مروری بر روزنامه‌های سه شنبه ۲۲ تیرماه؛

قرعه اولین استیضاح به نام کدام وزیر خورد؟/شبح «تاچر» آمد

روزنامه‌های امروز، انتخاب نخست وزیر جدید انگلستان و همچنین سالگرد برجام را در کانون توجه قرار داد. این در حالی است که برخی موضوعات سیاسی از جمله احمدی‌نژاد و برگزاری مراسم منافقین در فرانسه و واکنش ایران از دیگر موضوعات مهم است.
کد خبر: ۶۰۵۲۷۰
|
۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰ 12 July 2016
|
13155 بازدید
|

روزنامه‌های امروز، انتخاب نخست وزیر جدید انگلستان و همچنین سالگرد برجام را در کانون توجه قرار داد. این در حالی است که برخی موضوعات سیاسی از جمله احمدی‌نژاد و برگزاری مراسم منافقین در فرانسه و واکنش ایران از دیگر موضوعات مهم است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه شرق و اعتماد گزارش اصلی خود را به انتخاب نخست وزیر جدید در انگلستان اختصاص داده اند.

 

روزنامه شرق در گزارشی با تیتر «شبح «تاچر» در خانه شماره ١٠» نوشت: از رقابت‌ها كنار كشید تا بانوی آهنین كنونی بریتانیا سكان هدایت این كشور را در بحرانی‌‌ترین شرایط در دست بگیرد. «اندره‌آ لدسام» یکی از دو نامزد كسب كرسی ریاست حزب محافظه‌کار از رقابت‌های درون‌حزبی کناره‌گیری کرد تا عملا «ترزا می» تنها نامزد كسب رهبری حزب محافظه‌كار باشد. از ترزا می ‌به عنوان «بانوی آهنین» بریتانیا یاد می‌كنند؛ لقبی كه پیش از این، از آن «مارگارت تاچر» نخستین نخست‌وزیر زن بریتانیا بود؛‌ و حالا او می‌تواند نامش را به عنوان دومین زن نخست‌وزیر در تاریخ این كشور ثبت كند. «دیوید کامرون» كه بلافاصله پس از رأی مثبت بریتانیایی‌ها به خروج این كشور از اتحادیه اروپا از سمتش استعفا داد، حالا می‌گوید، خانم می‌ فردا رسما به عنوان نخست‌وزیر جدید، قدرت را در دست می‌گیرد. »

 

روزنامه اعتماد در گزارشی به این موضوع پرداخته که نخستين استيضاح در مجلس دهم، با امضاي نمايندگان اصلاح‌طلب و اصولگرا آماده شد. این روزنامه در این گزارشی با تیتر « استيضاح وزير كار » می نویسد: «خستين قرعه استيضاح در مجلس دهم به نام «علي ربيعي» وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي رقم خورد. محمدعلي وكيلي، نماينده تهران به همراه تعدادي از نمايندگان در تكاپوي جمع‌آوري امضا براي طرح استيضاح اين وزير كابينه تدبير و اميد هستند. اگرچه اين استيضاح را نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس كليد زده‌اند اما مستقل از فراكسيون اميد آن را دنبال مي‌كنند. اين استيضاح تا الان توانسته امضاي بيش از ٦٠نفر از نمايندگان را داشته باشد. با اين حال علي لاريجاني، رييس مجلس هنوز در جريان آن قرار ندارد و به گفته وكيلي پيگيري اين استيضاح از بدنه مجلس آغاز شده است. طرح استيضاح ربيعي پيش از آغاز ماجراي فيش‌هاي حقوقي كليد خورده اما اين ماجرا نيز روند پيگيري آن را تشديد كرده است. از اين رو محمدعلي وكيلي به «اعتماد» مي‌گويد براساس ارزيابي اجمالي كه از عملكرد وزرا داشتيم وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به ترتيب ناكارآمدي و فشار اجتماعي در اولويت تغيير قرار گرفته است. طرح استيضاح ربيعي آنگونه كه از سخنان محمدعلي وكيلي نماينده تهران بر مي‌آيد دست كم چهار محور دارد. «كوتاهي در ارايه ساختار وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعي» ، «معطل گذاشتن بنگاه‌هاي اقتصادي از جمله شستا و به زيان رساندن اين بنگاه‌ها» ...»

ربيعي قرباني فيش‌هاي حقوقي؟

بعد از شروع ماجراي فيش‌هاي حقوقي در فضاي مجازي تبعات انتشار فيش حقوقي ٣٧ ميليوني مديرعامل بانك رفاه دامان وزير رفاه را هم گرفت. خيلي‌ها در فضاي مجازي معتقد بودند ربيعي در انتصاب صدقي مديرعامل بركنار شده بانك رفاه نقش زيادي داشته است. اما آيا واقعا فيش‌هاي حقوقي بهانه‌اي براي استيضاح وزير رفاه است؟ وكيلي طراح استيضاح در پاسخ به «اعتماد» مي‌گويد: «ما معتقد هستيم در حوزه پرداختي‌هاي شستا هم «ميل» و هم «حيف» صورت گرفته است. حيف آنجايي است كه بنگاه به صورت مطلوب اداره نشده است بنابراين بنگاه متناسب با حجم سرمايه‌گذاري كه در آن شده سود ده نبوده و شركت‌هاي وابسته دچار زيان دهي بالا هستند. در عين حال ميزان پرداختي‌هايي كه به اعضاي هيات‌مديره‌ها و مديران اين شركت‌ها پرداخت شده مصداق «ميل» است. در موضوع فيش‌هاي حقوقي مواردي بوده‌اند كه مدير مربوطه «ميل» فراتر از قانون داشته اما بنگاه خودش را درست اداره كرده و به سوددهي رسانده است؛ چندصدميليون فراتر از قانون ميل داشته اما بنگاه را دچار چندصدهزار ميليارد زيان نكرده است. اما در مجموعه شستا و شركت‌هاي وابسته مواردي را داريم كه اينها مصداق بارز حيف و ميل هستند.»

چه وزير ديگری در صف استيضاح قرار دارند؟

وكيلي در سخنانش تاكيد مي‌كند كه نام «علي ربيعي» نخستين نام در ليست مورد نظر نمايندگان براي تغيير است اما آخرين آنها نيست و وزراي ديگري در اين ليست حضور دارند. اين ليست دنباله‌دار تغيير وزرا انعكاس همان انتظار تغيير و ترميم كابينه است كه در فضاي عمومي شكل گرفته است.

وكيلي مي‌گويد: «بعد از انتخابات مجلس دهم اين انتظار قوت بيشتري پيداكرد. چون افكار عمومي معتقد است تركيب كابينه بر اساس شرايط مجلس نهم شكل گرفته است و مجلس دهم اقتضاي متفاوتي دارد. بنابراين تغيير در درون كابينه به يك مطالبه عمومي تبديل شده است.» وقتي از او درباره نام وزراي بعدي در ليست تغيير مي‌پرسم پاسخ مي‌دهد «وزراي بعدي همان‌هايي هستند كه مدت‌هاست در فضاي عمومي جامعه مطالبه تغيير آنها مطرح است.»

 

عباسعلی عراقچی در سالگرد برجام در گفت و گوی با روزنامه ایران با عنوان «اعتراض ایران به‌ گزارش <بان‌کی‌مون>» بیان کرده است که گزارش دبیرکل سازمان ملل، هنوز رسمی منتشر نشده و ممکن است آن را اصلاح کند. کسانی برای اینکه به ما فشار بیاورند بخش‌هایی از این گزارش را توسط «رویترز» درز دادند، توانایی‌های دفاعی ما همیشه خط قرمز بسیار پررنگ ما بوده و هست. توقف برنامه‌های موشکی ایران به عنوان یک «خواسته الزام آور» در قطعنامه 2231 نیامده است.

 

روزنامه کیهان امروز در گزارش یک خود به موضوع برگزاری کنفرانس منافقین در فرانسه واکنش نشان داده است. این روزنامه در این گزارش با عنوان «کمترین برخورد با گستاخی فرانسه قطع رابطه اقتصادی و اخراج سفیر است » نوشت: «با گذشت چند روز از اقدام فرانسه در میزبانی اجلاسی تروریستی که مهمانان آن سابقه‌ای طولانی و پرونده‌ای قطور در تروریسم و جنایت دارند، افکارعمومی کشور بی‌صبرانه منتظر پاسخگویی عملی دولت به این حرکت گستاخانه است. واکنشی که اخراج سفیر فرانسه و قطع روابط اقتصادی، حداقل‌های آن می‌تواند باشد.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
این کیهان هم خیلی بامزه است. مثلا اخراج سفیر فرانسه چه نفعی برای کشور ما داره؟ ما اصولا کل سازمان منافقین رو آدم حساب نمی کنیم که بخواهیم رابطه امان را با یک دولت به خاطر آنها قطع کنیم.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
من شخصا چندین نامه برای اقای ربیعی ارسال کردم و از او خواستم یارانه بسیاری را به اشتباه قطع کرده اید ولی دریغ از یک اقدام گویی مشغول پرداخت فیشهای کلان بودند و تنها این ماهانه 45 تومان زیاد بوده واقعا بجاست استیضاح ایشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
از این دولت آبی گرم نمیشه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
بعنوان یکی ازبازنشستگان پام از استیضاح شدن وزیرکار خوشحال خواهم شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
تیم نمایشی فعلی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید تغییر کنند
باباعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
اگر به کیهان باشد که باید با تمام دنیا به غیر از 5 یا 6 کشوری که در زمان احمدی نژاد مثلا ارتباط داشتیم قهر کنیم و سفیرشان را بیرون کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
عدم موضع گیری بموقع در خصوص فرانسه ومنافقین مهر تائیدیست بر اینکه فقط غرب ست که می تواند تروریست را تعریف کند
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
تنها گزینه روی میز کیهان نشینان و اذنابشان برخورد با سفارتخانه و سفیر و قطع رابطه است. کلا دیگه فکر نمی کنن.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
این کار مجلس دست مریزاد دارد نمایندگان عزیز موفق باشید انشاءاله وزیر بهداشت نفر بعدی باشه
نسرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
به جای خرج کردن احساسمان بهتر است تفکر وتدبر کنیم.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟