نخستوزیر دولت وفاق ملی فلسطین استعفای دولتش را رسما تقدیم کرد.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، رامی الحمدالله نخستوزیر (رئیس) دولت وفاق ملی فلسطین رسما استعفای کابینهاش را به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان تقدیم کرد.
رامی الحمدالله در صفحه فیسبوک خود نوشت در جلسه امروز (سهشنبه) کابینه از اعضای دولت و حمایت تشکیلات خودگردان طی مدت فعالیتش قدردانی و اعلام کرده دولت استعفایش را به عباس ارائه میکند، اما به ادای وظایف خود تا تشکیل دولت جدید ادامه میدهد.
کمیته مرکزی جنبش «فتح» در نشست یکشنبه (دو روز پیش) خود به ریاست محمود عباس کمیتهای را با هدف آغاز مشورت میان گروههای سیاسی در راستای تشکیل دولت جدید فلسطین (تشکیلات خودگردان) تشکیل داد. در همین راستا، منابع آگاه به روزنامه سعودی «الحیاة» گفتند کمیته مذکور که از چهار عضو تشکیل شده، گفتگو و دیدارهای خود با طرفهای مختلف در راستای این امر را از دیروز (دوشنبه) آغاز کرده است.
«یوسف المحمود» سخنگوی تشکیلات خودگردان دیروز اعلام کرد رامی الحمدالله و دیگر اعضای دولت وفاق ملی از این تصمیم استقبال و ابراز امیدواری کردهاند دولت جدید با موفقیت تشکیل شود.
دولت توافق ملی فلسطین در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴) پس از توافق فتح و حماس تشکیل شد. در ۲۳ می ۲۰۱۴ دو هیأت فتح و حماس در اردوگاه «الشاطیء» گرد هم آمدند و توافق «شاطیء» برآیند همین اجتماع بود. از جمله نقاط مورد توافق در این نشست، تشکیل دولت وحدت ملی بود که در دوم ژوئن ۲۰۱۴ با ۱۷ وزیر کار خود را آغاز کرد.
الحمدالله پیشتر هم از ریاست دولت تشکیلات خودگردان استعفا داده بود، وی در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۳ و درست دو هفته پس از ادای سوگند دولتش در برابر محمود عباس استعفا داد و علت این اقدام را تعدی بر اختیاراتش اعلام کرد.
محمود عباس در حالی این اقدامات را انجام میدهد که ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۱۹) مجلس قانونگذاری فلسطین در جلسه خود در نوار غزه به اتفاق آرا سلب صلاحیت سیاسی عباس را تصویب کرد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اخیرا از انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین خبر داد، اما اعضای این مجلس در نوار غزه اعلام کردند دستور عباس فاقد صلاحیت قانونی است و جلسات آن را در نوار غزه برگزار خواهند کرد.
«سامی ابوزهری» سخنگوی حماس در واکنش به تصمیم عباس برای تشکیل دولت جدید اعلام کرد تشکیل این دولت اعتراف به فاجعههایی است که دولت الحمدالله عامل آن بود و هر دولتی بدون توافق ملی ایجاد شود، مشروعیت ندارد.