عوارض‌ریختن‌مواد‌داغ در ظروف‌پلاستيكی یک‌بار‌مصرف

کد خبر: ۷۳۲۹۶۲
|
۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰ 24 September 2017
|
7403 بازدید
|
۲
استفاده نامناسب از ظروف پلاستيكي یک بار مصرف برای سلامتی زیانبار است.

به گزارش پزشکان بدون مرز،ظروف پلاستيكي يك بار مصرف در آبميوه و بستني ‌فروشي‌ها ، پيترا فروشي‌ها و حتي سلف سرويس ادارات و دانشگاه‌ها نيز به‌ وفور مصرف می شود. 
حتي عده‌اي هنگام پخش غذاي نذري و حتي در ميهماني‌‌هايشان از ظروف و ليوان‌هاي رنگي و گاهي طرح‌دار يك بار مصرف استفاده مي‌كنند.

 استفاده نامناسب از ظروف پلاستيكي یک بار مصرف  برای سلامتی زیانبار است.

به طور كلي پلاستيك‌ها پليمرهايي هستند كه از سنتز مواد اوليه‌اي به نام مونومر تهيه مي‌شوند.
مونومرها مواد سمي و شيميايي بوده كه براي سلامت انسان‌ها مضر مي‌باشند در حالي كه پليمرها خنثي هستند و مشكلي ندارند. اما اشكال كار در اين است كه معمولا در فرآيند تهيه پليمرها، مقداري مونومر باقي مي‌ماند.

اگر اين فرآيند، اصولي و مطابق استانداردهاي لازم صورت گرفته باشد، مشكلي براي سلامت افراد به وجود نمي‌آورند ولي اگر در غير اين صورت باشد براي سلامتي انسان‌ها مخاطره‌آميز مي‌شوند. براي همين در استفاده از پلاستيك‌ها به عنوان ظروف غذا بايد بسيار محتاط بود.

ظروف پلاستيكي يك بار مصرف كه شفاف، روشن و شيشه‌اي رنگ هستند تنها براي مواد غذايي سرد استفاده شوند و تحت هيچ شرايطي نبايد براي توزيع مواد غذايي داغ از آنها استفاده شود.

اگر درون اين ظروف آب جوش يا غذاي داغ مانند آش ريخته شود مونومرهاي سمي و يا مواد پلاستيكي «لايزر» كه به منظور جلوگيري از شكنندگي در اين گونه ظروف به كار مي‌روند آزاد شده و وارد بدن مي‌شوند كه مي‌توانند با تحريك و تاثير بر آنزيم‌ها و سلول‌هاي بدن منجر به بروز سرطان‌هاي مختلف و عوارض ناگوار در مصرف‌كننده شوند.

لذا در صورت استفاده از ظروف يك بار مصرف نوع شيري رنگ آن را استفاده نماييد همچنين در استفاده از ظروف يك بار مصرف اين نكته را هم بايد به ياد داشت كه هنگام استفاده از ظروف رنگي احتياط بيشتري لازم است چرا كه جنس ظروف يك بار مصرف به گونه‌اي است كه توانايي نگهداري رنگ را ندارند و هنگام تماس با چاي يا غذاي داغ، رنگ آنها حل شده و يك لايه از آن وارد غذا يا چاي شما مي‌شود كه بسيار مخاطره‌‌آميز است.

همچنين بايد از نگهداري غذاهاي داغ و چرب در ظروف پلاستيكي اجتناب كنيد چرا كه بر اثر نفوذ غذاها به‌خصوص روغن‌ها، سطوح اين ظروف به محيطي مناسب براي رشد انواع ميكروب‌ها تبديل مي‌شود كه اين خود مي‌تواند موجب آلودگي غذاها گردد لذا تاکید می گردد هيات امناي مساجد و يا خانواده‌‌هايي كه قصد توزيع نذورات دارند براي عرضه مواد غذايي گرم از ظروف فوم‌دار و كاغذي سلولزي استفاده كنند.

توصيه:

مراقب باشيد در هنگام خريد اين گونه ظروف از مواد پلاستيكي بازيافتي تهيه نشده باشند. معمولا ظرف‌ هاي بازيافتي كدر و تيره رنگ هستند و بوي نامطبوعي داشته و نشاني هم از علامت استاندارد در كف آنها ديده نمي‌شود.

همچنين در نظر داشته باشيد استفاده مكرر از ظروف يك بار مصرف ميل به غذا خوردن در افراد را سلب خواهد كرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۲
اصولا باید تولید این ظروف متوقف شود.حتی در بعضی از کشورهای عقب مانده افریقایی نیز ورود این ظروف و پلاستیک ممنوع است! تمم جنگلها و کوهها و بیابانهایمان مملو از این مواد شده است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۲
عوارض مهم نیست.

خوردن بنزین و بنزن هم عوارض دارد.


مهم این است که مسئولان بهداشت "فکری" کرده و" عمل" کنند.


"حرف" مهم نیست.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟