عقبنشینی فرانسه از تصمیم برای اعزام نیرو به منبج، تلاش های محرمانه برای دیدار مسئولان قطری با مسئولان کشورهای عربی، شهید و مجروح شدن بیش از 1100 فلسطینی در نوار غزه و ادعای بنسلمان در دیدار با اعضای شورای امنیت از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به مخالفت ترکیه با میانجیگری فرانسه میان آنکارا و کُردهای سوری نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرده که با پیشنهاد فرانسه برای مذاکره آنکارا و نیروهای دموکراتیک کُرد سوری مخالف است.
به گزارش شبکه خبری «الحدث»، ریاست جمهوری ترکیه با پیشنهاد فرانسه برای میانجیگری میان آنکارا و کُردهای سوریه مخالفت کرده است.
پیشتر نیز نشریه ماریان فرانسه گزارش داده بود که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه تصمیم دارد به خاک سوریه نیروی نظامی اعزام کند.
بر این اساس، ماکرون در دیدار با گروهی از سران کردهای سوریه به آنها اعلام کرده، پاریس برای مقابله با پیشروی نیروهای ترکیه، به منبج نیرو اعزام میکند.
رئیس جمهور فرانسه در این دیدار ابراز امیدواری کرده بود که فرانسه و جامعه جهانی بتوانند مذاکراتی را میان نیروهای دموکراتیک کُرد سوری و ترکیه ترتیب بدهند.
عقبنشینی فرانسه از تصمیم برای اعزام نیرو به منبج
یک مقام فرانسوی به خبرگزاری «آناتولی» گفت: پاریس قصد ندارد در سوریه عملیات نظامی کند و هیچ نیرویی را به منبج اعزام نخواهد کرد.
روز گذشته، نشریه فرانسوی «ماریان» گزارش داد که امانوئل ماکرون مصمم به مقابله با عملیات «شاخه زیتون» ترکیه است و قصد دارد «برای حمایت از کردهای سوریه» به منبج نیرو اعزام کند.
به نظر میرسد، اظهارات تند و تهدیدات امروز مقامات ترکیه، پاریس را به عقب نشینی از تصمیم برای حمایت شبهنظامیان کُرد در منبج وادار کرد.
پیش از این، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه گفته بود: «ماکرون با من تماس گرفت و حرفهای عجیبی به زبان آورد اما به او گفتم که نیروهای مسلح ترکیه کاری را که باید انجام میدهند».
«بکر بوزداغ»، معاون و سخنگوی دولت این کشور نیز تهدید کرده بود، هر نیرویی که برای کمک به کُردهای منبج اعزام شود، هدف قرار میدهند.
تلاش های محرمانه برای دیدار مسئولان قطری با مسئولان کشورهای عربی
سازمان بین المللی هوانوردی وابسته به سازمان ملل به تازگی و پنهانی تلاش کرده تا دیدارهایی میان مسئولان قطری با مسئولان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برگزار کند.
به گزارش اسپوتنیک، دو منبع آگاه اعلام کرده اند که سازمان بین المللی هوانوردی «ایکائو» وابسته به سازمان ملل اخیرا به صورت محرمانه تلاش کرده تا دیدارهایی میان مسئولان قطری و همتایان آنها در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برگزار کند تا تنش های اخیر ایجاد شده در خصوص نقض حریم هوایی این کشورها از بین برود.
یکی از این دو منبع اعلام کرده که سازمان بین المللی هوانوردی در تلاش است تا نشستی منطقه ای در سطح سازمان های هواپیمایی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برگزار کند تا روابط این کشورها در زمینه حمل و نقل هوایی بهبود یابد.
«آنتونی فیلبین»، سخنگوی سازمان ایکائو اعلام کرد: این سازمان همه تحولات موجود در خصوص بحران قطر را تحت نظر دارد و تلاش می کند از طریق همکاری با همه کشورهای درگیر در این مسأله، فضای حمل و نقل هوایی در این بخش از جهان را امن و باز نگاه دارد.
با این حال، منابع آگاه تأکید کرده اند که این سازمان قصد ندارد، وارد مجادلات سیاسی موجود میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بشود. از ژانویه گذشته تا کنون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، یکدیگر را به نقض حریم هوایی یکدیگر متهم کرده اند.
شهید و مجروح شدن بیش از 1100 فلسطینی در نوار غزه
وزارت بهداشت نوار غزه ضمن درخواست از نهادهای امدادی برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به بیمارستان های غزه درخواست کمک کردند.
به گزارش المیادین، وزارت بهداشت در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای تظاهرات بازگشت در نوار غزه به ۸ تن رسیده است.
بر اساس این خبر در پی هجوم نظامیان رژیم صهیونیستی به شهروندان فلسطینی تا کنون ۸ تن به شهادت رسیده و ۱۱۰۰ تن زخمی شده اند.
وزارت بهداشت نوار غزه از نهادهای امدادرسان خواست برای بیمارستان های نوار غزه دارو و تجهیزات بهداشتی و پزشکی ارسال کنند.
شبکه خبری المیادین گزارش داد، صدها فلسطینی موفق شدند حصار امنیتی در اردوگاه البریج در نوار غزه را برداشته و از آن عبور کنند.
در سال ۱۹۷۹ اعتراضات گسترده ای در اراضی اشغالی شکل گرفت و شهروندان فلسطینی به سیاست های رژیم صهیونیستی در مصادره اراضی فلسطینی اعتراض کرده بودند. در این تظاهرات که ۴۲ سال پیش رخ داده بود، ۶ تن از شهروندان عرب اسرائیل (فلسطینی هایی که در نوار غزه یا کرانه باختری زندگی نمی کنند) به شهادت رسیده بودند. روز جمعه به مناسبت سالروز «روز زمین» تظاهرات فلسطینی ها با عنوان «تظاهرات بزرگ بازگشت» برگزار شده است.
ادعای بنسلمان در دیدار با اعضای شورای امنیت
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان روز جمعه در مقر شورای امنیت در شهر نیویورک با نمایندگان پنج کشور عضو این شورا دیدار و گفتوگو کرد.
طبق گزارش واس، در این دیدار، شرایط کلی منطقه خاورمیانه از جمله تحولات بحران یمن و اقدامات نیروهای وابسته به جنبش انصارالله مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بن سلمان در دیدار با نمایندگان اعضای شورای امنیت مدعی پایبندی عربستان به منشور سازمان ملل و همکاری گسترده کشورش با این سازمان شد و تأکید کرد، شورای امنیت باید به مسئولیت خود در این زمینه عمل کرده و به تعهدات، منشورها و قوانین بینالمللی و توافقنامههای سازمان ملل احترام بگذارد.