عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات پرونده تعداد قابل توجهی از مدیران نجومیبگیر را مختومه اعلام و آنان را تبرئه کرده است، از شکایت برخی مدیران نجومیبگیر به دیوان عدالت برای بازپس گرفتن پولهایشان خبر داد.
محمد حسینی نماینده مردم تفرش و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به سرنوشت پرونده مدیران نجومیبگیر در دیوان محاسبات، اظهار داشت: موضوع حقوقهای نجومی چندین ماه است در محافل رسانهای و سیاسی کشور مطرح شده که دستگاه نظارتی دیوان محاسبات زیر نظر مجلس گزارشی را در این زمینه بر اساس دستور ریاست محترم مجلس تدوین کرد.
وی افزود: دیوان محاسبات در پروسه وسیعی در سطح کشور اطلاعات و آمارهای حقوق، مزایا و دریافتی مدیران کشور را جمعآوری کرد و در نهایت آن را در قالب گزارشی ارائه داد و اعلام شد مبالغی که افرادی به عنوان حقوق نامتعارف دریافت کرده بودند، مسترد شده است، در نهایت نیز گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارائه و معلوم شد پرونده افراد متخلف 88 دستگاه به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع شده است.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه تصریح کرد: ما این موضوع را از دادسرای دیوان محاسبات پیگیری کردیم و مشخص شد آنان دادخواستهای لازم را به هیأتهای مستشاری ارسال کردند، موضوع در این هیأتها مطرح شده و افراد دریافتکننده حقوقهای نجومی و مسئولان دستگاههای اجرایی در دفاع از خودشان قوانین و مقررات مترتب بر پرداختها را ارائه دادند، لذا اکثر این پروندهها مختومه و تبرئه شدند.
وی اضافه کرد: تعدادی از مدیران نجومیبگیر نیز بعد از صدور رأی به دیوان عدالت اداری شکایت کردند تا بتوانند آن حقوقی که طبق قانون و بر اساس قوانین آن زمان تعلق میگرفته و دریافت کردند اما مسترد شده بود را دوباره پس بگیرند اما برخی از مدیران نیز تاکنون اعتراضی نکردند.
حسینی تأکید کرد: در گزارش دیوان محاسبات اعلام شده بود حدود 400 مدیر، رقمهایی را به عنوان حقوق نامتعارف دریافت کردهاند و بر اساس نامهنگاریهایی که دیوان محاسبات انجام داده حدود 23 میلیارد تومان، میزان اضافه پرداختی به این افراد بوده که از آنها پس گرفته شده است؛ تعداد پروندهها در دادسرای دیوان محاسبات مربوط به 88 دستگاه اجرایی بوده است که برای تعدادی از آنها رأی صادر شده است.
نماینده تفرش در مجلس یادآور شد: طبق آماری که داریم حدود 2 الی 3 نفر از مدیران نجومیبگیر به دیوان عدالت اداری شکایت کردند تا پولی که از آنها مسترد شده بود را دوباره پس بگیرند اما بقیه خیلی اصراری بر این موضوع ندارند، شاید هم چون فعلاً در آن دستگاههای اجرایی شاغل هستند، احساس میکنند اگر شکایت کنند برای کارشان مشکلی پیش میآید و به همین دلیل شکایت نمیکنند.
وی ادامه داد: تاکنون برای تعداد قابل توجهی از حدود 23 الی 24 پرونده مطرح و بررسی شده در هیأتهای مستشاری دیوان محاسبات رأی برائت صادر شده است.
حسینی در پایان خاطرنشان کرد: یقیناً کمیسیون برنامه و بودجه این موضوع را به طور جدی پیگیری میکند و باید جلسهای با حضور مسئولان دیوان محاسبات و سایر مسئولان مربوطه برای تعیین تکلیف این مسئله تشکیل شود.