«دلواپسان نفتی» واژه جدیدی است که پس از انتقادهای زیاد و تحت فشار گذاشتن «بیژن زنگنه» وزیر نفت توسط عده ای از اصولگرایان، به ادبیات سیاسی کشور راه یافته و حامیان زنگنه به ویژه آنهایی که تعلق به جریان اصلاح طلبی دارند، تلاش می کنند با به کارگیری این واژه نگرانی های آن بخش اصولگرا از اقدامات وزیر نفت را نه از سر دلسوزی بلکه برای ایجاد رانت جهت استفاده افراد خاصی که از آنها به عنوان «بابک زنجانی»های جدید یاد می شود، مرتبط بدانند.
به گزارش «تابناک»؛ بخشی از اصولگرایان به ویژه تعدادی از نمایندگان این طیف در مجلس طی ماه های اخیر به شدت از عملکرد «بیژن زنگنه» در وزارت نفت انتقاد و ابراز گلایه می کنند و اعتقاد دارند او یکی از عوامل جدی در تأثیرگذاری تحریم های نفتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است. آنها در همین خصوص مطالبه های زیادی را از دولت و رئیس جمهور برای تغییر وزیر نفت دارند.
در همین خصوص برخی نمایندگان مجلس بحث برکناری وزیر نفت از سوی رئیس جمهور به دنبال مشاجره لفظی روحانی و زنگنه در جلسه دولت را مطرح کردند و حتی از «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان گزینه جانشین شیخ الوزرا نام بردند. البته این موضوع با واکنش «علی ربیعی»، سخنگوی دولت مواجه شد.
ربیعی تأکید کرد، هیچ گونه مشاجره لفظی بین رئیس جمهور و وزیر نفت صورت نگرفته و قراری هم برای انجام تغییر در رأس وزرات نفت وجود ندارد.
با این حال، هرازگاهی خبرهای حاشیه ای مانند پیدا کردن کارتخوان در دفتر وزیر یا ارتباط گیری یک خانم با شانزده مقام ارشد وزارت نفت ـ که در جهت اثرگذاری بیشتر تحریم ها چنین ارتباطی برقرار شده ـ از مهمترین وزارتخانه اقتصادی کشور به بیرون منتقل می شود، اما بسیاری بر این باورند، این موضوعات آنچنانی که بعضی ها آن را بزرگ می کنند، نیست و اهمیتش به اندازه ای نیست که به تغییر در وزارت نفت بینجامد.
این مباحث با سخنان «سعید جلیلی»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام علیه وزارت نفت و مقایسه عملکرد این روزها با دوران تحریم در سال 91 به اوج خود رسید و «بیژن زنگنه» را چنان برآشفت که باعث شد او به این سخنان جلیلی واکنش نشان داده و او را یکی از عوامل انتشار اخبار علیه عملکرد این وزارتخانه بخواند. او همچنین تأکید کرده که آمادگی دارد با دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی در حضور نهادهای تصمیم گیر و مسئول به مناظره بنشیند.
این مباحث یعنی دعوای جمعی از اصولگرایان با وزارت نفت و جانبداری برخی اصلاح طلبان از زنگنه و وزارت تحت مدیرتش ادامه دارد، تا جایی که سخنگوی فراکسیون امید در توییتی نسبت به رفتارهای دلواپسان درباره وزیر نفت واکنش نشان داد. «فاطمه سعیدی» در توییتی خطاب به دلواپسان نفتی نوشت: یک هفته به مرخصی بروید. زنگنه در اوپک کار سختی دارد.
* با احتساب این موضوعات، نظر شما درباره دعوای اصلاح طلبان و اصولگرایان در مورد وزارت نفت و عملکرد آن چیست؟ آیا این موضوع یک بحث تخصصی است یا بیشتر به یک دعوای سیاسی تبدیل شده است؟
* آیا شما هم اعتقاد دارید برخی دنبال ایجاد «بابک زنجانی»های جدید و بهره گیری از سودهای بادآورده در این دعوا هستند یا واقعا در شرایط فعلی (تحریم) وزیر نفت و وزارتخانه تحت مدیریتش بهتر می توانند عمل کنند و تحریم ها را به شرط بازگشت پول دور بزنند؟