موفقیت بزرگی که پژوهشگران و دانشمندان ایرانی رقم زدند +ویدیو

بر اساس به روزترین فهرست طلایه‌داران علم، 228 پژوهشگر ایرانی در زمره پژوهشگران یک درصد برتر جهان قرار گرفته‌اند؛ اتفاقی شایسته تقدیر که نویدبخش روزهای خوشی در آینده علمی کشورمان است.
کد خبر: ۶۸۳۹۷۲
|
۲۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵ 11 April 2017
|
26964 بازدید
|
بر اساس به روزترین فهرست طلایه‌داران علم، 228 پژوهشگر ایرانی در زمره پژوهشگران یک درصد برتر جهان قرار گرفته‌اند؛ اتفاقی شایسته تقدیر که نویدبخش روزهای خوشی در آینده علمی کشورمان است.
 
به گزارش «تابناک»؛ در جدیدترین فهرستی که پایگاه استنادی طلایه داران علم تامسون رویترز (ISI-ESI) منتشر کرده، نام 228 دانشمند ایرانی در زمره طلایه داران علم در جهان به چشم می‌خورد که از این تعداد ۱۳۹ دانشمند برتر کشور متعلق به دانشگاه های وابسته به وزارت علوم هستند، دانشگاه های صنعتی هم ۴۰ تن از نخبگان علمی کشور را پرورش داده‌اند و سهم دانشگاه های علوم پزشکی ۳۷ نفر است.

بر اساس این فهرست که از دیرباز منتشر و هر دو ماه یک بار بنا بر آخرین تحولات در شبکه علم بین الملل روزآمد می‌شود، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشورمان نیز سه تن از دانشمندان برتر بین المللی را به خود اختصاص داده‌اند و سهم دانشگاه آزاد اسلامی هم در این فهرست ۹ نفر است.

نگاهی جزئی‌تر به این فهرست، حکایت از آن دارد که دانشگاه تهران با ۳۶ تن دارای بیشترین تعداد دانشمند برتر در میان دانشگاه های کشور است و پس از آن دانشگاه‌های تربیت مدرس و صنعتی شریف به ترتیب با ۱۸ و ۱۶ نفر در رتبه های بعدی قرار دارند.
 
موفقیت بزرگی که پژوهشگران و دانشمندان ایرانی رقم زدند 
برای مشاهده فهرست کامل پژوهشگران برگزیده ایرانی، به اینجا بروید
 
دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با ۱۸ محقق و دانشمند در رده های بالای این فهرست قرار دارند. دانشگاه های علم و صنعت ایران، شیراز و صنعتی اصفهان هر یک با هشت دانشمند، دانشگاه های شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر هر کدام با ۷ دانشمند در رتبه های بعدی دانشمندان برتر بین المللی قرار دارند.

در میان دانشگاه های دیگر نقاط کشور، دانشگاه فردوسی مشهد با ۶ نفر، تبریز با ۵ نفر، دانشگاه های اصفهان، بوعلی سینا، کاشان، رازی، صنعتی نوشیروانی بابل، علوم پزشکی اصفهان، مازندران، علوم پزشکی بقیه الله (عج) هر کدام با ۴ نفر در رده دانشمندان برتر بین المللی دارند.

می‌توان به این موارد، فهرست دیگر دانشگاه ها و پژوهشگاه‌های کشورمان را که برخی پژوهشگران برتر در آنها مشغول به فعالیت هستند را هم افزود؛ اما چرا از میان انبوه پژوهشگران کشورمان، تنها شماری شان در این فهرست قرار می‌گیرند و ملاک انتخاب پژوهشگران برتر جهان چیست؟

در پاسخ به این پرسش، باید به فاکتور مهمی در ارزیابی ها اشاره کنیم که «مرجعیت علمی» خوانده می‌شود؛ شاخصی که بنا بر تعداد ارجاعات صورت گرفته به پژوهش‌های پژوهشگران تعیین می‌شود؛ یعنی ارجاعات یا استنادها بیانگر میزان استفاده از نتایج پژوهش‌های منتشره هستند و هر چقدر تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهش های یک محقق بیشتر باشد، کیفیت پژوهش‌های وی بالاتر ارزیابی شده و نشان از این دارد که پژوهش های وی از طرف جامعه علمی بیشتر پذیرفته شده‌اند.

بنابراین، ISI برای انتخاب دانشمندان یک درصد برتر دنیا، تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهش های محققان در ده سال اخیر را شمارش کرده و این محققان را در ۲۲ رشته موضوعی طبقه بندی می‌کند. سپس این محققان براساس تعداد استنادهای دریافتی به صورت نزولی مرتب سازی و یک درصد برتر از هر رشته به عنوان دانشمندان برتر انتخاب می‌شوند.

روندی که اگر کمی در آن دقیق شویم، بیشتر پی به اهمیت موضوع خواهیم برد و درخواهیم یافت که قرار گرفتن 228 محقق، پژوهشگر و دانشمند ایرانی در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان، چه اتفاق مهمی است و چه دورنمای خوبی برای آینده کشورمان ترسیم می‌کند.
 
تعداد بازدید : 247
تعداد بازدید : 125
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
ولی این موفقیت به قیمت تباه شدن زندگی جوانان ایرانی در مقطع دکترا تموم میشه. ای کاش یه فکری هم برای این قشر می کردند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
اگر حمایت بشن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
از این تعداد چند نفرشون تو ایرانن؟؟ شما براشون چکار کردید که افتخارشو برای خودتون میدونید؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
تا وقتی نرخ بهره وری در کشور در زمینه های گوناگون نره بالا. این آماره ها رو بذارید در کوزه آبشو بخورید. اصلا بیان یگن برترین دانشمندان جهان ایرانی هستند. فایدش چیه. وقتی نمیشه از پتانسیل اون ها در جهت رشد بهره وری استفاده کرد این آمار هیچ ارزشی نداره.
محمد از بلفاست
|
Ireland
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
متاسفانه تا زمانی که دانشگاهها مقاله محور باشند و فقط در فکر تولید مقاله، هیچ دورنمای خوبی برای کشور قابل ترسیم نیست. دانشگاهی که مشکلی از مشکلات کشور را حل نکند و فقط به فکر خرج کردن پول بیت المال باشد، بهتر است که تعطیل شود. ما که نذری نداریم که پول نفت را که با هزار دردسر میفروشیم، را در داخل کشور بریزیم توی حلق دانشگاههای مختلف و خروجی این دانشگاهها هم یا به خارج از کشور مهاجرت کنند یا اینکه روی پروژه هایی کار کنند که ارزشی نداشته و به درد کشور نمیخورد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
خوب که چی؟ اصلا ما اول دنیا! این پژوهش ها کدومش باعث رونق تولید میشه! کجا استفاده میشه؟ !
آلیانز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
خروجیش کو آقایان ؟؟!!!
اصولاً وقتی تبدیل به عمل نشود هیچ فایده ای ندارد
عضو هیئت علمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
من به شخصه هیچ ارزشی برای این رنکینچ قائل نیستم چون متاسفانه در ایران مقاله دادن تبدیل به یک امر چیپ و تجارت شده حتی همون اساتید به اصطلاح یک درصد تو کار بیزینس مقاله هستن. مقالات تخیلی با نتایج دروغ و غیر قابل کاربرد. خودم عضو هیئت علمی یکی از دانشگاه های برتر تهران هستم. متاسفانه برخی اساتید حرمت علم رو زیر سوال بردن. مگر میشود یک استاد در یکسال بیش از 30 مقاله isi بدهد؟ غیر از این است که این تحقیقات فقط اسم شخص را یدک میکشد و هیچ ارزش علمی ندارد. روند چاپ مقالات در ژورنال ها هم تبدیل به باندبازی شده است بصورتی که اگر اسم فلان شخص را در اسامی قرار دهیم مقاله بسزعت پذیرفته می شود و اگر نزنیم احتمال رد آن بالاست. بی اخلاقی و دروغ در نتایج مقالات چاپ شده توسط اساتید ایرانی بسیار وحشتناک استو به شخصه واقعا نمیدانم در دو راهی رسوا کردن هم وطن یا دفاع از شرافت علم چه تصمیمی بگیرم. ولی بدانید که اوضاع بسیار وحشتناک است. مقالات با مدل های غلط و نتایج دروغ و آمارسازی حتی در مواردی استفاده از مطالعات موردی دروغ.
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
دانشگاه تبریز از فردوسی بهتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
البته باید توجه داشت که تنها با شمارش مقالات ISI چاپ شده توسط دانشجویان و پژوهشگران یک کشور، نمیتوان با اطمینان مسیر علمی آن کشور را رو به رشد دانست. همه میدانیم که ایران یک کشور کاملا مدرک گرا است و درعین حال جزو معدود کشورهایی است که در آن برخی شرکتها و موسسات به راحتی و بدون هیچ واهمه ای، اقدام به خرید و فروش مقاله و حتی اقدام به آماده سازی و چاپ مقالات در یکی از مجلات ISI میکنند!!! اصولا یکی از علل عقب ماندگی کشور ما در حوزه های مختلف، همین مدرک گرایی است که برخی اساتید و دانشجویان را وادار میکند که برای دستیابی به مدارج بالاتر (چه از نظر علمی و چه از نظر مالی) دست به هر کاری بزنند تا مقاله شان در یکی از مجلات معتبر بین المللی چاپ شود. آیا این عجیب نیست که کشوری با این میزان رشد علمی(!) حتی نمیتواند یک خوردو ملی با تمام ویژگی های آن تولید کند؟!!! یا حتی تابحال نتوانسته در عرصه تکنولوِژی، وسیله، ایده یا طرحی ارائه دهد که دیگر کشورها (مثلا آمریکا یا کشورهای اروپایی) دنباله رو ما شوند؟!!! پس متاسفانه یک جای کار می لنگد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟