پاریس، در سایه‌ سکوت و اضطراب

مقصد محبوب گردشگران، پاریس، پس از حمله‌های تروریستی جمعه شب گذشته، هفته‌ای آرام اما همراه با نشانه‌های اضطراب و نگرانی را سپری می‌کند.
کد خبر: ۵۴۸۱۵۵
|
۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵ 18 November 2015
|
16241 بازدید
مقصد محبوب گردشگران، پاریس، پس از حمله‌های تروریستی جمعه شب گذشته، هفته‌ای آرام اما همراه با نشانه‌های اضطراب و نگرانی را سپری می‌کند. از این رو، علاوه‌بر سرمای پاییزی، هفته‌ی خاکستری پایتخت فرانسه، روزهایی دور از جنب و جوش بارز گردشگران را به خود می‌بیند.

به گزارش ایسنا، پس از حمله‌های تروریستی عوامل داعش در 13 نوامبر (22 آبان) که به کشته شدن حدود 130 شهروند و گردشگر در نقاط مختلف شهر پاریس انجامید، هرچند به کار بردن لفظ‌ها و توصیف‌هایی چون "پادگان شدن شهر" و "حکومت نظامی" پس از سال 1944 را بزرگ‌نمایی رسانه‌ها می‌توان توصیف کرد، اما به هر حال می‌توان گفت، این شهر بی‌تاثیر از این رویداد پر سر و صدا نبوده است.

عمده‌ترین تاثیر این ماجرا را در حضور کم‌شمارتر گردشگران در نقاط مورد توجه و محبوب شهر می‌توان دانست که عمدتا به‌ دستور دولت فرانسه، به‌ مدت سه روز و در برخی موارد تا روزهای بعدتر هم تعطیل شدند.

صبح شنبه‌ پس از سانحه، مراکزی چون موزه‌ی لوور ابتدا به‌طور معمول به فروش بلیت و پذیرش بازدیدکننده اقدام کردند، اما پس از ساعتی، بنا به دستور ریاست جمهوری فرانسه که اعلان سه روز عزای عمومی در فرانسه را هم به همراه داشت، علاوه‌بر موزه‌ی لوور و پارک مقابل آن، موزه‌ی کاخ ورسای، آسانسور طبقات فوقانی برج ایفل، کلیسای نوتردام، نمایشگاه و فروشگاه‌های بزرگ مخصوص سال نو میلادی و رویدادهایی چون نمایشگاه عکس پاریس نیز بسته شدند؛ نقاطی که به زعم تصمیم‌گیرندگان مسائل امنیتی فرانسه، به‌دلیل ازدحام، مقصدهای مستعدی برای عملیات تروریستی هستند.

این تعطیلی، دو روز از نمایشگاه چهار روزه‌ PARIS PHOTO را مختل کرد و موزه‌های این شهر را هم به‌مدت سه روز تعطیل نگاه داشت. ضمن آنکه تعطیلیِ بازدید از بالای برج ایفل همچنان به قوت خود باقی است.

با این حال، گردشگرانی در تمامی نقاط دیدنی شهر از جمله محوطه‌ی وسیع اطراف و پای برج ایفل هستند که بدون اعتنا به روند تهدیدها، به گشت و گذار خود مشغول‌اند. البته گروهی از گردشگران، شهر را پس از این حمله‌ها ترک کردند و گروهی نیز تشویق شدند که سفر خود به پاریس را به تعویق بیاندازند.

حضور نیروهای مسلح نظامی و انتظامی هم هرچند در گروه‌های دو و سه نفره، به‌ویژه در ایستگاه‌های مترو و محوطه‌ی پای برج ایفل، بویژه در روز شنبه مشهود بوده است، اما این حضور نیز تنها به بررسی موارد مشکوک معدود منتهی می‌شود.

فروشگاه‌های بزرگ و پرازدحام پاریس نیز در یکی دو روزِ پس از حمله، بویژه در خیابان موسوم به شانزلیزه Champs-Elysées، با توجه به تهدید داعش مبنی بر این‌که «کاری می‌کنیم که مردم برای خرید رفتن هم امنیت نداشته باشند»، از مشتریان ورودی می‌خواستند که کیف‌هایشان را گشوده، داخل آن‌را به مامور انتظامات فروشگاه نشان دهند. غیر از این اما همه‌ی فروشگاه‌ها و کافه‌ها و رستوران‌های پاریس، با وجود انجام برخی از حمله‌ها در کافه‌ها، به فعالیت معمول خود ادامه می‌دهند.

افکار عمومی پاریس نیز از این رویداد بی‌تاثیر نبوده است؛ گروهی معتقد به توقف روند پیوستن فرانسه به ائتلاف علیه داعش - برای جلوگیری از حمله‌های مشابه - هستند، اما گروهی دیگر معتقدند که این رویداد نشان داد که گروه‌های تروریستی چون داعش را باید ریشه‌کن کرد. از منظری دیگر، احساسات ضداسلامی در گروهی به‌شدت بروز یافته، اما در گروهی دیگر، که حتا غیرمسلمانان و بعضا غیردینداران را شامل می‌شود، بر تفکیک این‌گونه رخدادها از اسلام و مسلمانان واقعی تاکید دارند.

به هر حال، رویداد تروریستی اخیر را هرچند یک گاف امنیتی در فرانسه بدانیم، اتفاقی ناخوشایند می‌توان دانست که روند معمولی شهر گردشگرپذیر مهم جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و تا مدت‌ها فراموش نخواهد شد.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟