گفت و گو با دکتر علی احمدی درباره پیامدهای ساقط شدن پهباد آمریکایی:

پذیرش قدرت بازدارندگی ایران از سوی آمریکا / توقف تهدیدات نظامی آمریکا تا اطلاع ثانوی

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: تندروها در امریکا تلاش داشتند با افزایش مداوم تهدیدهای نظامی و به رخ کشیدن افزایش حضور نطامی خود در منطقه، ایران را دچار رعب و در نتیجه سستی کنند اما اقدام سپاه پاسداران در حمله موفقیت آمیز به این پهباد نشان داد ایران هم از توان نطامی کافی و هم از اراده لازم برای مقابله با تهدیدها و تجاوز های نطامی برخوردار است.
کد خبر: ۹۰۷۹۲۳
|
۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۵ 26 June 2019
|
5159 بازدید
دکتر علی احمدی کارشناس و تحلیلگر سیاسی با اشاره به تنش هایی که بین ایران و آمریکا شکل گرفته است، گفت: ساقط شدن پهباد پیشرفته آمریکایی (گلوبال هاوک) توسط سامانه موشکی سوم خرداد اهمیت استراتریک در این منازعات دارد چرا که ما می توانیم توجه رسانه ها وافکار عمومی به دامنه این تنش ها را به دوران قبل و بعد از ساقط شدن این پهباد تقسیم کنیم.
 
وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: تندروها در امریکا تلاش داشتند با افزایش مداوم تهدیدهای نظامی و به رخ کشیدن افزایش حضور نطامی خود در منطقه، ایران را دچار رعب و در نتیجه سستی کنند اما اقدام سپاه پاسداران در حمله موفقیت آمیز به این پهباد نشان داد ایران هم از توان نطامی کافی و هم از اراده لازم برای مقابله با تهدیدها و تجاوز های نطامی برخوردار است.
 
وی بیان داشت : نحوه هدف قرار دادن این پهباد بسیار با اهمیت است، چرا که بر اساس اطلاعات منتشره و اذعان کارشناسان نظامی بین المللی، این پهباد با پرواز در ارتفاع بالا و دارا بودن تکنولوژی رادار گریز، غیر قابل رد یابی بود اما ایران با هدف قرار دادن آن، اولین برگه خود در قدرت دفاعی اش را رو کرد که همین امر علاوه بر آنکه بسیاری از کارشناسان نظامی را شگفت زده کرد، موجب شد ترامپ و تیم مشاورانش در اقدام واکنشی خود سردرگم شوند. به گفته احمدی علت عدم واکنش نظامی آمریکا به این ضربه حیثیتی آن بود که آنها از واکنش بعدی ایران نگران شدند و روند افزایش تنش ها و تهدیدهای نظامی خود را برای یک دوره زمانی متوقف کردند.
 
عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم تصریح کرد نکته جالب دیگری در این موضوع وجود دارد و آن این است که پهباد آمریکایی از سوی سامانه موشکی ایران هدف قرار گرفت، که دولت ترامپ بارها اعلام کرده است که هر گونه مذاکره ایران باید محدوسازی قدرت موشکی ایران را در بر بگیرد.
 
این استاد دانشگاه در مورد نتایج سیاست دولت ترامپ در قبال ایران گفت: اجازه بدهید در این باره به دیدگاه  برخی صاحب نظران آمریکایی اشاره کنم که معتقدند ترامپ در قبال ایران دو اولویت دارد یکی عدم دسترسی ایران به سلاح هسته ای و دوم تامین امنیت انرژی و عبور ایمن شریان نفت از خلیج فارس است. اما سیاست ترامپ در هر دو زمینه شکست خورده و همان کارشناسان از آن به عنوان " فاجعه خود ساخته ترامپ " تعبیر می کنند.
 
احمدی گفت: ترامپ در سیاست خارجی خود در یک پارادوکس قرار گرفته است. چرا که از یک طرف به عنوان عضو جناح جمهوری خواهان، باید از اقدام نظامی علیه ایران حمایت کند و از طرف دیگر می داند یک اقدام محاسبه نشده در برابر ایران، ممکن است هم اقتصاد و انرژی جهانی را دچار بحران کند و او را را در انتخابات پیش رو با شکست مواجه کند.
 نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی در مورد ارزیابی پیامد های میان مدت یا بلند مدت ساقط کردن پهباد آمریکایی گفت: این حادثه از ابعاد و زوایایی حقوقی، فنی و سیاسی و امنیتی قابل تحلیل و ارزیابی است. اما هم ایران و هم امریکا تا کنون رفتاری مبتنی بر عقلانیت داشته اند. ایران در عین توانایی از ساقط نمودن هواپیمای نظامی امریکا با ۳۳ سرنشین خودداری کرد و امریکا از واکنش سریع با توجه به پیامدهای غیر قابل کنترل، خوداری نموده است.
 
این استاد دانشگاه اطهار داشت: البته امریکا با فرستادن پهباد جاسوسی و تجاوز به تمامیت ارضی ایران و نقض حقوق بین الملل، باید مسئولیت این اتفاق را بپذیرد. مستندات فنی و دقیق ایران نشان می دهد که آنها با تاکید بر اینکه این پهباد در به مرزهای هوایی ایران تجاوز نکرده بود نمی توانند واقعیت تجاوز را لاپوشانی کنند و دست به تبلیغات سیاسی و روانی بزنند. 
 
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که گفته می شود ایران در تله سایبری آمریکایی ها افتاده و آن پهباد قربانی شد تا توان پدافند موشکی ایران شناسایی شود گفت: گروهی ممکن است از حیث فنی چنین وانمود کنند که ایران دست خود را  در رابطه با توانایی پدافند هوایی رو کرده و این اقدام به ضرر ایران است. حال آن که منطق نظامی و امنیتی چنیین اقتضا دارد که تا حداقل  حصول دونسل بعد از یک تکنولوژی و دانش فنی ، هیچ کشوری آخرین دست آورد خود را رو نمی کند. از این منظر سامانه خرداد، تولید ۱۳۹۳ و قطعا نسل های بعدی آن در اختیار ایران است.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم در مورد پیامدهای این اقدام ایران بیان داشت : مهمترین پیامد این اقدام نمایش قدرت بازدارندگی ایران است. تصمیم امریکا در عدم مقابله به مثل -که در دکترین آمریکایی ها چنین سابقه ای نادر است-  ناشی از پذیرش قدرت بازدارندگی ایران بود.
 
وی در مورد پیامدهای این اقدام در سطح منطقه گفت: مهمترین پیام این ماجرا آن است که همه
 
کشورهای منطقه یقین کردند ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود در برابر هیچ قدرتی تعلل نخواهد کرد. بدون شک عقب نشینی امریکا  در این حادثه و نمایش اقتدار و پیشرفت ایران هم پیمانان منطقه ای امریکا را بیشتر دچار یاس و سردرگمی خواهد کرد.
 
وی در پایان این گفت و گو بیان داشت : با توجه به مواضع اخیر ترامپ، به نطر می رسد برای امریکا شاید تحریک و سرمایه گذاری بر شورش های اجتماعی در داخل ایران در اولویت بیشتری نسبت به جنگ یافته و در پی آن است که با تحریکات و تحرکات خود با مجموعه ای از عوامل برای مداکرات بعدی حساب باز کند.
 
دکتراحمدی تاکید کرد : در تحلیل نهایی به نطر می رسد در کوتاه مدت برگ برنده، در اختیار ایران است اما اگر ایران نتواند در میان مدت با عقلانیت این امتیاز را نهادینه کند ممکن است امریکا این برگ برنده را از دست ایران خارج سازد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟