هزینه بهداشت و درمان پولدار‌های ایرانی چند برابر بی پول هاست؟

در ماه‌های اخیر، هزینه دارو و متعاقب آن هزینه بهداشت و درمان به دلیل افزایش نرخ ارز، افزایش یافته است. به همین منظور، بر آن شدیم تا به این پرسش‌ها پاسخ دهیم که اولاً در یک دهه اخیر، سهم هزینه‌های بهداشت و درمان از کل هزینه خانوار‌ها چه تغییر کرده و ثانیاً هزینه بهداشت و درمان پولدار‌های ایرانی چند برابر بی پول هاست؟
کد خبر: ۸۰۵۵۷۵
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳ 09 June 2018
|
8694 بازدید
|
۹

هزینه بهداشت و درمان پولدارهای ایرانی چند برابر بی پول ها است؟در ماه های اخیر، هزینه دارو و متعاقب آن هزینه بهداشت و درمان به دلیل افزایش نرخ ارز، افزایش یافته است. به همین منظور، بر آن شدیم تا به این پرسش ها پاسخ دهیم که اولاً در یک دهه اخیر، سهم هزینه های بهداشت و درمان از کل هزینه خانوارها چه تغییر کرده و ثانیاً هزینه بهداشت و درمان پولدارهای ایرانی چند برابر بی پول هاست؟

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ نمودار زیر سهم هزینه بهداشت و درمان از کل هزینه سالانه خانوارها در یک دهه اخیر را نشان می دهد. این آمارها از گزارش های بودجه خانوار در مناطق شهری بانک مرکزی استخراج شده است. آخرین گزارش منتشره در این زمینه، مربوط به سال 1395 است. همان گونه که می بینید، در حالی که در سال 1386 سهم هزینه بهداشت و درمان از کل هزینه های خانوارهای شهری 4.4 درصد بوده، این سهم در سال 1395 به 5.9 درصد افزایش یافته است. نمودار نشان می دهد، سهم هزینه بهداشت و درمان از کل هزینه خانوارها تقریباً روند صعودی را داشته است.

هزینه بهداشت و درمان پولدارهای ایرانی چند برابر بی پول ها است؟

نمودار زیر نیز سهم هزینه بهداشت و درمان از کل هزینه سالانه خانوارهای شهری طی ده سال اخیر برای خانوارهای حاضر در دهک اول به عنوان ضعیفترین قشر جامعه و در دهک دهم به عنوان ثروتمندترین قشر جامعه را نشان می دهد. سهم هزینه بهداشت و درمان از کل هزینه سالانه خانوارهای شهری در دهک اول (ضعیفترین قشر) از 4.9 درصد در سال 1386 به 4.4 درصد کاهش یافته و تقریباً می توان گفت روند این سهم طی یک دهه اخیر، روندی نزولی بوده است.

همچنین سهم هزینه بهداشت و درمان از کل هزینه سالانه خانوارهای شهری در دهک دهم (ثروتمندترین قشر) در سال 1386، 4.5 درصد بوده است که این سهم به 6.1 درصد در سال 1395 رسیده است. روند این سهم برای خانوارهای حاضر در دهک دهم در یک دهه اخیر تقریباً صعودی بوده است.

هزینه بهداشت و درمان پولدارهای ایرانی چند برابر بی پول ها است؟

در سال 1386 هزینه ای که دهک دهم برای بهداشت و درمان خود در یک سال پرداخت کرده، حدود یک میلیون و 419 هزار و 743 تومان بوده و این در حالی است که این هزینه برای یک خانوار حاضر در دهک اول حدود 99 هزار و 805 تومان بوده است. یعنی در سال 1386 یک خانوار حاضر در دهک دهم حدود 14 برابر بیشتر از یک خانوار حاضر در دهک اول در طی یک سال برای بهداشت و درمان خود هزینه کرده است. در سال 1395 این هزینه برای یک خانوار حاضر در دهک دهم حدود 7 میلیون و 646 هزار و 860 تومان بوده و برای یک خانوار حاضر در دهک اول حدود 381 هزار و 689 تومان بوده است. یعنی در سال 1395 یک خانوار حاضر در دهک دهم حدود 20 برابر بیشتر از یک خانوار حاضر در دهک اول در طی یک سال برای تفریحات خود هزینه کرده است.

همان گونه که ملاحظه می شود، یک خانوار پولدار حدود بیست برابر بیشتر از یک خانوار بی پول در سال 1395 برای بهداشت و درمان خود هزینه کرده است و این نسبت طی ده سال (یعنی از 1386 تا 1395) بیشتر هم شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۹
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
پس این دولت الکترونیک چه شد چرا مجلس پیگیری نمیکند درکشور بزرگی مثل ایران این ننگ است که چندین درجه بیمه داریم از یک چیزی نزدیک به هیچی تا بیمه های 90 درصدی خوب همه شماره ملی دارند همه میتوانند تحت بیمه 90درصدی قرار بگیرند با یک شماره ملی برای همه پرونده الکترونیکی تشکیل شود وتمام بیمارستانها وبخشهای خصوصی هم موظف به اجرای بیمه همگانی شوند کل دفترچه ها حذف شوند هر بیماری به هر درمانگاه وبیمارستانی مراجعه میکند پرونده پزشکی وسوابقش در مقابل پزشک باشد مثل کارت سوخت ما یا نمی فهمیم که بسیار بد است واگر میفهمیم واین کارهای ناقص وبیگاری مانند را انجام میدهیم نطر استفاده بد داریم این یک گام بزرگ در رفع تبعیض است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
پولی که وزارت بهداشت به جیب پزشکان سرازیر کرد اگر در بخش صنعت سرمایه گذاری شده بود الان وضعیت ما این نبود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
بطور کلی به اسم ملت ولی به کام پولدارها شد.
هنوز فساد و فاصله طبقاتی به شکل قبل و بلکه بیشتر از آن دیده میشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
سلام ترا به سلامتیتان به وزیر محترم بهداشت ودرمان برسانید من کارمن 28سال سابقه هستم از فیش حقوقم ماهیانه مبلغ
1 بیمه خدمات درمانی سهم دولت1713468ریال
2بیمه خدمات درمانی سهم کارمند 685387ریال
3 بیمه تکمیلی کوثر 1635000
خداوکیلی درسته من سقف بالای فکم دندان نداشته باشم واقعا درسته این همه پول ازمن کسر کنند ولی نتونم دندانهایم را درست کنم ترابخدا یه کم این دندانپزشکهارا کنترل کنید چه کنم؟/؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
طرح موسوم به تحول سلامت که از اساس اشتباه و از اول با بایکوت منتقدین شروع شد منجر به بالا رفتن هزینه های سلامت کل مردم ایران و سرازیر شدن به جیب عده بسیار معدودی از متخصصان عمدتا جراح شد. یکی از شعارهایی که در ابتدای طرح مطرح شد و هدف اصلی طرح عنوان میشد کاهش پرداخت مستقیم از جیب مردم بود که همان موقع هم کارشناسان مطرح کردند که این طرح به ضد خود تبدیل خواهد شد و الان هم نتایج نشان میدهد سهم پرداختی مردم بابت هزینه های سلامت از کل هزینه های خانوار افزایش یافته است. سوال این است که چرا هنوز مسئولان این طرح بر سر کار هستند و مشغول تخریب بیش از پیش نظام سلامت؟
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
نمایندگان مجلس یک بار دیگه طرح سلامت را که فقط جیب پزشکان را پر کرد و بخش سلامت را ورشکسته بازبینی کنند لطفا
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
متاسفانه بخش اعظم پول بخش درمان به پزشکان داده میشه .همه چی شده انحصاری .دندانپزشک کم و نرخ هزینه ها سرسام آور .پزشکان متخصص در همه جا در دسترس نیستن .مناطق محروم به ویژه به پزشکان متخصص دسترسی کافی ندارن .در حالی که اگر فرزندان همین مناطق رو در رشته های پزشکی قبول کنن میتونن به شهر و روستاها شون کمک کنن .در شهری که من هستم گرفتن نوبت پزشک زنان و سونوگرافی خودش یه مصیبته .هزینه ش هم یه مصیبت دیگه .اینه که ماهی صدها ملیون درآمد دارن خب به جای یک دکتر که ماهی مثلا 500 ملیون درآمد داره 50 تادکتر تربیت کنیدهر کدام 10 ملیون درآمد داشته باشه تازه اون موقع هم باز یه دکتر 10 برابر یه کارگر ساده درآمد داره مگه کمه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
واقعیت اینجاست که مدیریت نا مناسب در بخش بهداشت باعث انتقال بخش بزرگی از بودجه طرح تحول به جیب پزشکان شده است.
و متاسفانه بجای افزایش تعداد پزشکان همچنان سیاست بر کم نگه داشتن تعداد پزشکان است. در صورتی که تقریبا می توان گفت گرایش تمام نخبگان دانش آموزی به سمت پزشکی است یعنی نخبگان خواهان پزشک شدن سه برابر شده اند اما ظرفیت ها بصورت عمدی پایین نگه داشته شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
خدا پدر ،و مادرت را بیامرزد ؟ من حدود پنج سال است که مشکل ،کلون رودهٔ بزرگ ،و ،پورستاد ،دارم که حتی توان پرداخت هزینهٔ سنیو گرافی را ندارم ؟ و فقط با قرصهایی مانند بیزاکودیل ،رفع مشکل دفع را میکنم ؟ درمان کجا بوده ؟ ، منی که سی سال از اول سال ۵۷ تا اول سال ۸۷ صادقانه ترین ،و پاک ترین خدمت را نموده ام بعنوان یک مهندس مملکت اکنون فقیر ترین فرد در ایران در میان جمع همردیفهای خود هستم ؟حقوق بازنشستگی من حتی کفاف نیمی از ماه را نمیکند ؟ حقوق بازنشستگیم یک ،وهشتصد میباشد ،با داشتند ،دو داماد ،ویک نوه ،وسنی ۶۸ سال ؟ با آسیبی سخت ،
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟