واکنش‌ها به سوءاستفاده از تالار وحدت برای رونمایی از خودرو؛

یک سانس تالار وحدت را برای کنسرت اجاره نمی‌دهند اما در آن تجارت انجام می‌شود

مدیر عامل خانه موسیقی: جای برنامه‌ها و فضای تجاری، ‌جای دیگری است. مدیران مربوطه باید در قبال این اتفاق توضیح بدهند. محمد معتمدی: من از اول امسال موفق نشدم، یک شب حتی برای گروه خودم در تالار وحدت کنسرت بگذارم... بهشتی: آیا تالار وحدت به عنوان یک مکان فرهنگی، مکان مناسبی برای برگزاری مراسم رونمایی از خودروست؟
کد خبر: ۶۲۶۶۷۵
|
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷ 27 September 2016
|
9467 بازدید
یک سانس تالار وحدت را برای کنسرت اجاره نمی‌دهد اما چنین تجارتی انجام می‌شود
پس از آنکه از فضای تالار وحدت و ارکستر سمفونیک تهران به عنوان نماد ملی موسیقی ایران، برای رونمایی از خودروی یکی از برندها مورد استفاده قرار گرفت، برخی مسئولان و فعالان در این ارتباط واکنش نشان دادند و از آنچه در حال وقوع است، ابراز نگرانی کردند.
 
به گزارش «تابناک»؛ پس از اجاره تالار وحدت به گروه‌های غیرمرتبط با مأموریت این مجموعه، در اتفاقی بی‌سابقه در تاریخ موسیقی ایران، محصولات تازه خودروسازی رنو روی صحنه تالار وحدت قرار داده و با اجرای ارکستر سمفونیک تهران، از این خودروها رونمایی شد؛ واقعه‌ای تلخ که حکم شلیک تیر خلاص به حیثیت این ارکستر را داشت و مشخص نیست، چطور اعضای این ارکستر زیر بار چنین خواسته‌ای رفته‌اند!
 
پس از این واقعه، رامین صدیقی، مدیر نشر هرمس ـ که سال‌هاست کنسرت‌های متعددی را در تالار وحدت برگزار کرده ـ در واکنش به این اتفاق گفت: «لایه‌های متحرک صحنه تالار وحدت که با ریل یا بالابر قابل جابجایی هستند برای تحمل وزن مشخصی طراحی شده‌اند. در رویدادهای هنری، بار مرده در کل مساحت صحنه پخش است و فشار وزن بر هر محل عموما کمتر 100 یا 200 کیلوگرم است».

صدیقی افزود: «شاید سنگین‌ترین حجم متمرکز بر صحنه به محل استقرار پیانو باشد که قطعا کمتر از 400 کیلوگرم است. اما استقرار یک ماشین با بیش از یک تن وزن و تمرکز کل این وزن بر مساحتی محدود، اگر هم موجب تخریب آنی نشود، یقینا به کاهش استقامت و استهلاک شدید تجهیزات نگه‌دارنده صحنه منجر خواهد شد. اتصالات، صفحات صحنه و ریل‌ها با تکرار چنین فشارهایی قطعا از بین خواهند رفت».
 
یک سانس تالار وحدت را برای کنسرت اجاره نمی‌دهد اما چنین تجارتی انجام می‌شود 
این اتفاق تلخ، واکنش‌های متعددی را در پی داشته است و با وجود آنکه ظاهراً موضع‌گیری در این زمینه می‌تواند هزینه‌ساز باشد، برخی چهره‌ها در مواجهه با این واقعه، خواستار پاسخگویی مسئولان امر شده‌اند؛ خواسته‌ای که البته با توجه به سوابق معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعید است تحقق یابد و شاهد عذرخواهی یا پاسخگویی مرادخانی و زیرمجموعه‌اش برای رقم زدن این واقعه بودیم.
 
 
مدیرعامل خانه موسیقی: نمایش خودرو روی صحنه تالار وحدت باورنکردنی بود 
 
حمیدرضا نوربخش، خواننده موسیقی ایرانی درباره رونمایی ماشین در تالار وحدت گفت: من وقتی این خبر را شنیدم، بسیار متأسف و متأثر شدم. ما باید حرمت فضاهای فرهنگی را با دقت بیشتری حفظ کنیم؛ اما خبر این اتفاق به حدی تعجب‌برانگیز بود که من ابتدا باور نمی‌کردم چگونه چنین چیزی اتفاق افتاده است؛ آن هم در صحنه‌ای که همه می‌گویند مقدس است.

مدیرعامل خانه موسیقی ادامه داد: صحنه یک فضای فرهنگی است که هنرمندان در آنجا هنر خود را خلق کردند و معنویت آفریدند و دل‌ها را به آسمان پیوند دادند. ما چطور باید اجازه بدهیم که این نوع کارها در این مکان انجام شود؟

این خواننده موسیقی ایرانی عنوان کرد: جای برنامه‌ها و فضای تجاری، ‌جای دیگری است. مدیران مربوطه باید در قبال این اتفاق توضیح بدهند و اگر اشتباهی هم صورت گرفته درصدد جبران آن بربیایند. قطعا خانه موسیقی در قبال این اتفاق واکنش نشان خواهد. این موضوع در جلسه آتی هیأت مدیره خانه موسیقی بررسی می‌شود و نتیجه از طریق رسانه‌ها اعلام می‌شود.
 
یک سانس تالار وحدت را برای کنسرت اجاره نمی‌دهد اما چنین تجارتی انجام می‌شود 
 
 محمد معتمدی: از ابتدای سال یک شب تالار وحدت را برای کنسرت اجاره ندادند!
 
محمد معتمدی، خواننده موسیقی ایرانی هم به فارس گفت: اگر قرار است کار اقتصادی و تجاری در تالار وحدت انجام شود، یک اساسنامه جدید برای آن تعریف شود و کار تجاری هم انجام دهند! اما ما فقط یک تالار وحدت داریم.
 
معتمدی تأکید کرد: تا به امروز برای بنده پیش نیامده که به تالار وحدت مراجعه کنم و بتوانم وقت مناسبی برای اجرای برنامه رزرو کنم. ما برای اجاره برای یک شب مدت‌ها صحبت و رایزنی می‌کنیم. من از اول امسال موفق نشدم یک شب حتی برای گروه خودم کنسرت بگذارم.
 
 
مدیرعامل سابق بنیاد رودکی: مدیران تعبیر درستی از اقتصاد هنر ندارند
 
 بهرام جمالی، مدیرعامل سابق بنیاد رودکی گفت: پروژه رونمایی از خودروها در دوره من تصمیم‌گیری نشده و آنچه از قبل برنامه‌ریزی شده بود، تنها برنامه‌های هنری بود. این پروژه از برنامه‌های اخیر بنیاد رودکی و تالار وحدت بوده و هیچ ربطی به دوره من ندارد.

او ادامه داد: در وهله نخست، باید بدانیم آیا اساسا تالار وحدت ظرفیت ورود به جریان‌های اقتصادی را دارد یا خیر؟ توانایی بالقوه تالار وحدت در این باره چقدر است؟ در مقایسه با سالن‌های برج میلاد، آیا می‌توان و درست است که نگاه اقتصادی به تالار وحدت داشته باشیم یا نه؟

مدیرعامل سابق بنیاد رودکی با اشاره جلسه روز گذشته بنیاد رودکی گفت: سازوکار دولت در رابطه با تالار وحدت مشخص نیست و این مسأله در جلسه روز گذشته بنیاد مطرح شد. امیدواریم به نگاه مشخصی در این باره برسیم اما معتقدم نباید وزن موضوع به سمت صرفه اقتصادی و کسب درآمد و تمرکز روی پروژه‌های اقتصادی پیش برود؛ هرچند آقای صفی‌پور اعلام کرده‌اند با استفاده از ارکستر سمفونیک برای جذب صنعت و تجارت این پروژه برنامه‌ریزی شده و معتقدند که اجرای خوبی برگزار شده است.

جمالی با بیان اینکه می‌شد دست‌کم ماشین‌ را روی استیج تالار قرار نداد، اظهار کرد: استیج تالار وحدت وضعیت خاصی دارد و با توجه به مسائل فنی و استهلاک آن نباید این اتفاق می‌افتاد. در این مکان باید تنها کنسرت برگزار می‌شد.

او در پاسخ به اینکه آیا ممکن نبود رونمایی در فضایی مانند نمایشگاه بین‌المللی یا برج میلاد انجام شود، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تالار وحدت به عنوان یک مرکز فرهنگی، این مرکز می‌توانست محل گفت‌و شنود این پروژه باشد. در زمان مدیریت گذشته نیز صبح‌های تالار وحدت به برگزاری نشست‌ها اختصاص می‌یافت و هزینه‌هایی نیز از برگزارکنندگان دریافت می‌شد.

مدیرعامل سابق بنیاد رودکی همچنین در پاسخ به اینکه مسئول روابط عمومی این نهاد، برنامه اخیر را جزئی از اقتصاد هنر دانسته، نظر شما در این باره چیست، گفت: اقتصاد هنر و کار اقتصادی در هنر کاملا با هم متفاوت هستند. باید این معانی و مفاهیم را درست تعبیر کرد. اقتصاد هنر بحث کاملا علمی است و باید تعریف مشخصی از آن ارایه شود که آیا منظور از اقتصاد هنر، کار اقتصادی به عنوان پیوست هنر است یا یک جریان تجاری خاص را شامل می‌شود؟ به عقیده من، معنای اقتصاد هنر به درستی برای مدیران ما تعبیر نشده و هنوز جا نیفتاده است.
 
 
مدیرکل هنرهای نمایشی: نگرانی اهالی تئاتر در مورد تالار وحدت بجاست
 
مهدی شفیعی، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در گفت وگو با ایلنا، با اشاره به این نگرانی‌ها گفت: شفاف‌سازی در این زمینه ضرورت دارد. باید بررسی کرد آیا این تبلیغی که انجام شده و فضای تالار وحدت را برای تبلیغ کالا اختصاص دادند جزو ساعات مرده مجموعه بوده؟ و آسیبی به مجموعه نزند و باعث استهلاک آن نشود که حتما مدیریت بنیاد رودکی برای این موارد مدیریتی داشته است.

شفیعی ادامه داد: معتقدم حتما همه جنبه‌های موضوع توسط مدیریت بنیاد رودکی سنجیده شده و طبیعی است که دنبال آسیب رسیدن به مجموعه نیست و تالار وحدت که بزرگترین و مهم‌ترین تالار فرهنگی هنری کشور است باید نسبت به نگهداری‌اش با حساسیت بیشتری توجه شود و فکر می‌کنم این موضوع در برنامه‌های مدیریت بنیاد و مجموعه هست.

او با بیان اینکه «برای این حساسیت نگهداری و مرمت به هنگام سالن با توجه به سن و سال آن باید توجه و برنامه‌ریزی شود»، گفت: نگرانی اهالی تئاتر در این زمینه بجاست اما مطمئنم که مدیریت مجموعه بنیاد رودکی حسن نیت دارند و با شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی بیشتر این نگرانی‌ها قطعا کمتر می‌شود.

 
بهشتی: مسئولان ارشاد باید پاسخگوی برگزاری نمایشگاه اتومبیل باشند
 
سیدمحمد بهشتی درباره برگزاری رونمایی از خودروی رنو در تالار وحدت گفت: هر مراسمی باید در مکانی مناسب با آن برنامه اجرا شود و این پرسش مطرح است که آیا تالار وحدت به عنوان یک مکان فرهنگی، مکان مناسبی برای برگزاری مراسم رونمایی از خودرو است؟ معتقدم برگزاری مراسم رونمایی خودرو در تالار وحدت برای شرکت خودروساز یک پرستیژ محسوب می‌شود.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: گذشته از قدمت تاریخی این مکان به دلیل اینکه مرکز فرهنگی کشور محسوب می‌شود دارای شأن و جایگاه ویژه‌ای است و معتقدم جایگاه بالای این مکان به برنامه یا مراسمی که در آن اجرا می شود، شأنیت می‌دهد. مسئولان وزارت ارشاد باید درباره برگزاری چنین مراسمی در تالار وحدت پاسخگو باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟