اقرار به اشتباه فيلترينگ

کد خبر: ۸۶۷۴۰۲
|
۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۸ 07 January 2019
|
8468 بازدید

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مسدودسازی فضای مجازی اشتباه است، زیرا استفاده از آن امروز به یک نیاز اساسی تبدیل شده، نمی‌توان آن را مسدود کرد و راه‌های دسترسی به فضای مجازی به تعداد انسان‌ها وجود دارد.

به گزارش تابناک به نقل از آرمان، احمد بیگدلی افزود: بهترین راهکار مقابله با مشکلات فضای مجازی افزایش سواد رسانه‌ای مردم و فرهنگ سازی است. تا زمانی که اپلیکیشن‌ها، نرم‌افزارها و گوشی‌های گوناگون و دیگر امکانات ارتباطی دست مردم است بهترین راه کنترل و هدایت مردم به سمت توسعه، آموزش استفاده بهینه از این وسایل و فرهنگ سازی است.

وی اظهار داشت: باید دید که دلیل رفتن مردم به سمت فضای مجازی چیست و چرا جوانان به طور میانگین روزانه چندین ساعت را در فضای مجازی وقت صرف می‌کنند. بیگدلی گفت: باید دید در کجای کار بی‌اعتمادی در بین مردم ایجاد شده که این‌گونه به سمت فضای مجازی سوق داده شده‌اند. با یک بررسی دقیق در بین جوانان باید ببینیم که چه اتفاقی افتاده که این‌گونه با اشتیاق به سمت فضای مجازی کشیده شده‌اند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این ارتباط صداوسیما به عنوان منشأ اصلی این مساله مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارد، اما متاسفانه نتوانسته است درست عمل کند. همین امر به عنوان یک عامل اصلی باعث شده فضای مجازی در خانواده‌ها گسترش یافته و در ذهن تک به تک افراد جامعه نفوذ پیدا کند به حدی که تاکنون نتوانسته‌ایم اعتمادسازی در جامعه ایجاد کنیم.

نماینده خدابنده در مجلس خاطرنشان کرد: دراین میان معرفی غلط فضای مجازی به مردم و نبود فرهنگ و آموزش استفاده از آن موجب فضای موجود به شکل کنونی شده و هر شخصی با هر طرز تفکر و ترفندی از این فضا سوء استفاده و به هر نحوی که می‌خواهد عمل می‌کند.

وی افزود: ما همیشه برعکس عمل می‌کنیم به این نحو که اول بیماری ایجاد می‌کنیم بعدا به دنبال درمان آن بیماری می‌گردیم در حالی که همه ما اعتقاد داریم پیشگیری بهتر از درمان است، زیرا که هم هزینه آن کمتر از درمان است هم راهکار بهتری است. وی تصریح کرد: البته در این زمان عده‌ای به جای حل مساله به فکر پاک کردن صورت مساله افتاده و بهترین راهکار مقابله با آن را مسدود کردن آن می‌دانند که سخت در اشتباه هستند زیرا با پاک کردن صورت مساله، مساله حل نمی‌شود.

وی ادامه داد: در واقع تفاوت این گونه نگاه‌ها تا امروز باعث شده مسائل این چنینی در جامعه حل نشده و فضای مجازی به یک معضل تبدیل شود در حالی که اگر در این ارتباط یک نگاه واحد ایجاد شود جلوی بسیاری از مسائل گرفته خواهد شد. بیگدلی خاطرنشان کرد: همین امر باعث شده بسیاری از کودکان ما حتی از سنین 10سالگی یا کمتر یا بیشتر وارد این فضا شده و با مسائلی رو‌به‌رو شوند که به دلیل نبود همین آموزش‌ها آنان را دچار سردرگمی اخلاقی می‌کند. وی افزود: افراط و تفریط چاره کار نیست. امروزه در فضای مجازی به جایی رسیده‌ایم که نه بستن آن خوب است نه این گونه فعالیت آن مناسب به نظر می‌رسد به حدی که روزانه شاهد بسیاری از سوء استفاده‌های مالی و غیراخلاقی در فضای مجازی هستیم. به گفته وی، در فضای مجازی موجود آن قدر با مسائل راحت برخورد می‌شود که هر چیزی را که اراده کنید در منزل شما تحویل می‌دهند.

35 میلیون نفر عضو تلگرام

سردار سیدکمال هادیان‌فر، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی(فتا) پیش‌تر گفته بود: بر اساس آخرین آمار موجود، در حال حاضر 35 میلیون نفر در فضای مجازی عضو کانال‌های تلگرام و طلاگرام(تلگرام طلایی) هستند. وی افزود: بر همین اساس از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل جرائم در فضای مجازی 71 درصد رشد و کشف جرائم نیز 80 درصد رشد داشته است. وی با بیان اینکه کشف جرائم در پلیس فتا از زمان گزارش، 15روز به طول می‌انجامد، اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 41 هزار مورد از جرائم مختلف مربوط به فضای مجازی گزارش شده است که پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان سال به 58 هزار مورد برسد. هادیان‌فر ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین جرائم فضای مجازی مربوط به برداشت غیر مجاز از حساب‌های مردم است، با هماهنگی به عمل آمده با بانک‌ها مقرر شده است در صورت تقاضای مردم تمام بانک‌ها رمزهای یک بار مصرف در اختیار آنان قرار دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟