رویترز:

اعطای خط اعتباری به ایران منوط به اجازه آمریکا است

کد خبر: ۹۲۱۸۴۰
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۵ 04 September 2019
|
6095 بازدید
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه مدعی شده اجرایی شدن پیشنهاد فرانسه برای اعطای خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری به ایران منوط به اجازه آمریکا است.

به گزارش «تابناک» به نقل ازفارس، منابع غربی و ایرانی امروز سه‌شنبه (۱۲ شهریورماه) به «رویترز» گفته‌اند پیشنهاد فرانسه برای اعطای خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری به ایران منوط به اجازه آمریکا است.

به نوشته رویترز، «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه هم ساعاتی قبل‌تر در جمع‌خبرنگاران گفته که رایزنی‌ها بر سر راه‌اندازی این خط اعتباری، که نفت ایران تضمینی برای اعتبار آن به شمار می‌رود، ادامه دارند.

منوط به اجازه آمریکا
وزیر امور خارجه فرانسه در جمع خبرنگارن گفت: «این طرح عبارت است از راه‌اندازی یک خط اعتباری با ضمانت پول نفت ایران در ازای بازگشت ایران به برجام، انجام مذاکراتی در خصوص امنیت خلیج فارس و منطقه و وضعیت توافق هسته‌ای پس از سال ۲۰۲۵.»

لودریان در بخشی از سخنانش گفت که پیش‌فرض اجرایی شدن این طرح موافقت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای صدور معافیت از تحریم‌های نفت برای برخی از مشتری‌های نفت ایران است.

در اجلاس گروه ۷ که از شنبه تا دوشنبه هفته جاری (۲ تا ۴ شهریورماه) در شهر «بیاریتز» فرانسه برگزار شد رایزنی‌هایی درباره ایران انجام شد. سران گروه ۷ «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه را مأمور ارسال پیام سران این گروه به ایران کردند.

منابع دیپلماتیک روز دوشنبه گزارش دادند رهبران گروه ۷ «توافق کرده‌اند که ماکرون با طرف ایرانی مذاکره کند و پیام آن‌ها را به تهران منتقل کند.» 

ماکرون پیش از حضور در نشست سران گروه ۷ با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در کاخ الیزه دیدار کرده بود و برخی رسانه‌ها از ارائه پیشنهاداتی از سوی پاریس به تهران خبر داده بودند. 

روایت رویترز از جزئیات مذاکرات ایران و فرانسه
هیئتی متشکل از مقام‌های صنعت نفت و امور مالی ایران روز دوشنبه وارد پاریس پایتخت فرانسه شده است. رویترز نوشته این هیئت برای گفتگو درباره جزئیات این خط اعتباری به فرانسه سفر کرده‌اند.

یک منبع آگاه به این گفتگو‌ها به رویترز گفت: «مسئله دانستن این است که می‌توانیم به سطح این ۱۵ میلیارد دلار برسیم یا خیر و دوم اینکه چه کسی تأمین مالی آن را به عهده خواهد داشت؛ سوم اینکه ما لازم است دست‌کم موافقت ضمنی ایالات متحده را بگیریم. هنوز نمی‌دانیم موضع آمریکا چیست.»

یک مقام ارشد ایرانی هم گفت: «فرانسه پیشنهاد این خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری را داده است، اما هنوز داریم درباره آن صحبت می‌کنیم. باید تضمین شود که ما به این رقم آزادانه دسترسی داریم؛ ضمن آنکه ایران باید قادر باشد نفت بفروشد و به پول خودش هم دسترسی داشته باشد.»

وی اضافه کرد: «رئیس‌جمهور فرانسه دارد به سختی برای حل این مسئله و کمک به نجات برجام تلاش می‌کنیم. ما برخی موضوعات را حل کرده و از شکاف‌ها کاسته‌ایم، اما هنوز مسائلی باقی مانده‌اند.»

یک مقام ایرانی دیگر گفت: «با آنکه اتحادیه اروپا و به خصوص فرانسه حسن نیت دارند، آن‌ها باید آمریکا را متقاعد کنند تا با آن‌ها همکاری کند. اگر چنین نشود، ایران برای کاستن از تعهداتش بسیار جدی است. اگر توافق برای ما هیچ نفعی نداشته باشد، رعایت کردن آن اصلاً منطقی نیست.»

یک منبع دیپلماتیک اروپایی رقم ۱۵ میلیارد دلار اعتبار را تأیید کرد.

سفر مقام فرانسوی به واشنگتن
«برونو لی مائیر»، وزیر دارایی فرانسه قرار است روز سه‌شنبه به واشنگتن سفر کند. احتمال می‌رود یکی از موضوعاتی که در این سفر مطرح می‌شود راه‌اندازی این خط اعتباری خواهد بود. یک دیپلمات گفت: احتمالاً در همین سفر ایالات متحده موافقت یا عدم موافقت خود را با طرح فرانسه اعلام خواهد کرد.

یکی از منابع رویترز گفته هنوز در خصوص بازپرداخت این خط اعتباری گفت‌وگویی انجام نشده، اگرچه راه‌اندازی چنین مکانیسمی مستلزم از سرگیری صادرات نفت ایران خواهد بود. برخی کشور‌های معین در حال رایزنی با فرانسه در خصوص مشارکت احتمالی در این سازو کار هستند.

این منبع ادامه داد: «وارد کردن نفت در یک مقطع زمانی ضروری خواهد بود، اما لازم است آمریکایی‌ها موافقت کنند. در تلاشیم آن‌ها (ایرانی‌ها) را مجاب کنیم اقدامات بیشتری انجام ندهند، اما اگر آن‌ها چنین کاری هم انجام دهند به معنی پایان کار نخواهد بود.»

این منبع گفت: ایران برای گسترش این طرح به فراتر از سال جاری خواستار دریافت ۳ میلیارد دلار در ماه شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟