وزارت بهداشت:

تولید و تبلیغ روغن جامد باید متوقف شود

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نسبت به تبلیغ روعن جامد با عنوان روغن سالم یا حاوی امگا 3 هشدار داد و گفت: تولید و تبلیغ این نوع روعن مضر که تهدید کننده سلامت است، باید متوقف شود.
کد خبر: ۶۶۴۸۶۷
|
۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۶ 07 February 2017
|
4902 بازدید
|
۱
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نسبت به تبلیغ روعن جامد با عنوان روغن سالم یا حاوی امگا 3 هشدار داد و گفت: تولید و تبلیغ این نوع روعن مضر که تهدید کننده سلامت است، باید متوقف شود.

به گزارش ایرنا؛ زهرا عبدالهی با اشاره به تبلیغات گسترده و تولید روغن خوراکی با نام روغن جامد سالم حاوی امگا 3 افزود: در دهه 70 تولید روغن به صورت مایع و جامد بوده است اما طی چندین سال با تلاش سازمانهای مسئول و با تدوین سیاست‌های سهمیه روغن یارانه‌ای و جایگزینی روغن جامد با مایع و بازنگری در استانداردها از دهه 80 تولید روغن نیمه جامد در دستور کار تولید کنندگان روغن قرار گرفت و فرهنگ سازی مصرف روغن مایع آغاز شد.

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم اتخاذ شده در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تولید روغن خوراکی نیمه جامد تا پایان سال 95 باید متوقف شود.بنابراین تولید و تبلیغ روغن نیمه جامد برای مصرف خانوار بر خلاف این تصمیم اتخاذ شده است.

عبدالهی افزود: وزارت بهداشت سالها برای تغییر فرهنگ الگوی مصرف روغن نباتی جامد به سمت روغن مایع تلاش های زیادی کرده است و تا امروز موفقیت بسیار خوبی را در این زمینه برای تغییر فرهنگ مصرف به دست آورده است.

وی تاکید کرد: در سال 74 تولید و مصرف روغن جامد 97درصد و روغن مایع 3 درصد بود ولی در حال حاضر تولید روغن نیمه جامد 53 درصد و مایع 48 درصد است که متاسفانه در قبال این تلاشها ، با تولید روغن جامد و تبلیغات آن شاهد تشویق مردم به سمت مصرف روغن‌های نیمه جامد نباتی هستیم.

عبدالهی عنوان کرد: مشکل دیگر این روغن درج کلمه امگا 3 بر روی بسته بندی آن است که موجب سردرگمی و گمراهی مصرف کنندگان می‌شود چرا که روغن‌های حاوی امگا 3 در برابرحرارت مقاوم نیستند و نیازمند برخی فرآیندها و افزودن موادی برای افزایش مقاومت هستند و چه بسا ممکن است بسیار مضرتر از اسید چرب اشباع و ترانس باشد.

وی گفت: بهترین روغن برای مصرف پخت و پز روغن‌های مایع گیاهی همچون کلزا، آفتابگردان و ذرت و ... و بهترین روغن برای سرخ کردن روغن های مخصوص سرخ کردنی است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در همین راستا مکاتباتی با سازمان غذا و دارو،سازمان استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور انجام شده است تا ابهامات موجود در تولید و اخذ مجوز برای تولید این روغن مورد بررسی قرار گیرد
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۹
اتفاقا از روزی که روغن های مایع به سفره مردم اورده شده بیماری ها بیشتر شده چرا قبل از انقلاب این همه درد ومرض وجود نداشت............
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟