایی از توافق با ایران

دفاع مجدد اوباما از توافق هسته ای و اشاره وی به پیامدهای آن برای روابط ایران و آمریکا، احتمال بالای استفاده اوباما از وتو برای نجات توافق هسته ای، اظهارات سناتور تندرو آمریکایی در مخالفت با توافق، دفاع 29 دانشمند آمریکایی از توافق ایران و گروه 1+5 و زمینه سازی توافق هسته ای برای حل بحران سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۵۲۳۰۲۷
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵ 09 August 2015
|
17220 بازدید
اشاره اوباما به احتمال تعامل گسترده‌تر با ایران/ ادعاهای سناتور جمهوری‌خواه علیه ایران/ حمایت 29 دانشمند آمریکایی از توافق با ایراندفاع مجدد اوباما از توافق هسته ای و اشاره وی به پیامدهای آن برای روابط ایران و آمریکا، احتمال بالای استفاده اوباما از وتو برای نجات توافق هسته ای، اظهارات سناتور تندرو آمریکایی در مخالفت با توافق، دفاع 29 دانشمند آمریکایی از توافق ایران و گروه 1+5 و زمینه سازی توافق هسته ای برای حل بحران سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است. 

به گزارش «تابناک»، مصاحبه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با شبکه خبری سی ان ان و دفاع وی از توافق هسته ای ایران، موضوعی است که امروز در عرصه مطبوعات و رسانه های بین المللی بازتاب داشته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ضمن پرداختن به این موضوع می نویسد، اوباما معتقد است روابط سازنده با ایران می تواند دستاوردی جانبی برای موافقت نامه ای باشد که هدف از آن محدود شدن برنامه هسته ای ایران است؛ اما چنین چیزی فورا اتفاق نخواهد افتاد و شاید هم اصولاً اتفاق نیفتد. به عقیده وی، توافق هسته ای بهتر از ابزار دیگری این هدف را محقق می سازد. اوباما می گوید حل مسأله هسته ای ایران می تواند زمینه ساز مذاکرات گسترده تر با ایران درباره مسائل دیگر باشد. وی به عنوان مثال به بحران سوریه اشاره کرد.

*****

در همین راستا و در حالی که کنگره آمریکا همچنان در دوره بازبینی توافق هسته ای به سر می برد، تحلیلگران درباره این موضوع که اوباما برای نجات توافق از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد، اتفاق نظر دارند. شبکه خبری «روسیا الیوم» در گزارشی در این زمینه اشاره کرده که به احتمال زیاد، کنگره آمریکا با اکثریت پائین توافق نامه هسته ای ایران را رد می کند. پس از آن، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا رای کنگره را وتو کرده و توافق نامه هسته ای ایران در نهایت اجرا خواهد شد. مخالفت جمهوری خواهان با توافق هسته ای، بیشتر مخالفتی تاکتیکی و سیاسی است و با هدف ضربه زدن به اوباما و یافتن دستاوردی برای خود در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو صورت می گیرد. 

*****

اظهارات جدید تد کروز، سناتور تندرو آمریکایی در مخالفت با توافق هسته ای را نیز می توان در همین چهارچوب تحلیل کرد. به نوشته پایگاه اینترنتی «دیلی سیگنال»، کروز که از جمله نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا نیز هست، گفته اگر به مقام ریاست جمهوری آمریکا برسد، در نخستین روز حضور در کاخ سفید به «توافق فاجعه بار اتمی» با ایران پایان خواهد داد. وی در ادامه مدعی شده: «با رفع تحریم ها، دولت اوباما به بزرگترین تأمین کننده مالی جهانی تروریسم اسلامی تندرو بدل شده است». وی همچنین در تلاش برای حمایت هرچه بیشتر از رژیم اسرائیل گفته: «در نخستین روز حضورم در کاخ سفید، همچنین جریان انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به بیت المقدس را کلید خواهم زد». 

*****

البته در مقابل، حمایت ها از توافق هسته ای ایران در آمریکا نیز رو به افزایش بوده و جنبه علنی تر و عینی تری به خود می گیرد. به نوشته «نیویورک تایمز»، 29 دانشمند آمریکایی در نامه ای خطاب به رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته ای ایران تمجید کردند. این افراد، شامل برندگان جوایز نوبل، دانشمندان با سابقه در تولید تسلیحات هسته ای و مشاوران علمی سابق کاخ سفید، روز شنبه با نگارش نامه ای خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته ای ایران تمجید کرده و آن را توافقی نوآورانه و دقیق نامیدند. نخستین کسی که این نامه را امضا کرده، ریچارد گاروین، فیزیکدان آمریکایی است که به طراحی نخستین بمب هیدروژنی جهان کمک کرده بود و مدت های مدیدی است مشاور دولت های آمریکا در امور تسلیحات هسته ای و کنترل تسلیحاتی بوده است. 

*****

در میان دیگر مطالب مربوط به توافق هسته ای و رویکرد آمریکایی ها به آن، «سی ان ان» در گزارشی به این موضوع اشاره کرده که تلاش جمهوری خواهان در کنگره، تنها برای ضربه زدن به توافق هسته ای نیست و اصولاً میراث دوران ریاست جمهوری اوباما را هدف قرار داده که در موضوع اصلاحات در حوزه بهداشت و درمان نیز نمود پیدا کرده است. در موضوع هسته ای نیز در این گزارش درباره مخالفت چاک شومر، نماینده برجسته دموکرات با توافق هسته ای با ایران آمده که در واقع، مخالفت وی با این توافق پیش از آنکه وی رسما بخواهد آن را اعلام کند، منتشر شد. وی قرار بود کاخ سفید را در جریان مخالفت خود با توافق ایران قرار بدهد و بیانیه ای را در این خصوص منتشر و دیدگاه خود را درباره ضعف های جدی در توافق با ایران ابراز کند. به این ترتیب، این سناتور دموکرات نیز در عمل همسو با رویکرد جمهوری خواهان قرار گرفته است.

*****

در نهایت، خبرگزاری «شین هوا» به بررسی یکی از اثرات جانبی توافق هسته ای ایران پرداخته، استدلال می کند که حصول توافق هسته ای ایران، سبب شدت و سرعت گرفتن تلاش های بین المللی برای حل و فصل بحران سوریه شده است. این خبرگزاری اشاره می کند که به عقیده تحلیلگران، بحران سوریه که مدت ها با بن بست روبه رو بوده، اکنون شاهد تب و تاب مذاکرات دیپلماتیک و نشست هایی طولانی و طاقت فرساست که می تواند زمینه ساز حل سیاسی این بحران باشد. به نظر می رسد، این نخستین بازتاب مثبت موافقت نامه هسته ای ایران بر سوریه باشد. در همین راستا، ایران اخیراً ابتکاری را به منظور حل سیاسی بحران در سوریه ارائه کرده که شامل توقف فوری درگیری ها، تشکیل یک دولت وحدت ملی، بازنویسی قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی زیر نظر ناظران بین المللی است.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟