در این بین، علی ربیعی، سخنگوی دولت تأکید داشت: این لایحه، افزایش کارایی پول ملی و هماهنگی بیشتر با عرف جاری جامعه (یک تومان بین مردم مفهوم خاص خود را دارد) را به همراه خواهد داشت. همچنین حذف چهار صفر از پول ملی باعث میشود تا حیثیت ظاهری پول ملی در مقایسه با سایر ارزهای بینالمللی مراعات و مسکوکات که مدتی است حذف شدهاند، وارد چرخه شوند.
همچنین استهلاک کاغذ نیز کاهش مییابد. ربیعی با تأکید بر اینکه حذف چهار صفر از پول ملی ارتباطی با تورم، قدرت خرید و رشد اقتصادی ندارد، گفت: با اجرای این طرح صرفاً به دنبال افزایش کارایی پول ملی و نزدیکی بیشتر با عرف جامعه هستیم.
برخی کارشناسان پولی و بانکی نیز در دفاع از این لایحه گفتند: بعد از یک دوره طولانی که شاهد تورمهای افسارگسیخته بودهایم و ارزش و معنای واقعی ریال از بین رفته است، این اقدام ضروری و الزامی به نظر میرسید. همچنین موافقان از تأثیر روانی این اقدام میگویند و بر این باور هستند که با حذف چهار صفر از پول ملی، بار روانی حاکم بر جامعه نیز با ساده سازی اعداد کاهش مییابد.
در طرف مقابل، مخالفان این لایحه، نسبت به تک بعدی بودن این تصمیم انتقاداتی داشته و تاکید دارند اینگونه تصمیمات باید به صورت یک بسته جامع و در جهت اصلاح ساختاری و زیرساختی اقتصاد ایران باشد. بستهای که باید ساختار بودجه، بازار سرمایه، نظام مالی، ارزی و پولی کشور را در بر بگیرد.
همچنین این گروه، تأکید دارند که پیش زمینههای اجرای موفق این طرح در اقتصاد ایران وجود ندارد. آنها معتقدند در شرایط کنونی که اقتصاد بیمار ایران، هر روز با چالشهای جدیدی دست و پنجه نرم میکند و از یک سو با رشد اقتصادی منفی و از سوی دیگر با رشد ۲۳ درصدی حجم نقدینگی، کسری بودجه و رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی و ... مواجه است، نمیتوان انتظار موفقیت برای این لایحه را متصور بود.
با این توضیحات، شما به عنوان یک شهروند ایرانی که در مبادلات روزمره خود از اسکناسهای ریال استفاده میکنید، پاسخ دهید که