رأی مجمع به حضور اقلیت‌ها در غیاب رئیس‌جمهور؛

دولت «شعارهای قشنگ»؛ چرا روحانی و وزیر کشورش در جلسه تعیین تکلیف «سپنتا» غایب بودند؟!

اما در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، که اکثر قریب به اتفاق آن ـ جز چند تن ـ مخالفتی با عضویت اقلیت های دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا از خود نشان ندادند، نه تنها «حسن روحانی» رئیس جمهور حاضر نشد و در دفاع از این مسأله صحبت نکرد، بلکه حتی «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور دولت تدبیر و امید که این مسأله ارتباط مستقیمی به او داشت، از حضور در جلسه مجمع خودداری کرد.
کد خبر: ۸۱۸۴۷۷
|
۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۸ 21 July 2018
|
12667 بازدید
|

سرانجام موضوع حضور «سپنتا نیکنام»، عضو زرتشتی شورای شهر یزد که با حکم دیوان عدالت اداری، از حضور در شورای اسلامی این شهر بازمانده و به یک مسأله بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تبدیل شده بود، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد تا این نهاد حکم نهایی را پیرامون حضور یا عدم حضور وی در شورای اسلامی شهر یزد صادر کند.

به گزارش «تابناک»؛ چندین ماه از ارجاع پرونده سپنتا نیکنام به مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصمیم گیری نهایی در خصوص وی گذشت تا اینکه هفته گذشته خبر آمد، این مسأله در نهایت در دستور کار مجمع قرار گرفته و به زودی اعضا در خصوص اینکه اقلیت های دینی می توانند عضوی از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور باشند، تصمیم گیری خواهد کرد.

سرانجام امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی این مسأله را در دستور کار قرار داد و نیز در این جلسه، قانون شوراهای 1375 مورد اشاره قرار گرفت که با شمول این قانون و تبصره آن، اقلیت‌ها می‌توانند در انتخابات شوراها شرکت کنند. اعضای مجمع همچنین ماده 4 مصوبه اخیر مجلس درباره حضور اقلیت ها در شوراها را با دو سوم آرا تصویب کردند که مطابق با این تصمیم، سپنتا نیکنام منتخب زرتشتی شورای شهر یزد به عضویت شورا درآمد و می تواند پس از این به کار خود در شورای شهر بازگردد.

اما سپنتا نیکنام طی روزهای گذشته و در حالی که می دانست موضوع مربوط با او در نهایت طی هفته جاری در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت قرار می گیرد، در نامه ای از رئیس جمهور خواستار اجرا و عمل به شعارهای انتخاباتی اش شده بود و همچنین خواسته بود، برای متقاعد کردن اعضای مجمع در جلسه امروز حاضر شده و در دفاع از حضور اقلیت ها در شوراها سخنرانی کند.

اما در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، که اکثر قریب به اتفاق آن ـ جز چند تن ـ مخالفتی با عضویت اقلیت های دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا از خود نشان ندادند، نه تنها «حسن روحانی» رئیس جمهور حاضر نشد و در دفاع از این مسأله صحبت نکرد، بلکه حتی «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور دولت تدبیر و امید که این مسأله ارتباط مستقیمی به او داشت، از حضور در جلسه مجمع خودداری کرد.

ناگفته نماند که تا کنون این رفتارهای روحانی و اعضای دولتش را در مسائل و مباحث دیگری هم دیده ایم که هرچند شعارهای پر طمطراق و قشنگی پیرامون برخی موضوعات می دهند، در نهایت به عرصه و ورطه عمل که می رسد، خیلی خود را پایبند به آنچه به عنوان شعار مطرح کرده اند، نشان نمی دهند.

در حقیقت می توان دولت «حسن روحانی» را «دولت شعارهای قشنگ» نام نهاد، زیرا او در جریان تبلیغات انتخاباتی سال 92 و 96 هم بارها شعارهایی در حضور مردم سر داده است، ولی به وقت عمل که رسیده، از آن موضوع یا پا پس کشیده یا اینکه به نحوی تلاش کرده اند آن را خارج از اختیارات دولت بنامند.

مشخصا در مورد حصر، برداشتن تحریم ها و عدم اتخاذ تصمیمات خلق الساعه اقتصادی می توان ملاحظه کرد که روحانی بارها در این خصوص صحبت کرده و شعارهای آنچنانی درباره این موضوعات سر داده است؛ اما در عمل نه تنها نتوانسته به آن رفتار کند، بلکه در برخی موضوعات به دلیل بهره گیری های سیاسی و انتخاباتی ـ هرچند اختیار عمل وجود داشته ـ از تحقق شعار انتخاباتی خود نیز ممانعت کرده است.

درباره «سپنتا نیکنام» هم دقیقا چنین رویه ای را شاهد بوده ایم. شاید این عضو زرتشتی شورای شهر یزد، امید زیادی به تدبیر روحانی و دولتش بسته بود تا بتواند مطابق با قانون و خواست مردم این شهر به جایگاه خود در شورا بازگردد. این امید حتی تا روز گذشته هم برای او زنده بود، چون مطابق با آن به رئیس جمهور نامه نوشت و از او درخواست هایی مطرح کرد، اما روحانی ترجیح داد، خواسته او را یا نشوند یا ندیده بگیرد!

به هر حال، همان طور که در تصاویر منتشر شده از جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام می توان دید، اکثریت قریب به اتفاق اعضای مجمع ـ جز چند تن ـ مهر موافقت خود را پای حکم حضور سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد زدند تا مجمع و نظام اسلامی نشان بدهد، بن بستی در تصمیم گیری ها ندارد، اما کاش رئیس جمهور هم پای وعده خود به اقلیت ها می ماند و امروز در مجمع در دفاع از سپنتا سخن می گفت.

گفتنی است، پس از رأی آوری سپنتا نیکنام، حضور منتخب زرتشتی شورای شهر یزد در این شورا اختلاف‌نظرهایی را میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ایجاد می کرد. در این باره آیت‌الله یزدی از فقهای عضو شورای نگهبان گفته بود که فقهای شورای نگهبان به اتفاق به توقف فعالیت نیکنام رأی دادند و تأکید داشتند، تصمیم‌گیری اقلیت مذهبی برای مسلمانان خلاف شرع است.

آذر ماه سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند، اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور می‌توانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند. این مسأله چون مورد اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس بود برای تصمیم‌گیری به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده و در نهایت با تصویب بیش از دو سوم اعضای مجمع اعلام شد که عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد اشکالی ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۶۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
هرچه می کشیم از شعار برخی مسئولان است.

شما که این کاره نیستید چرا وعده های کذب و پوچ میدهید؟
پاسخ ها
توسی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
انشاا...عزل و استیضاح وزرای ضعیف و...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
رفتن دنبال یه لقمه نون !!!!

فشار اقتصادی بهشون فشار آورده بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
اصلاح طلبان با چه رویی میخوان دوباره کاندید معرفی کنند؟؟

علیرغم مخالفتم با اصولگراها لااقل از آنان شعار در این حد ندیده بودم.
پاسخ ها
معلمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
دولت روحانی اعتدالی است ن اصلاح طلب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
بود و نبود رییس دولت و معاونش چه تاثیری بر وضعیت موجود داره وقتیکه همه چیز از کنترل آنها خارج شده .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
عده ای نگذاشتند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
متاسفانه تا وقتی موضوعی بتواند زمینه اعتراض مردم را فراهم کند دولت روی آن دست می گذارد، ولی وقتی نظام برای حل موضوع تلاش می کند دولت خود را کنار می کشد

گویا دولت از تشدید نارضایتی ها سود می برد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
پیام خوبی هست که در کشور ما بن بست سیاسی وجود ندارد بلکه در فقهه شیعی بخاطر همین پویا بودن فقاهت هست که اگر چنین نباشد با جمهوریت و احترام به رای مردم و احترام به تهعد و تخصص در تناقض خواهد بود دیگر مقولات مانند دین و نزاد و مذهب در چنین جایگاهی کارایی ندارد انتخاب مردم اصلح هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
چرا هرکس رییس جمهور می شود در توجیه ناتوانیش مدام می گوید " عده ای هستند که

نمی گذارند "

عده ای هستند که نمی گذارند. این جمله از زمان اقای خاتمی مطرح شد و مکررا" توسط
ایشان و دکتر احمدی نژاد عنوان می شد و بهانه اقای روحانی نیز همین است.

سؤال اساسی از این اقایان این است که اگر عده ای هستند که نمی گذارند پس چرا در مقام
تشریفاتی ریاست جمهوری باقی ماندید و استعفای خود را تقدیم ملت ایران نکردید.

ایا وقتی عده ای هستند که نمی گذارند باقی ماندن در مقامی که ظاهریست و در عمل هیچ
اختیاراتی ندارد
و ایا باقی ماندن در پست ریاست جمهوری با این شرایط خیانت به رای مردم و همسویی
با همان عده ای نیست که نمی گذارند.

وقتی می گویید عده ای هستند که نمی گذارند معنی ان این است که دولت پنهان ضد مردمی
وجود دارد که
تصمیمات را می گیرند

وقتی می گویید عده ای هستند که نمی گذارند یعنی انتظار مردم برای مبارزه با فساد و
بهبود اوضاع اقتصادی بیهوده است.

وقتی می گویید عده ای هستند که نمی گذارند وشما هم بدون کوچکترین احساسی نسبت به
سرنوشت ملت در پست بدون قدرت ریاست جمهوری باقی مانده اید و کنار نمی روید یعنی
اینکه شما مانع از رونمایی و شناسایی این دولت پنهان توسط مردم می شوید و نقش سپر
بلا را برای انها ایفا می کنید.

وقتی می گویید عده ای هستند که نمی گذارند یعنی .................


پس یا بدون هیچ واهمه و ترسی انها را معرفی کنید و یا استعفا دهید تا دولت پنهان رخ
بگشاید و مستقیما" برای حل مشکلات وارد عمل شود و دیگر بهانه ای نداشته باشند که
بگویند عده ای هستند که نمی گذارند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
این حرکات روحانی بنظرم یک بلوتیک هست صبر کنیم تا ببینیم نظرشان در مورد عدم حضور در چنین جلساتی چیست . فکر کنم خواستند با این حرکت بگویند که در نبود هییت دولت اگر مخالفتی شد به گردن دولت نباشد که مردم قضاوت شان این باشد که روحانی بود ولی تصویب شد . روحانی بود ولی 2030تصویب شد .روحانی بود فیلترینگ تلگرام انجام شد . روحانی بود ولی اقتصاد هنوز دولتی هست .
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
متاسفانه دست آقای روحانی پس از یکسال از انتخابات دور دومش کاملا برای مردم رو شد،
در هیچ دوره ای از دولتهای گذشته تا این حد فساد سیستماتیک دولتی نبوده که در این دو دوره بوده، زمانیکه سایت ثبت سفارش بروی بسته بوده اما حالا رو شده که خود دولتیها بطور مرتب و شبانه وقتی مردم در خوای شیرین بودن از این سایت استفاده میکردن آنهم نه فقط برای چندین اتومبیل بلکه برای چندین هزار.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
این حرکات روحانی بنظرم یک بلوتیک هست صبر کنیم تا ببینیم نظرشان در مورد عدم حضور در چنین جلساتی چیست . فکر کنم خواستند با این حرکت بگویند که در نبود هییت دولت اگر مخالفتی شد به گردن دولت نباشد که مردم قضاوت شان این باشد که روحانی بود ولی تصویب شد . روحانی بود ولی 2030تصویب شد .روحانی بود فیلترینگ تلگرام انجام شد . روحانی بود ولی اقتصاد هنوز دولتی هست . روحانی و وزیر خارجه اشبودند ولی ولایتی به موسکو رفت ووووو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
وقتی تو 5 سال هنوز نفهمیدی با کیا طرفی پس مطمئنا تا 3 سال بعد هم نخواهی فهمید. فقط منتظر 1400 هستی تا دوباره تکرار کنی و بیای اینجا توجیه کنی که این میخواست ولی عده ای نگذاشتند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
الان میگن روحانی بود و شرکت نکرد، ولی به جاش اونی که قرار بود تو پیاده رو ها دیوار بکشه رای موافق داد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
دقیقا..هر چی شد رو میخوان بذارن تقصیر اونور.
پنج ساله میگن ما می خوایم فلان کنیم فلان ها نمیذارن.
این دولت مسئولیت پذیر نیست.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟