با توجه به احتمال بروز بیماریهای عفونی چون وبا در مناطق سیل زده، رعایت برخی نکات بهداشتی برای مردم این مناطق ضروری است.
به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، پس از وقوع سیل در نقاط مختلف کشور از جمله در استان گلستان، لرستان و خوزستان و بروز مشکلات برای ساکنان این مناطق حالا نگرانیهایی درباره وقوع بیماریهای عفونی و واگیردار مطرح است.
در همین باره کارشناسان بهداشت برای استفاده از آب و موادغذایی توصیههای ضروری دارند که در ادامه به برخی از این توصیهها اشاره شده است:
1. به دلیل احتمال آلودگی مواد غذایی از غذاهای کنسرو شده و آب معدنی یا از آب جوشیده سرد شده استفاده شود.
2. با توجه به اینکه احتمال بروز بیماریهای عفونی چون وبا و هپاتیت آ پس از وقوع سیل وجود دارد بنابراین مواد خوراکی و غذایی که به آب سیل آلوده شدهاند، استفاده نشود.
3. احتمال شیوع بیماریهای عفونی مانند عفونتهای دستگاه گوارش از انواع میکروب و ویروسها نیز وجود دارد که باید مراقبتهای بهداشتی فردی و عمومی رعایت شود و دستها مرتب با آب و صابون شسته شود.
لازم به یادآوری است که مهمترین عامل بیماری در مناطق سیلزده، آبهای آلوده است که میتواند عامل بیماریهایی مانند وبا، تب حصبه و هپاتیت آ شود؛ راههای انتقال این بیماریها نوشیدن آب آلوده، خوردن غذای آلوده و دست آلوده است.
از علائم بیماری وبا میتوان به استفراغ، اسهال، تب و دفع زیاد آب اشاره کرد همچنین علائم تب حصبه، تب، خستگی، سرگیجه، درد بدن و اسهال است و هپاتیت آ با تب، خستگی، اسهال، استفراغ و زردی پوست خود را نشان میدهد؛ در این میان استفراغ، تب و بدن درد و اسهال از نشانههای مشترک در این سه بیماری هستند.