اشتغال زایی شب عید به سبک بانک مرکزی با حراج منابع ارزی؟!

نوسانات نرخ ارز در ماه های اخیر به نوعی برای خیلی از مردم به عنوان یک دغدغه و برای برخی نیز به عنوان یک کاسبی پر سود تبدیل شده است و بانک مرکزی نیز خواسته یا ناخواسته در سه هفته گذشته در زمین این کاسبان بازی نموده و می توان گفت برای سه هفته با ایجاد صف هایی طولانی در جلوی درب صرافی ها برای دلالان و برخی بیکاران، اشتغالزایی نمود.
کد خبر: ۷۸۲۸۰۰
|
۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲ 14 March 2018
|
5745 بازدید

چوب حراج بر منابع ارزینوسانات نرخ ارز در ماه های اخیر به نوعی برای خیلی از مردم به عنوان یک دغدغه و برای برخی نیز به عنوان یک کاسبی پر سود تبدیل شده است و بانک مرکزی نیز خواسته یا ناخواسته در سه هفته گذشته در زمین این کاسبان بازی نموده و می توان گفت برای سه هفته با ایجاد صف هایی طولانی در جلوی درب صرافی ها برای دلالان و برخی بیکاران، اشتغالزایی نمود.

به گزارش تابناک اقتصادی، نوسانات نرخ ارز در ماه های اخیر به یک مشکل جدی برای اقتصاد کشور تبدیل شده است. بانک مرکزی نیز تلاش نمود تا با کمک نیروی انتظامی و همچنین اجرای سیاست هایی، از روند افزایش نرخ ارز بکاهد و جلوی نوسانات آن را بگیرد. بسته بانک مرکزی نیز که از مورخه 28 بهمن 1396 تا 10 اسفند 1396 در کلیه شعبات بانک ها در سراسر کشور به اجرا در آمد برای مدت دو هفته کارساز واقع شد و تا حدودی توانست جلوی این نوسانات و افزایش قیمت ارز را بگیرد اما بعد از پایان این دو هفته قیمت ارز و به خصوص دلار دوباره شروع به افزایش نمود و کانال های قیمتی را یکی بعد از دیگری طی کرد. همین افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و فاصله گرفتن آن با سایر نرخ های موجود از جمله نرخ سامانه سنا باعث شد تا عده ای دوباره به فکر کاسبی و کسب سود از طریق خرید و فروش ارز بیفتند. دو نمودار زیر که مربوط به نرخ فروش سامانه سنا و نرخ خرید دلار در بازار آزاد است به خوبی این تفاوت نرخ دلار و دلیل صف های طولانی ایجاد شده در جلوی صرافی ها را نشان می دهد.

نمودار اولی که مربوط به نرخ خرید دلار در بازار آزاد است نشان می دهد که از 28 بهمن ماه تا 10 اسفند (زمان اجرای بسته بانک مرکزی) قیمت دلار مرتباً کاهشی بوده است و از 4697 تومان در مورخه 28 بهمن 1396 به 4470 تومان در مورخه 10 اسفند 1396 کاهش یافته است اما دوباره این نرخ درست از روز بعد از پایان مهلت اجرای بسته بانک مرکزی یعنی از مورخه 11 اسفند 1396 دوباره شروع به افزایش نموده است و از 4469 تومان در این تاریخ به یک باره به 4708 تومان در 12 اسفند 1396 رسیده و جهشی قابل توجه داشته است. بعد از 12 اسفند نیز این روند صعودی ادامه داشته تا اینکه در 22 اسفند ماه به 4816 تومان رسیده است.

چوب حراج بر منابع ارزی

نمودار زیر نیز مربوط به نرخ فروش دلار در سامانه سنا از تاریخ 28 بهمن ماه تا 22 اسفند ماه 1396 می باشد. همان گونه که ملاحظه می شود این نرخ نیز بعد از اجرایی شدن بسته بانک مرکزی تا پایان مهلت اجرا این بسته روند نزولی داشته است و بعد از 10 اسفند دوباره با شیبی ملایم شروع به افزایش نموده است.

چوب حراج بر منابع ارزی

بانک مرکزی در تاریخ 21 اسفند ماه و به منظور کم کردن فاصله نرخ فروش دلار سامانه سنا و نرخ خرید دلار در بازار آزاد و همچنین جمع نمودن صف های تشکیل شده در جلوی صرافی ها، اقدام به افزایش یکباره قیمت نرخ دلار در سامانه سنا نموده و قیمت آن را از 4497 تومان در مورخه 21 اسفند  به 4755 تومان در مورخه 22 اسفند 1396 رسانده است.

چوب حراج بر منابع ارزی

حال پرسشی که باید از بانک مرکزی نمود این است که چرا بانک مرکزی این کار را درست در روز بعد از اتمام دوره اجرای بسته خود انجام نداد و صبر کرد تا 10 روز بگذرد و بعد به یکباره قیمت سامانه سنا را به قیمت بازار آزاد نزدیکتر کرد؟ این تعلل بانک مرکزی باعث شد تا دلالان و برخی از افراد سودجو از این تفاوت قیمت دلار دوباره سودهای هنگفتی را به جیب بزنند و به نوعی می توان گفت این اقدام بانک مرکزی چوب حراجی بود بر منابع دلاری کشور.    

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟