روابط ایران و آمریکا نوعی جنگ سرد است

کد خبر: ۸۵۸۰۹۹
|
۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۲ 07 December 2018
|
6894 بازدید

یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: روابط ایران و آمریکا نوعی جنگ سرد است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی ترابی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در علوم سیاسی و روابط بین المللی رابطه آمریکا و ایران را جنگ سرد می نامند و جنگ سرد به معنای مقابله تمام عیار با ابزارهای کامل و جهانی به استثنای مقابله نظامی البته این جنگ به ایران تحمیل شده است.

او ادامه داد: طبق آموزه های غربی، کسی که می خواهد به دنیا حکومت کند باید بتواند به غرب آسیا حکمرانی داشته باشد زیرا ذخایر نفتی عظیمی در این قسمت قرار دارد و ایران به عنوان قلب غرب آسیا، شاهراه کل جهان است، حقیقت این است که آمریکا ایران را رها نمی کند خواه اینکه جمهوری اسلامی بر سرکار باشد یا نظام دیگری در راس قرار گیرد.

هادی آجیلی دیگر کارشناس مسائل بین المللی در استودیو گفت: بعد از جنگ جهانی دوم، نگاه سلطه گر آمریکا صرفا ایران نبود و گستردگی آن وسیع تر از یک قاره بود حتی نسبت به اروپا و آمریکای لاتین هم سلطه گری آمریکا خودنمایی داشته است.

وی افزود پیش از این هم بوش پدر می گفت که یا با ما هستید یا با تروریستها­ هستید و این بود آن نگاه سلطه گر و عمیق آمریکایی ها در سال های پس از جنگ جهانی دوم زیرا آمریکا خود را وارث­ امپراطوری جهان می داند.

او ادامه داد: کشورهای اروپایی رفتارهای آمریکا­ با دیگران را نوعی نگاه بالا به پایین می نامند از سوی دیگر روسیه و چین هم در همین فضا قرار دارد .

در دوره های قبل تر هم در آمریکای لاتین مثل نیکاراگوئه و شیلی و بولیوی کودتاهای ضد آمریکایی شکل گرفت که ارتباطی به جمهوری اسلامی نداشتند کودتاهای آمریکایی در آمریکای لاتین هم چیزی حدود 70 مورد یاد شده را آنها هم ارتباطی با جمهوری اسلامی نداشته اند. پس نگاه بالا به پایین آمریکا فقط مختص ایران نیست.

آجیلی ادامه دارد: در دوران قاجار روس ها و انگلیس ها سعی داشتند ایران نفوذ و تسلط داشته باشند در­ آن دوره که جمهوری اسلامی نبود. در دوران پهلوی آمریکایی ها تلاش کردند که در کودتای 28 مرداد نقش آفرینی کنند جالب اینجاست که در این مرحله هم نامی از جمهوری اسلامی وجود نداشت.

او افزود: در کودتای 28 مرداد ، دولت­ مصدق مذهبی نبود و تفکر ملی ­را دنبال می کرد حتی آمریکایی ها با تفکرات ملی هم موافق نبودند. روی هم رفته می توان به اهمیت بالای موقعیت جغرفیایی ایران به عنوان شاهراه جهانی و به ویژه خاورمیانه، برخورداری از بیشترین ساحل با خلیج فارس و تسلط بر تنگه هرمز به عنوان جذابیت های سلطه گری آمریکا و انگلیس اشاره نمود.

آجیلی تصریح کرد: هر نظامی در ایران باشد، آمریکایی ها در اینجا منافعی دارند آمریکایی ها در دوران پهلوی قصد تجزیه ایران را داشتند اما چون رژیم پهلوی نقش ژاندارمی ­منطقه را برای آمریکا ایفا­ می کرد، آمریکایی ها از این تصمیم منصرف شدند­، در دوره جمهوری اسلامی آمریکا از انصرافش­ پشیمان شد و با خود گفت چه اشتباهی کرده است که ایران را تجزیه نکرد.

حسین روزبه کارشناس مسائل آمریکا در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: هزینه هایی که امروز مقاومت در مقابل سازش دارد به مراتب کمتر از هزینه های کشوری دیگر در نتیجه سازش و همراهی با راهبردهای آمریکایی دارد.

او خاطرنشان کرد: وقتی انقلاب ایران پیروز شد در مصر دولتی همراه و همسو با آمریکا به قدرت رسید اما وقتی آن دولت سرنگون شد نیمی از مردم قاهره در گورستان ها زندگی می کردند در سوی مقابله و در ایران ، جمهوری اسلامی در اوج تحریم های ظالمانه آمریکایی توانست اراده ملی خود را در چارچوب های اساسی و زیرساختی اجرا می کند . امروز در حوزه های امنیت و سیاست با اراده ملی محقق شده است زیرا در مورد امنیت، تهدیدهای فرامرزی با اقدامی قاطع پاسخ داده می شود و تهدیدی هم در فضای داخلی کشور وجود ندارد. امروز­در بسیاری از آمارها در میان 20 کشور برتر دنیا قرار داریم و همه این موفقیت ­ها با اراده و­توان ملی حاصل شده است.

حسین روزبه در ارتباط تلفنی با استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: آمریکا با حکومت های همراه خودش تنها در مسیر تأمین منافع آمریکایی سازش دارند. هرگز اجازه رشد و ترقی در چارچوب خارج از ­اراده­ آمریکایی به دیگر کشورها نخواهد داد.مهمترین متحدان­­ آمریکا در شمال آفریقا امروز به چه روزی افتاده اند؟

مهدی ترابی کارشناس مسائل بین الملل در استودیو گفت: امروز اگر بجای ترامپ شخص دیگری به قدرت می رسید هم فرقی در استراتژی های آمریکا نمی کرد زیرا سیاست های آمریکایی ثابت است ممکن است یکی با لبخند و دیگری با اخم آن را اجرا کند. اما در شرایط فعلی می توان­ اینگونه متصور­ شد که با آمدن ترامپ آمریکا در مرحله فروپاشی قرار دارد زیرا ترامپ یک نمونه از مشکلات آمریکا محسوب می شود. در­ شرایط فعلی می توان حکومت آمریکا را تحت سلطه یک نوع الیگارشی عنوان کرد یعنی حکومت در دست­ ده درصد از مردم است و اکثر آنها هم مرفه و پولدار و با نفوذ هستند و رسانه هم به عنوان یک ابزار در دست آنهاست. اغلب کسانی که در رسانه های آمریکایی فعالند پولدار هستند.

عبدالحسین روح الامینی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در دیگر ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی، با آمریکایی ها کاری نداشتیم، مشکلات با آمریکا از زمانی شروع شد که دخالت های آمریکایی در روند حکومتی و تلاش دوباره برای تجزیه ایران، تلاش برای راه اندازی شبکه نفوذ آمریکایی و اقداماتی برای براندازی انقلاب آغاز و رشد کرد.

وی افزود:همه فلش ها و هجمه ها به سمت منافع آمریکا و علیه منافع ملی مردم ما در هر شرایط زمانی توسط آمریکا ایجاد شده است. آمریکایی ها بودند که عنادشان با ایران را از هر طریقی ایجاد و پیش بردند.

هادی آجیلی کارشناس مسائل بین الملل در استودیو گفت: موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه، انگیزه آمریکا برای تصاحب این کشور است. ما می توانیم هیچ هزینه ای ندهیم و وابسته آمریکا شویم. حال اینکه مگر کشورهای وابسته با آمریکا برای اتحادشان با آمریکا هزینه نمی دهند؟ راضی نگه داشتن آمریکا هزینه دارد حتی رژیم پهلوی هم در نقش ژاندارمی منطقه به آمریکا هزینه پرداخت می کرد.

پل دوی وتر مشاور سیاست های راهبردی صلح و توسعه در ارتباط تصویری از بروکسل با این برنامه گفت: به نظر من سیاست های آمریکا در قبال ایران از آغاز و زمانی که موضوع خلع سلاح مطرح شد ناعادلانه بود. فکر می کنم آمریکا سلاح های امنیتی قوی دارد و ایران هیچ سلاح اتمی ندارد حتی به نظر می آید تمایلی به هم برای ساخت این تسلیحات ندارد. این در قبال برجام به تعهداتش عمل کرده اما آمریکا این توافق نامه را تحریم کرده این در حالیست که کشورهای اروپایی به سوی خلع سلاح قدم بر می دارند این اقدام آمریکا ناعادلانه است.

حسین روزبه کارشناس مسائل آمریکا در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: به نظر می رسد آمریکا به حداکثر رساندن فشار اقتصادی به ایران را در دست دارد و تنها گزینه روی میز حکمرانان آمریکا تحریم اقتصادی ایران است اگر گزینه دیگری در منطقه و ایران کارایی داشت امریکا وارد این حوزه نمی شد.

وی افزود: به نظر می رسد ابزار امریکا در مواجهه با ایران به جز رسانه و اقتصاد دیگر کارآمد نیست. در حوزه سیاسی هم با توجه به مسائل سال 88 و انسجامی که در حال حاضر پیش آمده، فشار سیاسی در راهبردهای آمریکایی وزن قابل توجهی ندارد. البته به نظر می رسد در ماههای آینده فشارهای اقتصادی در بستر فشارهای روانی و بازتابهای روانی آن قرار داشته باشد.

آجیلی در استودیو گفت: امریکایی ها در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری رفتاری و حوزه اقتصادی، نظامی و به خصوص نرم افزاری یعنی هنجاری دچار افول شده اند،­اینکه امروز چین، فرانسه، آلمان، آمریکای لاتین و روسیه­ روحیه ضد آمریکایی دارند، بیانگر افول ایده لوژی آمریکای ها در نشان دادن هژمونی فرهنگی و سیاسی خودشان است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟