رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که در صدر یک هیات کنگره این کشور به گواتمالا سفر کرده در اظهاراتی از توافق اخیر رئیس جمهور آمریکا با دولت گواتمالا به منظور رسیدگی به درخواستهای پناهجویی از طریق خاک این کشور انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جریان سفرش به گواتمالا از نحوه رفتار دولت فعلی آمریکا با مهاجران انتقاد و همچنین نسبت به وجود ظرفیتهای لازم در این کشور حوزه آمریکای مرکزی برای اجرایی ساختن توافق مربوط به پذیرش مهاجران اظهار تردید کرد.
پلوسی که یک دموکرات است در حالی در صدر یک هیات متشکل از قانونگذاران دو حزب اصلی آمریکا به گواتمالا رفته که این منطقه تحت فشارهای فزاینده از سوی دونالد ترامپ به منظور اقدام در راستای جلوگیری از ورود مهاجران به آمریکا قرار گرفته است.
گواتمالا ماه گذشته میلادی آن هم تحت فشار مربوط به تهدید آمریکا به اعمال تحریمهای اقتصادی، به توافقی با ترامپ دست پیدا کرد تا این کشور به موجب این توافق تبدیل به یک "کشور ثالث امن" برای مهاجران شود و طبق این توافق همچنین مهاجران ملزم میشوند که درخواست پناهجویی را به جای آمریکا در گواتمالا ثبت کنند. منتقدان این توافق میگویند گواتمالا که به نوبه خود گرفتار سطح بالای فقر و خشونت است منابع لازم برای مدیریت این فشار بالقوه درخواستهای پناهجویی را ندارد.
پلوسی در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی در خصوص توانایی گواتمالا برای اجرای این توافق گفت که به دنبال به دست آوردن شناخت بیشتر درباره مفاد توافق به اصطلاح کشور ثالث امن بوده و این توافق را یک چالش بسیار دشوار توصیف کرد.
پلوسی و هیات قانونگذاران همراه وی همچنین قرار است در ادامه به السالوادور و هندوراس نیز در ادامه سفر کنند و سپس به بازدید از یک مرکز بازداشت مهاجران در تگزاس آمریکا بپردازند.
پلوسی که به دیدار نمایندگان گروههای فعال جامعه مدنی، حوزه قضایی و حقوق بشر در گواتمالا رفت، گفت: این واقعا خجالت آور است که شاهد این اتفاقات و برخوردها در مرز آمریکا هستیم.
دفتر نانسی پلوسی در بیانیهای گفته هدف از این سفرهای او "افزایش قدرت مردم این کشورها برای ساخت یک آینده بهتر در وطنشان" است.