تلخ و شیرین سال ۹۵ در حوزه محیط زیست

کد خبر: ۶۷۸۶۲۷
|
۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۳ 20 March 2017
|
3840 بازدید
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در آخرین روز سال 95 در گپ و گفتی با ایرنا به برخی اشاره و نوروزی بدون زباله را آرزو کرد.

به گزارش ایرنا، سال 95 با تمام تلخی ها و شیرین هایش برای محیط زیست گذشت، در این سال عرصه محیط زیست کشور شاهد تحولات زیادی در بخش ملی، منطقه ای و بین المللی بود که جهانی شدن پدیده ریزگردها و مطرح شدن آن در سطح سازمان ملل از سوی ایران یکی از این دستاوردهای بزرگ جهانی است اما بروز مشکلاتی مانند توفان گرد و غبار در استان خوزستان و دشواری برای مردم آن منطقه همچنان جای نگرانی دارد.
 
معصومه ابتکار روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: سال 95 اتفاقات خوب و بد زیادی در عرصه محیط زیست داشته است، بروز ریزگردها در خوزستان یکی از اتفاقات بدی است که دل هر انسانی را به درد می آورد اما در مقابل اقدامات خوبی برای کاهش این مشکل صورت گرفته که جای امیدواری دارد.
 
وی تاکید کرد: موضوع گرد و غبار خوزستان از روز اول برای دولت مهم بود از این رو اولین سفر من به عراق در سال 92 با این هدف انجام شد، در این سفر اقدام به کاشت درخت کردم تا به دولت عراق نشان دهیم که در زمینه برطرف کردن مشکل ریزگردها جدی هستیم اما شرایط دولت عراق، ناامنی ها و مسائلی که اتفاق افتاد عملا مانع اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه های همکاری میان دو کشور شد.
 
وی افزود: جلسات متعددی در استان خوزستان برگزار کردیم و در سطح ملی، تحقیقاتی و اجرایی گام های خوبی در استان برداشته شد اما در برابر این مشکل، کافی نیست و باید با جدیت بیشتری پیش رویم، دولت نیز تمام تلاش خود را برای حل آن به کار خواهد گرفت.
 
ابتکار به کاهش بارندگی در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: به رغم میزان معمول بارندگی ها در کشور اما در خوزستان شاهد کاهش 50 درصدی باران بودیم که در بخش جنوبی استان تا 70 درصد زیر حد معمول بوده است بنابراین مناطقی که گرد و غبار از آنها به هوا بر می خیزد نیز از نظر بارندگی شرایط خوبی نداشته اند.
 
وی ادامه داد: از سوی دیگر برداشت از آب بالادست و استفاده آب کارون که بخش مهمی از آن در داخل استان مصرف می شود نیز مزید بر علت بود، خوزستان از نظر فعالیت های کشاورزی و صنعتی استان بزرگی است بنابراین نیاز به آب دارد اما مساله مهم این است که باید بازده کار به ویژه در بخش کشاورزی نسبت به مصرف آب افزایش یابد در این صورت قطعا برداشت آب از کارون کاهش می یابد و با این روند وضعیت تالاب استان بهتر می شود.

*** احیای تالاب هورالعظیم
 
وی به احیای تالاب هورالعظیم اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای مهم دولت در استان خوزستان احیای تالاب هورالعظیم است، این تالاب در سال 92 کاملا خشک شده بود، شرکت نفتی فعال در آن بخش گمان می کرد می تواند برای برداشت نفت تالاب را خشک کند اما اکنون شرایط کاملا تغییر کرده و 4 میلیارد متر مکعب آب شیرین از کرخه وارد هورالعظیم شده است.

*** مطرح کردن مشکل گرد و غبار در سطح بین المللی
 
ابتکار گفت: مساله گرد و غبار را در سطح بین المللی مطرح کردیم و آنرا جزو موضوعات اصلی سازمان ملل قرار دادیم، تا پیش از این سازمان ملل پرونده ای برای این موضوع باز نکرده بود اما اکنون چهار قطعنامه در این زمینه دارد و برای اولین بار نخستین گزارش جهانی گرد و غبار را تهیه کرد.
 
وی افزود: همچنین مصوب شد که اولین کنفرانس بین المللی سازمان ملل با موضوع گرد و غبار سال آینده در ایران برگزار شود که اتفاق بسیار مهمی است زیرا از نظر توجه به این مساله در سطح جهانی و لزوم همکاری کشورها در سطح منطقه برای ایفای تعهداتشان و آوردن تمام آنها به پای کار با وجود تنش های موجود در منطقه راه دیگری جز بین المللی کردن موضوع گرد و غبار نداشتیم.

*** هجمه ها و تهمت ها ما را از مسیر منحرف نمی کند
 
ابتکار گفت: این هجمه ها، تهمت ها و تخریب ها که برای یک سری مسائل خارج از چارچوب انجام می شود، فقط وقت دولت، مردم و کشور را هدر می دهد.
 
وی تاکید کرد: البته نقد ایرادی ندارد و ما استقبال می کنیم، هر فردی که وارد کار اجرایی می شود عاری از اشکال نیست بنابراین نقد را همیشه می پذیریم و تمام این مسائل ولو اینکه جفا و بی انصافی هم باشد تحمل می کنیم اما زمانی که به شکل سازماندهی شده پیش می رود ناراحت کننده است.
 
ابتکار تاکید کرد: در کجای دنیا روال اینگونه است؟ کجا با تهمت و تخریب کار را پیش می برند؟ بله، البته انتقاد می کنند و ایرادات و واقعیت ها را می گویند اما اینکه به این صورت بهتان بزنند و تخریب کنند دیده نمی شود.
 
وی اظهار کرد: با تمام اینها ما کار خود را پیش می بریم و نه دلسرد و نه خسته می شویم فقط دلسوزی ما برای آنانی است که در این راه تا چه حد هزینه و وقت صرف می کنند.
معاون رییس جمهوری گفت: از نقد استقبال می کنیم زیرا معتقدیم قدرت بدون نقد فساد می آورد اما مساله مهم نقد واقعی است نه تخریب و تهمت که قطعا کار به جایی نمی رسد و فردی که دروغ می گوید وتهمت می زند اول عزت خود را پایمال می کند.

*** شهادت سه محیط بان در مدت چهار روز
 
وی به شهادت 3 تن از محیط بانان در مدت چهار روز در ماه مبارک رمضان به عنوان یکی از بدترین رویدادهای زیست محیطی در سال 95 اشاره کرد و گفت: شهادت این زحمت کشان عرصه محیط زیست بسیار جای تاسف داشت البته در کنار این خبر بد خبرهای خوبی نیز در زمینه رفع مشکلات حقوقی هشت تن از محیط بانان که در معرض اعدام قرار داشتند وجود دارد که برخی از آنها به مرحله نهایی رسیده و تعداد بسیار کمی در حال نهایی شدن است.
ابتکار افزود: افزایش حقوق محیط بانان با پرداخت سختی کار و درصد تخصصی آن نیز خبر خوبی است که تا حدودی موجب بهبود پرداختی ها شده است، آموزش هزار و 500 محیط بان به صورت حرفه ای، اعزام دو گروه به اتریش برای دوره های آموزشی بین المللی و ارائه لایحه حمایت از محیط بانان به مجلس از دیگر خبرهای خوش در کنار خبر بد شهادت است.

*** بهبود 70 روزه هوای تهران در سال 95
 
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با وجود تمام مصائب و پیچیدگی های آلودگی هوا ، اقدامات خوبی برای کاهش آلودگی انجام شد که حداقل در چهارکلانشهر از هشت کلانشهر جواب مثبت داده و هوا به طور معنا داری بهبود یافته است.
 
وی افزود: نمونه بارز این تغییر بهبود 70 روزه هوای تهران در سالجاری نسبت به سال 92 است یعنی هوای تهران در سالجاری 70 روز سالمتر بود این یعنی اینکه در جهت درست حرکت می کنیم و گام به گام به سمت هوای سالم پیش می رویم.
 
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: هوای اصفهان 3.5 برابر سالمتر و پاک تر گزارش شد و شیراز حتی یک روز ناسالم نداشت که نشان می دهد اگر بخواهیم، این اهداف دست یافتنی است.

*** برگزاری جشنواره بین المللی فیلم سبز
 
ابتکار گفت: اوایل سال 95 جشنواره بین المللی فیلم سبز با حضور هزار و 200 فیلم که 400 فیلم خارجی بود برگزار شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت که نشان می دهد زمینه های خوبی برای انجام کارهای آموزشی و فرهنگی در عرصه حفظ محیط زیست در کشور شکل گرفته است.

*** اجرای موفق تفاهم نامه میان سازمان محیط زیست و آموزش و پرورش
 
وی به امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: این تفاهم نامه یکی از موفق ترین تفاهم نامه های همکاری دوجانبه است که دستاوردهای بسیار خوبی داشته است.
 
معاون رییس جمهوری افزود: با اجرای این تفاهم نامه ردپای محیط زیست به طور گسترده و علمی در کتاب های درسی دیده می شود، همچنین سند فرابخشی مدیریت سبز به مدارس ابلاغ شد و اکنون 106 هزار مدرسه در کشور آنرا رعایت می کنند که بر اساس آن یک سری استانداردهای زیست محیطی با هدف بالا رفتن فرهنگ حفظ محیط زیست توسط دانش آموزان در مدارس اجرا می شود.
 
وی ادامه داد: اجرای طرح ' هر مدرسه یک محیط بان ' نیز در راستای این تفاهم نامه است که در مدارس حاشیه مناطق حفاظت شده و پارک های ملی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست اجرا شد که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت.
ابتکار افزود: از دیگر بندهای اجرا شده این تفاهم نامه فعال شدن تشکل های دانش آموزی حامی محیط زیست است که اعضای آن با علاقه و اشتیاق برای حفظ محیط زیست تلاش می کنند.

*** بهبود تدریجی وضعیت دریاچه ارومیه
 
وی گفت: با اقدامات صورت گرفته شاهد بهبود تدریجی وضعیت دریاچه ارومیه و افزایش تراز آب این حوضه آبی هستیم، تمام شواهد نشان می دهد که جهت گیری برای احیای آن در مسیر صحیحی حرکت می کند البته تمام این تلاش ها باید ادامه دار باشد تا به نتیجه مطلوب که همان احیا و رسیدن دریاچه به تراز اکولوژیک است، میسر شود.

*** قرق های اختصاصی
 
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: برای اولین بار با مصوبه شورای عالی محیط زیست پنج منطقه قرق اختصاصی با سرمایه گذاری بخش خصوصی با هدف حفاظت از حیات وحش در مناطق آزاد راه اندازی شد.
 
وی گفت: همچنین یک مورد آغاز به کار سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه گردشگری پایدار در پارک ملی خبر در استان کرمان داشتیم که کار بسیار بزرگی است.
 
ابتکار اظهار کرد: از موفقیت های چشمگیر این دوره در بخش محیط زیست مشارکت بخش خصوصی برای حفاظت از محیط زیست و زیستمدان موجود در آن است که بیمه پلنگ و یوزپلنگ توسط بخش خصوصی یکی از این موفقیت ها است.

*** ورود نظام بانکی به عرصه حفاظت از محیط زیست
 
وی گفت: امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و نظام بانکی کشور یکی دیگر از موفقیت ها در عرصه حفاظت از محیط زیست است، تفاهم نامه ای با بانک مرکزی امضا کرده ایم که بر اساس آن نظام بانکی و بانک ها در راستای اجرای موفق آنها در قالب مدیریت سبز رتبه بندی می شوند.
 
ابتکار افزود: یک سری شاخص های زیست محیطی مانند بانکداری الکترونیکی و یا توجه به ارزیابی های زیست محیطی در ارائه تسهیلات در روند کاری بانک ها بررسی و بر اساس آن از سال آینده بانک ها بر اساس بانک سبز رتبه بندی می شوند.
 
و با تاکید بر اینکه تحول بزرگی در نظام بانکی کشور در زمینه توجه به محیط زیست صورت گرفته است گفت: این نشان می دهد که در این دوره با مخاطبان اصلی کار می کنیم و بحث محیط زیست فراگیر شده است و ردپای آن در تمام عرصه ها چه در بخش خصوصی، بیمه ها، قشر هنرمندان، مدارس، دانشگاه ها و بانک ها دیده می شود.
 
وی اظهار کرد: سال گذشته آیین نامه مدیریت سبز را به دانشگاه ها ابلاغ کردیم که امسال با رتبه بندی دانشگاه ها در قالب اجرای آن آیین نامه ، در هفته پژوهش سه دانشگاه به عنوان دانشگاه سبز انتخاب و معرفی شد.
 
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه این روند بسیار امیدوار کننده است گفت: کاملا مشهود است که مساله محیط زیست در جامعه در حال تسری است و محیط زیست از چند دستگاه محدود به متن جامعه کشیده شده است.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟