کیهان کلهر، چهره برجسته موسیقی معاصر ایران، که از نمادهای موسیقی سنتی کشورمان در سطح جهان شناخته می شود، در جریان برگزاری یکی از بزرگ ترین تورهای موسیقی، اقدام به اجرای مجموعه ای از کنسرت های رایگان کرده است؛ کاری منحصر به فرد که انتظار می رفت پیش از این توسط بسیاری از چهره ها صورت پذیرد اما اکنون کلهر نخستین چهره ای لقب گرفته که گام در این راه گذاشته است.
به گزارش «تابناک»؛ کیهان کلهر، موسیقیدان و نوزانده چیره دست کمانچه که کنسرتهایش را با دونوازی همراه با هنرمند ترک «اردال ارزنجان» در تهران آغاز کرد، در ادامه حضورش در ایران در حال برگزاری تور کنسرت «پردگیان باغ سکوت» در شهرهای مختلف ایران است و یکی از طولانی ترین کنسرت های تاریخ را رقم زد.
این موزیسین برجسته طی هفتههای گذشته کنسرتهایش را از شیراز آغاز کرد و سپس در بوشهر، اهواز، بندرعباس، اردبيل، تبریز و رشت، ساری و گنبدکاووس به صحنه رفت و بار دیگر به جمع هوادارانش در تهران بازگشت تا این بار برای چهار شب (14-18 دیماه) روی سن تالار وحدت حاضر شود و سپس ادامه کنسرت هایش را در سایر شهرستان های ایران پی خواهد گرفت.
کیهان کلهر در ادامه این مجموعه کنسرت ها که از اردیبهشت آغاز شده و تا بهمن ماه استمرار خواهد داشت، به کرمانشاه، همدان، ایلام، سنندج، کرمان، زاهدان، بیرجند، تربت حیدریه، شیراز، اهواز، خرمشهر و اصفهان کنسرتهایش را برگزار خواهد کرد. در این سفرها علاوه بر «اردال ارزنجان»، نوید افقه (تنبک)، هادی آذرپیرا (تار)، و علی بهرامی فرد (سنتور)، کلهر را همراهی می کنند.
با این حال، آنچه این کنسرت ها را از سایر اجراهای زنده موسیقی کشور متمایز می کند، اتفاقی پراهمیت تر از مدت زمان و وسعت جغرافیایی این تور موسیقی است؛ اتفاق مهم تر از این قرار است که در جریان این کنسرت ها، نوازنده چیرهدست کمانچه با هدف ترویج موسیقی سنتی و اصیل ایرانی و حمایت از علاقهمندان به موسیقی در مناطق محروم ایران، کنسرتهای رایگان برگزار میکند.
در همین چهارچوب کنسرتهای کیهان کلهر و گروهش در زاهدان، تربت حیدریه و خرمشهر رایگان برگزار خواهد شد تا مردم محروم این مناطق که عمدتاً توان مالی حضور در چنین برنامه هایی را ندارد، بتوانند در این فرصت یکی از بهترین موسیقی های سنتی ایران را بشنوند. اقدام کیهان کلهر را شاید بتوان در قالب مسئولیت اجتماعی طبقه بندی کرد و طبیعتاً باید این اتفاق پیش از این توسط دیگر هنرمندان آغاز می شد؛ اما با گذشت این سال ها، این نوازنده برجسته، نخستین چهره ای است که چنین اقدامی را انجام داده است.
با این حال هنوز برای رقم زدن یک اتفاق منحصر به فرد دیر نشده و هنرمندان می توانند با انجام اقدامات مشابهی به مسئولیت اجتماعی شان در قبال قشرهای مختلف مردم و به ویژه مردم مناطق محروم عمل کنند. انتظار زیادی نیست که هنرمندان به جای حضور در مهمانی های خیریه و نمایش ها و اکران های خیریه که عمدتاً جنبه شوآف داره، به صورت مستمر در مناطق محروم حضور یابند و خدماتی به این قشر از مردم ارائه دهند. آیا شاهد حرکتی فراگیر در این بستر خواهیم بود؟