دستورالعمل نحوه انتخاب اعضای هیئت علمی نمونه کشوری توسط مرکز هیئتهای امنا و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم، به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ابلاغ شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، براساس این دستورالعمل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ملزم هستند با رعایت کامل دستورالعمل تا ۱۵ بهمنماه سال جاری فرمهای ارسالی برای افراد پیشنهادی خود را تکمیل و به همراه مدارک قید شده به مرکز هیئتهای امنا و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم ارسال کنند.
صرفا پروندههایی که با رعایت موارد فوق و در مهلت مقرر به دبیرخانه کمیسیون ماده «۸» دستورالعمل مذکور ارسال شود، ثبت و قابل بررسی میباشند.
براساس بخشنامه مذکور، برای فعالیتهای آموزشی (۱۳۵ امتیاز)، فعالیتهای پژوهشی و فناوری (۲۲۰ امتیاز)، فعالیتهای اجرایی (۳۰ امتیاز) و فعالیتهای فرهنگی – اجتماعی (۳۵ امتیاز) لحاظ شده که حداقل و حداکثر کسب این امتیازات در بخشنامه مذکور مشخص شده است.
در این بخشنامه در زمینه فعالیتهای آموزشی،کیفیت و پویایی تدریس، رعایت شئونات معلمی، رعایت نظم و انضباط، نقش مؤثر و راهبردی در ارتقای آموزش و هدایت و مشاوره علمی و حرفه ای دانشجویان مدنظر است.
مرجعیت و شهرت علمی، تولیدات پژوهشی، تصنیف و تألیف، نهادسازی علمی، تعاملات فناورانه، تجاری سازی دانش و تولید ثروت و اثرگذاری اجتماعی در این بخشنامه، به عنوان محورهای فعالیتهای پژوهشی و فناوری مورد نظر است.
بر اساس این بخشنامه در زمینه فعالیتهای اجرایی به حضور مؤثر در دانشگاه و مشارکت در انجام فعالیتهای اجرایی محوله، نقش مؤثر و راهبردی در تأسیس دانشگاه، دانشکده، پارک، مرکز رشد و...، فعالیت اجرایی مؤثر در امور آموزش عالی، فعالیت مؤثر در حوزههای راهبردی آموزش عالی و فعالیت اجرایی مؤثر در دانشگاهها و مراکز پژوهشی اشاره شده است.
اشتهار به ارزشهای دینی و اخلاقی، ترغیب روحیه خودباوری و تلاشمداری در دانشجویان، کمک به احیای مواریث علمی و فرهنگی، ایثارگری، رعایت اخلاق علمی و حرفهای (آموزشی، پژوهشی، فرهنگی) و مشارکت در طرحهای فرهنگی و اجتماعی در سطح دانشگاهی و ملی نیز به عنوان محورهای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مدنظر قرار دارد.