وزیر امور خارجه انگلیس در نامه تهدیدآمیزی به همتای آلمانی خود از این کشور خواست به تحریمهای تسلیحاتی خود علیه عربستان پایان دهد.
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم به نقل از هفتهنامه "اشپیگل"، دولت انگلیس انتقاد شدیدی به سیاستهای صادرات تسلیحات آلمان به عربستان سعودی و توقف ارسال تسلیحات به این کشور از طرف آلمان وارد کرده است.
به گزارش هفتهنامه "اشپیگل"، لندن برلین را در صورتی که به این تحریمها برای پروژههای تسلیحاتی مشترک پایان ندهد تهدید به در پیش گرفتن عواقبی کرده است.
"جرمی هانت"، وزیر امور خارجه انگلیس در نامه تهدیدآمیزی به هایکو ماس، همتای آلمانی خود این انتقاد را وارد کرده است که با سیاستهایش به صنعت تسلیحات انگلیس آسیب وارد میکند.
در این نامه آمده است، از آنجا که قطعات یدکی ساخت آلمان برای جنگندهها یا موشکها دیگر مجوز صدور به عربستان سعودی را ندارند، شرکتهای بریتانیایی نمیتوانند به سفارشهای خود عمل کنند.
به گزارش هفتهنامه اشپیگل این نامه دوصفحهای در تاریخ 7 فوریه نوشته شده و آغازی معمولی دارد، اما بهسرعت به اصل ماجرا میپردازد و لحنی تند به خود میگیرد.
هانت خطاب به ماس نوشته است که "بهطور جدی نگران است که تصمیم تسلیحاتی آلمان برای صنایع تسلیحاتی بریتانیا و اروپا پیامدهایی داشته باشد و قابلیت اروپا برای برآوردن تعهدات ناتورا از بین ببرد".
هانت سپس در نامه خود تصریح کرده که تصمیم برلین باعث شده که شرکتهای اسلحهسازی بریتانیا نتوانند به چندین قرارداد خود با عربستان عمل کنند. او برای نمونه به جنگنده "یوروفایتر" مدل "تایفون" یا جنگنده "تورنادو" اشاره کرده است. هر دو جنگنده از قطعات یدکی ساخت آلمان استفاده میکنند که مشمول تحریم تسلیحاتی عربستان شدهاند.
هانت در نامه خود بهطور مشخص گفته است که هماکنون شرکت اسلحهسازی بریتانیایی BAE Systems را درخواست غرامت عربستان تهدید میکند، زیرا این شرکت نتوانسته به تعهدات خود در قبال ریاض عمل کند. 500 شرکت قطعاتسازی دیگر نیز که محصولات خود را در اختیار این شرکت بریتانیایی قرار میدهند، با خطر مشابهی روبهرو هستند.
دولت آلمان در پاییز سال 2018 بعد از قتل وحشتناک "جمال خاشقچی"، روزنامهنگار منتقد آلسعود در کنسولگری عربستان در ترکیه تصمیم گرفت که بهصورت موقتی صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کند. این تحریمها کنار تولیدات آلمان همچنین شامل قطعات آلمانی بود که در خارج ساخته میشد.
وزیر امور خارجه انگلیس از همتای آلمانی خود خواست که بلافاصله در این راستا تغییر مسیر دهد. وی تأکید کرد: این مسئله ضرورت دارد که شما پروژههای دفاعی بزرگ اروپا مانند جنگندههای "یورو فایتر" و تورنادوها را بلافاصله از تحریمهای تسلیحاتی خود خارج کنید، در غیر این صورت برلین در معرض تهدید از دست دادن اعتماد بین شرکای خود قرار میگیرد.
پاریس نیز از منتقدان سرسخت تحریمهای تسلیحاتی آلمان علیه عربستان است.
بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر مسئله صادرات تسلیحات به عربستان
در این شرایط روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان از بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان درباره مسئله توقف صادرات تسلیحات به عربستان سعودی خبر داده است. "اکاردت رهبرگ"، سخنگوی سیاست بودجه فراکسیون احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان با تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه عربستان مخالفت کرده و این روشهای خاص آلمان را معتبر ندانست. وی با نگاهی به سیاست آلمان در قبال عربستان سعودی از خطر انزوای کشورش سخن گفت.
ائتلاف بزرگ در آلمان در اوایل ژانویه سال جاری میلادی در این باره توافق کرد که توقف صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را تا 9 ماه مارس تمدید کند. اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات آلمان از آن زمان در این باره با هم اختلاف نظر دارند که آیا این تحریمها بعد از این تاریخ باید برداشته شود.
رهبرگ همچنین به این مسئله اشاره کرد که دیگر کشورهای اروپایی همچنان به تجارتهای تسلیحاتی خود با عربستان ادامه میدهند. وی خواستار قواعد اروپایی واحد در سیاست تسلیحات شده گفت: اروپا در زمینه سیاست دفاعی مشترک تنها زمانی قابل اعتماد است که ما هم در زمینه تولید و هم صادرات تسلیحات بهصورت مشترک عمل کنیم.
"توماس هیتشلر"، از سیاستمداران دفاعی حزب سوسیال دموکرات آلمان در مقابل اظهار داشته است که حزبش تلاش میکند تا توقف صادرات تسلیحات به عربستان را تمدید کند. وی تصریح کرد که هیچ بهبودی در شرایط یمن ایجاد نشده است. این درگیریها در جنوب شبهجزیره عرب نباید با صادرات تسلیحات آلمان ادامه یابد.
وی همچنین خواستار شفافسازی درباره توافق آلمان و فرانسه درباره صادرات تسلیحات مشترک به کشورهای خارج از ناتو و اتحادیه اروپا شد.
روز گذشته رسانهها خبر دادند که کشورهای آلمان و فرانسه روی اولین اصول برای صادرات کالاهای تسلیحاتی مشترک به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و ناتو توافق کردهاند.
"استفان زایبرت"، سخنگوی دولت آلمان بدون اینکه اشارهای به محتوای این توافق کند تصریح کرد که بر این اساس حالا یک توافق رسمی شکل خواهد گرفت. وی از اولین توافق سیاسی در این راستا خبر داد. وی در این باره که چهموقع توافق رسمی در این باره برای امضا آماده میشود اظهار نظری نکرده و گفت: متأسفانه من نمیتوانم جدول زمانی دقیقی را در این باره ارائه دهم.
بهنوشته هفتهنامه اشپیگل، آلمان در پروژههای تسلیحاتی مشترک دست فرانسه را برای فروش تسلیحات به کشورهای ثالث باز گذاشته است. هفتهنامه اشپیگل این خبر را بر اساس یک توافق محرمانه که برلین و پاریس در 14 ژانویه انجام دادهاند منتشر کرده است، این مربوط به پروژههای تسلیحاتی مشترک از جمله تانکها و یا هواپیماهای جنگنده است. در توافق اخیر دوستی آخن بین آلمان و فرانسه آمده است که تنها زمانی که منافع مستقیم و یا امنیت ملی در معرض خطر قرار گیرد یکی از شرکا میتواند در این زمینه تردید به خود راه دهد. آلمان سیاست بسیار محدودی در زمینه صادرات تسلیحات دارد اما فرانسه این طور نیست. ظاهراً آلمان و فرانسه میخواهند بر اساس این توافق قواعد صادرات تسلیحات را ملایمتر کنند.
در این شرایط حزب سبز اروپا خواستار یک نظارت اروپایی با امکان تحریمهای مستقل بر روند صادرات تسلیحات از کشورهای اروپایی شده است. رئیس سبزهای پارلمان اروپا درخواست کرده است که صادرات تسلیحات باید بهطرز سختگیرانهتری کنترل شود. وی خواستار تشکیل یک سازمان نظارت اروپایی بر روند صادرات تسلیحات زیر چتر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد.
وی همزمان به توافق اخیر آلمان و فرانسه روی اصول صادرات تسلیحات مشترک به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و ناتو انتقاد وارد کرده گفت: این توافق محرمانه آسیبهای فراوانی را ایجاد کرده و یک سیاست خارجی مشترک بر مبنای حقوق بشر در اروپا را دشوار میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.