چرا تشخیص صحیح کوررنگی مهم است؟

کد خبر: ۹۲۲۱۱۸
|
۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۶ 05 September 2019
|
3593 بازدید

از هر ۱۲ مرد و ۲۰۰ زن در جهان یک نفر به کوررنگی دچار است و تقریبا ۳۰۰ میلیون مبتلا به عارضه کوررنگی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، عوامل متعددی در بروز کوررنگی نقش دارند. در اکثریت افراد این عارضه ژنتیکی است و کوررنگی قرمز/سبز و آبی معمولا از والدین به کودک به ارث می‌رسد.

ژن عامل این بیماری با کروموزوم X حمل می‌شود و به همین دلیل مردان بیش از زنان دچار این عارضه می‌شوند. اگرچه برخی از افراد در نتیجه ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل دیابت، ام‌اس، بالا رفتن سن یا مصرف برخی انواع دارو نیز به آن دچار می‌شوند.

بیشتر افرادی که درگیر این مشکل هستند می‌توانند همچون دیگران محیط اطراف خود را ببینند اما در تشخیص کامل نور آبی، سبز و قرمز مشکل دارند.

تاثیر عارضه کوررنگی بر افراد می‌تواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. به طور مثال حدود ۴۰ درصد از دانش‌آموزان مبتلا به کوررنگی که مقطع راهنمایی را به اتمام می‌رسانند از ابتلا به این عارضه آگاهی ندارند درحالیکه ۶۰ درصد مبتلایان در انجام کارهای روزمره خود با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند.

چرا تشخیص صحیح کوررنگی اهمیت دارد؟

کوررنگی بر عملکرد کودک در مدرسه، در رشته ورزشی انتخابی و اعتماد به نفس او تاثیر می‌گذارد. در بزرگسالان نیز ابتلا به این عارضه می‌تواند بر شغل انتخابی او تاثیر گذاشته و حتی برخی مواقع زندگی کردن با این عارضه ناامیدکننده است.

گروهی از محققان انگلیسی مطالعه‌ای روی ۴۱۹ نفر انجام داده و دریافتند که کوررنگی می‌تواند تاثیر بسزایی بر کیفیت زندگی به لحاظ جسمی، روانی و حتی کار فرد داشته باشد. تشخیص کوررنگی به ویژه در کودکانی که به طور مادرزادی دچار آن هستند و ممکن است از مشکل خود آگاهی نداشته باشند بسیار سخت است.

تشخیص این بیماری به افراد کمک می‌کند تا متوجه شوند در چه مواقعی برای آنکه دچار اشتباه نشوند به یاری دیگران نیاز دارند.

تست‌های بسیاری برای ارزیابی میزان کوررنگی وجود دارد که رایج‌ترین آن آزمون ایشیهاراست. این تست تنها برای تشخیص کوررنگی قرمز/سبز کاربرد دارد و برای تشخیص کوررنگی آبی نیست.

درمان کوررنگی با زمینه ارثی امکان‌پذیر است؟

عارضه کوررنگی ارثی قابل درمان نیست. هرچند اقداماتی برای تعدیل ساختن آن وجود دارد. برخی از مبتلایان به این عارضه به شیوه خود و از طریق روشنایی یا موقعیت رنگ را تشخیص می‌دهند. به طور مثال محل قرار داشتن رنگ قرمز، زرد و سبز در چراغ راهنمایی و رانندگی را به ذهن می‌سپارند. همچنین عینک‌های مخصوص یا لنزهای رنگی که رنگ‌ها را به شکل طبیعی درمی‌آورند قابل دسترس هستند.

به گزارش سایت تخصصی colourblind awareness، همچنین کوررنگی اکتسابی مستلزم آن است که عامل نهفته در بروز آن تشخیص داده شود.

در بسیاری از موارد تشخیص طبیعی رنگ با برطرف شدن بیماری نهفته امکان‌پذیر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟