تأملی بر افزایش جرایم خرد؛

گوهری که سرقت روزافزونش در هیچ آماری ذکر نمی‌شود!

درباره مال باختگانی سخن می‌گوییم که روز به روز بر شمارشان افزوده می‌شود؛ این را آمار‌های ارائه شده توسط پلیس نشان می‌دهد که حکایت از افزایش نرخ جرایم خرد دارد؛ جرایمی که بعید است در اطرافیانمان کسی از زمره آسیب دیدگانش نباشد و درباره آثار سوء ناشی از وقوع آن‌ها نشنیده باشیم و چیزی ندانیم.
کد خبر: ۸۶۹۳۹۰
|
۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۲ 13 January 2019
|
9734 بازدید
|
تخریب سازه‌های عمرانی، حاصل امضاء فروشی مهندسین خاکستری است/ واگذاری پروژه‌های عمرانی به سرمایه داران، نتیجه‌ای جز تحویل پروژه ضعیف و نا ایمن ندارد ندارد
با نابسامان شدن اوضاع اقتصادی کشور در سال اخیر، میزان جرایم خرد به شدت رو به افزایش گذاشته است؛ جرایمی که با وقوع پی در پی شان، جامعه به مرور گوهری را از دست می‌دهد که ظاهرا هنوز ارزش آن را درک نکرده‌ایم!
 
نخست:

به گزارش «تابناک»؛ تأمل در آمار‌های دوره‌ای پلیس در ماه‌های اخیر حکایت از کاهش نرخ آمار جرایم خشن دارد. جرم‌هایی مانند سرقت‌های مسلحانه که گاه انتشار اخبار و روایات آن‌ها لرزه بر اندام بسیاری مان می‌افکند و ترس و دلهره ناشی از آن، سبب ساز انتقادات بسیاری به مسئولان می‌شد.

وضعیتی که قطعا دور شدن از آن، ولو به میزان اندک، خبر بسیار خرسند کننده‌ای به شمار می‌آید که جا دارد، پیرو آن از مسئولان و متولیان امر تقدیر و تشکر کنیم و امیدوار باشیم در سایه تلاش ایشان، این روند کاهشی تا ریشه کنی این دست جرایم ادامه پیدا کند.

اما این پایان کار نیست، چون تقریبا همه آمار‌های منتشره توسط نیروی انتظامی کشورمان، در کنار تأکید بر کاهش نرخ این دست جرایم، بر یک افزایش نیز تأکید دارد؛ افزایش نرخ جرایم خرد. جرایمی مانند سرقت تلفن همراه، کف زنی، جیب زنی و سرقت لوازم خودرو؛ جرایمی که برخی شان حتی به پیگیری خاصی نیز منجر نمی‌شوند.
 
گوهری که سرقت روزافزونش در هیچ آماری ذکر نمی‌شود!

بعد:

این در حالی است که در نتیجه بحران‌های اقتصادی و افزایش شدید نرخ ارز و طلا، جبران هزینه بسیاری از جرایم خرد دشوارتر از همیشه شده و گاه اوضاع آنقدر وخیم است که ممکن است جبران یک سرقت خرد برای برخی تا مدت‌ها غیرممکن باشد. برای آن‌هایی که حقوق بگیر هستند و خرید یک گوشی تلفن همراه هوشمند جدید برایشان به غایت دشوار است.

افرادی که در تنگنای مالی شدید، برای تأمین مایحتاج روزمره خود نیز با مشکلات فراوانی مواجه هستند و در نتیجه اگر تلفن همراهشان سرقت شود، بعید است چند میلیون تومان برای خرید گوشی دیگری داشته باشند. مثالی که می‌شود به دیگر کالا‌های مورد علاقه سارقان هم بسطش داد؛ مثل ضبط و باند یا چرخ خودرو‌ها و امثال آن.

درباره مال باختگانی سخن می‌گوییم که روز به روز بر شمارشان افزوده می‌شود؛ این را آمار‌های ارائه شده توسط پلیس نشان می‌دهد که حکایت از افزایش نرخ جرایم خرد دارد. جرایمی که بعید است در اطرافیانمان کسی از زمره آسیب دیدگانش نباشد و درباره آثار سوء ناشی از وقوع آن‌ها نشنیده باشیم و چیزی ندانیم.
 
گوهری که سرقت روزافزونش در هیچ آماری ذکر نمی‌شود!

ادامه:

اما آیا آسیب‌های وارد آمده به این افراد، محدود به ضرر و زیان مالی‌ست؟ این پرسشی است که در گفت‌وگویی کوتاه با مال باختگان، به پاسخ‌های تلخی می‌رسد. پاسخ‌هایی که اگر افراد مال باخته، تلفن همراهشان را از دست داده باشند، گاه به طرح مسائلی مانند سوءاستفاده از انسان دوستی ایشان منجر می‌شود. نوع دوستی که ایشان نشان داده‌اند تا سارقی که خود را رهگذر نشان داده و از ایشان آدرس می‌پرسد را راهنمایی کنند؛ غافل از اینکه در حال قدم گذاشتن به دام وی هستند.

دام‌هایی که در بسیاری از جرایم خشن نیز برای مردم پهن می‌شوند و در نهایت به زورگیری یا سرقت خودرو یا حتی جرایم سیاه گره می‌خورد. بلایی که نه تنها مال و آبروی این افراد بی خبر از همه جا را، که انسان دوستی شان را نیز هدف قرار می‌دهد و گاه به ربودن آن منجر می‌شود. ربودن خاموش عواطف و احساسات انسانی افراد جامعه!

بلایی که می‌شود حدس زد فرجام آن برای آینده جامعه چیست؛ جامعه‌ای که در آن شهروندان به افراد مجزا از هم تبدیل می‌شوند که می‌ترسند به هم اعتماد کنند و حتی پرسش‌های یکدیگر را پاسخ دهند. افرادی که باید خیلی ساده انگار باشیم تا تصور کنیم در کنار هم قرار گرفتنشان، جامعه تشکیل می‌دهد، بلکه باید انتظار داشته باشیم که تکیه شان بر فردیت، موجب بروز مشکلاتی بزرگ‌تر در آینده شود.
 
گوهری که سرقت روزافزونش در هیچ آماری ذکر نمی‌شود!

فرجام:

درباره آسیب‌هایی سخن می‌گوییم که از جمله آثار آن، ندید گرفتن زشتی‌ها و کاستی‌های جامعه است که در دراز مدت، مسبب شکل گیری بزه کاران و گرایش آن‌ها به ارتکاب جرایم مختلف و خشن خواهد شد و نتایج آن به عموم القا خواهد کرد که بیش از پیش احتیاط کنند و مراقب خود باشند، چون خطر در کمین ایشان است.

چرخه‌ای از ناخوشی و ناملایمتی که روز به روز وسیع‌تر می‌شود و ارزش‌های انسانی بیشتری را در خود فرو می‌کشد و از بین می‌برد؛ وضعیتی که برای مقابله با آن، باید از همین امروز دست به کار شد و سلسله اقداماتی را در دستور کار قرار داد. اما چه کسی یا کدام نهاد مسئول این کارند و اصلا در رسیدن به وضع فعلی چه کسی را باید سرزنش کرد؟

شاید ساده‌ترین کار این باشد که مسئولان را شماتت کنیم و چه بسا برخی از مسئولان در این خصوص شایسته شماتت هم باشند، اما آیا خودمان در این زمینه بی تقصیریم؟ اگر این گونه فکر می‌کنید، بد نیست کمی با خود خلوت کرده و خاطراتتان را مرور کنید تا دریابید چند بار حین رانندگی به خودروی دیگر زده‌اید و قصور خود را گردن نگرفته‌اید یا چند بار آینه خودرویی پارک شده را شکسته‌ای و به روی خود نیاورده‌اید.

مروری که می‌شود جامع ترش کرد تا به عبور از خط ویژه یا معکوس راندن در خیابان یک طرفه یا پارک کردن‌های منجر به راه بندان یا پیچیدن بدون راهنما زدن یا رعایت نکردن نوبت در صف بانک یا مزاحمت برای همسایگان یا انبوه مسائل ریز و درشت دیگری برسد که هرچند جرم نیستند و حداکثر تخلف نام دارند، همان بلایی را بر سر انسان دوستی و گوهر‌های ارزشمند وجود آدمی می‌آورند که سرقت‌های خرد می‌آورد؛ سرقت عواطفی ذی قیمت و گرانبها که نه در آمار پلیس می‌آید و در نه در هیچ آمار دیگری و وقتی در آمار‌ها هم جایی ندارد، لاجرم نباید توقع دیده شدنش را داشت!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
تابناک خوب اومدی ناقلاا اما نقش رسانه میلی رادر این برهه نگفتی که بجای نشان دادن اخبار حوزه و پخش سخنان چند صد باره بعضی حضرات وشیوخ برنامه ای برا اینجور معظلات کند افسوس افسوس
پاسخ ها
فرهاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
کی گفته فقط جرایم خرد زیاد شده ؟
ماشین من و دزدیدن رفتم آگاهی دیدم دهها مورد مثل من تو چند روز اتفاق می افته .
پیدا هم نمیشه اینقدر عادی شده که اهمیتی هم نمیدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
وقتی می گوییم کشور را به حال خود رها کرده اید منظور همین هایی است که شما به آن اشاره کردید . گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست آنچه البته به جایی نرسد فریاد است .
ناشناس
|
Spain
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
کلاهبرداری، گردن کلفتی، دعوا و نزاع و زد و خورد، سرقت، مزاحمتها، تهدید، فریب و ... اینا جرایم خرد هستن؟! پس حتما کُشت و کشتار کلانه! البته با این وضع هرج و مرج داریم به اون سمت کلان هم میریم! هرچند قتل و جنایت هم کم نداریم! عوامل هم که تا دلت بخواد دخیله اعم از قوه قضاییه بیمار و ناتوان و غیر عقلانی و شُل و وِل و قوانین غیر عقلانی و غیر منطقی و غیر تخصصی و قدیمی و سراسر اشکال و پلیس بیمار و ناکارامد و غیر متخصص و غیر حرفه ای و بدون تجهیزات و اشباع شده از سربازهای اجباری بجای نیروی کادر ورزیده و حرفه ای و متخصص و با انگیزه و دستگاه اجرایی و حاکمیتی هم که چی بگم!!!
اقتصاد بیمار و فلج و فساد و نابرابری و بی عدالتی و تصمیم های غیر عقلانی و غیر منطقی و غیر تخصصی و مدیران و کارکنان سر تا پا ایراد و مشکل و ... اینا رو هم که دیگه گفتن نداره! البته مردم بیمار و فلج در همه زمینه ها و بی اخلاق و گرفتار و بی فرهنگ و بی مسئولیت و فریب کار و فرصت طلب و ستمگر و زیاده خواه و پررو و پرخاشگر و دشمن خونی هم یک روی دیگه مشکل هست هرچند مردم مقصر اصلی نیستن چون وظیفه اصلی حکومت ها هست تا مردم رو درست و بافرهنگ و دارای انسانیت و اخلاق بار بیارن و تربیت کنند.
واقعا مملکت دچار مشکل شده است در تمامی زمینه ها.
کل دستگاه دیوان سالاری کشور .....

این قصه پر غصه سر دراز دارد ...

این سخن پایان ندارد ای جواد
ختم کن والله اعلم بالرشاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
عالی بود. دستتون درد نکنه. شعله های گرم و روشن اعتماد و عواطف و انسانیت با همین چیزها رفته رفته خاموش و سر می شود و فرجامی جز از هم پاشیدن اجتماع نخواهد داشت. جامعه ای را متصور شوید که کسی از ترس اینکه در تله ای بیافتد کسی را کمک نکند آدرسی نشان ندهد. کسی را در زیر باران تا جایی نرساند. آدمها در چنین شرایطی است که به ربات هایی بی رحم تبدیل می شوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
سونامی جرم در راهه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
فقر از یک‌ در بیاید ایمان از در دیگر در می کشد. انهایی بیکاری و فقر و گرسنگی را می فهمند که ان را تجریه و کشیده باشن.
شفایی برای این بیمار نیست.
|
Netherlands
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
این کشور دقیقا مانند بیماری است که سرطان بدخیم گرفته و سرطانش متاستاز نیز شده و در حال احتضار است اما عده ای خیال میکنند قرار است خوب شود و یک ورزشکار حرفه ای و یا دانشمند برجسته هم بشود!!! اما توهمی بیش نخواهد بود چون نیاز به معجزه است که در عالم حقیقت معجزه ایی نیز وجود ندارد و این بیمار بدحال دیر یا زود خواهد مرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
واقعا باید این معضلات جدی گرفته شود
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
یک پرایدقراضه داشتیم بااون امرارمعاش میکردیم اونم دزدیدن ،من هم دیگه چاره ایی به جزدزدی ندارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
مردم، کشور و جامعه را رها شده می بینند
و بیش از اینکه دزد و خطاکار تنبیه شود، بی گناه به دردسر می افتد...
پس هر آدم حسابی هم باشد با بی قانونی می خواهد حق ضایع شده خود را بگیرد...
... باز هم دلیل می خواهید؟!...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات