با موفقیت خودکفایی در تولید گندم نخستین محموله گندم ایران با حجم 30 هزار تن از بندر امام به عمان صادر شد. علی اکبر غنجی مدیرعامل شرکت حمل فله کشتیرانی جمهوری اسلامی از صادرات نخستین محموله گندم ایران از سوی ناوگان شرکت حمل فله - خط ملی کشتیرانی به مقصد عمان در روز گذشته خبر داد.
به گزارش ایران، به گفته غنجی با موفقیت طرح خودکفایی گندم قرار است بتدریج گندم صادراتی کشور به مقاصد مختلف ارسال شود، حجم نخستین محموله صادراتی گندم ۳۰ هزار تن بود که این مهم گام بلندی در راستای راهبردهای کلان نظام اسلامی و در مسیر شعار سال جاری یعنی «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب است.
بیش از 4 میلیون تن ظرفیت صادرات گندم
در خصوص آغاز صادرات گندم اسماعیل اسفندیاریپور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با «ایران» میزان تولید گندم در سال 95 را 14 و نیم میلیون تن اعلام کرد و گفت میزان خرید نیز 11 میلیون و525 هزار تن بود. وی نیاز داخلی گندم را حدود 5/8 میلیون تن دانست. به گفته اسفندیاری پور بر اساس قانون باید 5/2 میلیون تن گندم برای 90 روز ذخیره داشته باشیم اما زمانی که وارد سال 96 شدیم میزان ذخیره گندم 8 میلیون و 650 هزارتن بود. با این آمار و با احتساب نیاز به5/2 میلیون تن ذخیره گندم ایران در حال حاضر ظرفیت صادرات بیش از 4 میلیون تن گندم را دارد. وی تأکید کرد: مانده موجودی گندم انبار شده سال 95 حتی تا اسفند سال 96 نیز کفایت میکند و میتوان گفت برداشت امسال مازاد بر نیاز است و امسال هم بیش از نیاز داخلی گندم برداشت میشود.
مجری طرح گندم همچنین گفت: از اواسط فروردین تولید و خرید گندم اوج گرفته و تا 21 خرداد 3 میلیون و 321 هزار تن گندم جدید خریداری شده است.
وی با اشاره به کاهش تولید در دیمزارهای کشور به خاطر کاهش بارندگیها اظهار امیدواری کرد با توجه به طرح تولید بذر مناسب، تولید گندم در کشور افزایش یابد. مشاور وزیر و مجری طرح گندم کشور گفت: امسال در 6 میلیون هکتار از اراضی کشور گندم کشت شده که سه میلیون و 900 هزار هکتار دیم و 2 میلیون و 100 هزار هکتار آبی است.
استمرار خودکفایی گندم
یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در خصوص تولید گندم امسال گفت: از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون 3 میلیون و 208 هزارتن گندم از 24 استان کشور خریداری شده است. که خوزستان با خرید یک میلیون و 338 هزارتن، گلستان با 650 هزارتن، فارس با 375 هزارتن، کرمان با 195 هزارتن و ایلام با 175 هزارتن رتبههای اول تا پنجم خرید گندم را به خود اختصاص داده اند.
سیف از برداشت و خرید چهار استان گیلان، چهارمحال وبختیاری، یزد و خراسان شمالی خبرداد و تصریح کرد: اکنون خرید و برداشت گندم در استان خوزستان رو به پایان است.
وی خرید گندم سال جاری را 11 میلیون تن پیشبینی کرد و گفت: خودکفایی کشور در گندم استمرار خواهد داشت.
وی اظهارداشت: براساس مصوبه شورای اقتصاد امسال هر کیلوگرم گندم معمولی (نان) با افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید 2 درصد به مبلغ 13 هزار ریال (1300 تومان) و گندم دوروم (ماکارونی) 13 هزار و 300ریال (1330 تومان) خریداری میشود.
توسعه بخش کشاورزی یکی از اولویتهای مهم دولت یازدهم است و دولت در این حوزه موفقیتهای فراوانی به دست آورده است. تولید ۳ میلیون تن گندم مازاد بر نیاز داخلی و خودکفایی در تولید این کالای استراتژیک به عنوان ویترین موفقیتهای دولت یازدهم در این حوزه تنها یکی از دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه کشاورزی است. یکی از مهمترین بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مربوط به تأمین امنیت غذایی است و افزایش تولید محصولات کشاورزی در ۴ سال گذشته از نظر کارشناسان به عنوان یکی از نشانههای مهم حرکت بخش کشاورزی در مسیر سیاستهای اقتصادمقاومتی مورد توجه قرار گرفته است. دستیابی به این موفقیتها و ادامه این روند هم قاعدتاً با افزایش سرمایه گذاری میسر است.
براساس آمار گمرک تراز تجاری بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۲ هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود که این رقم درسال ۱۳۹۵ به سه میلیارد و ۹۰ میلیون دلار بهبود یافته است. این دستاورد به دلیل افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش واردات بوده است و نشان دهنده برنامه ریزی منطقی دولت یازدهم در این بخش است.