رفت و برگشت سه روزه مسئولان برای آزادسازی تا ممنوعیت واردات برنج/ رسوب ۲۲۰ هزار تن برنج در گمرک و ضرر ۳۰۰ میلیون دلاری

اعلام یکباره ممنوعیت واردات برنج بعد از نامه نگاری‌ها و تصمیمات اخذ شده برای لغو آن، علاوه بر افزایش قیمت برنج آن هم در ایامی که تقاضا برای برنج به دلیل بازگشت حجاج و فرا رسیدن ایام محرم افزایش می‌یافت، باعث شد تا بسیاری از محموله‌های برنج در گمرک رسوب کند. بسیاری از تجار با این امید که واردات برنج ممنوع نیست اقدام به ثبت سفارش و واردات برنج کرده بودند.
کد خبر: ۹۲۲۶۳۶
|
۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۲ 08 September 2019
|
19637 بازدید
|
تابناک اقتصادینامه ارسالی رئیس سازمان برنامه و بودجه به وزیر اقتصاد در ۲۲ مرداد ماه سال جاری باعث شد تا "لغو ممنوعیت واردات برنج" برداشته شود. موضوعی که به تازگی با واکنش رئیس اتاق بازرگانی ایران رو به رو شده و وی طی نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده است: این موضوع علاوه بر مشکلات ترخیص در صورت تامین ارز کالای موجود در بنادر، حمل کالا‌های خریداری شده دارای ثبت سفارش در کشور‌های مبدا را نیز دچار مشکل خواهد کرد که ادامه این روند سرمایه و اعتبار بنگاه‌های اقتصادی که سرمایه ملی هستند را در معرض تهدید قرار خواهد داد.

به گزارش تابناک اقتصادی، هر ساله در فصل برداشت برنج وزارت جهاد کشاورزی به منظور حمایت از تولید و تولیدکننده داخلی واردات برنج را به مدت دو الی سه ماه ممنوع می‌کرد. در ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری ستاد تنظیم بازار به منظور حمایت از مصرف کنندگان داخلی و با توجه به اینکه ممنوعیت فصلی واردات برنج کمکی به تولید داخلی نمی‌کند تصمیم گرفت که ممنوعیت فصلی واردات برنج را لغو کند و از تغییر تعرفه فصلی استفاده نماید. مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به دفتر مقررات صادرات و واردات ابلاغ شد.

رسوب 220 هزار تن برنج در گمرک به دلیل عدم هماهنگی دو وزارتخانه


در مورخه ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۸ رفع ممنوعیت واردات برنج به گمرکات اجرایی کشور طی نامه‌ای که تصویر آن را در زیر مشاهده می‌کنید ابلاغ گردید.

رسوب 220 هزار تن برنج در گمرک به دلیل عدم هماهنگی دو وزارتخانه


همچنین در مورخه ۲۰ مرداد ماه سال جاری بود که مذاکراتی بین محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه در سال جاری نیز ممنوعیت فصلی واردات برنج اعمال شود، صورت گرفت و متعاقب آن نوبخت در ۲۲ مرداد ماه سال جاری نامه‌ای را به همین منظور به دژپسند ارسال کرد که تصویر این نامه را نیز در زیر مشاهده می‌کنید. در این نامه آمده بود: پیرو مذاکرات مطروحه در جلسه ۲۰ مرداد هیات وزیران، در خصوص ضرورت اجرای ممنوعیت فصلی واردات برنج در سال جاری، خواهشمند است مراتب به گمرکات کشور جهت رعایت این ممنوعیت ابلاغ شود.

رسوب 220 هزار تن برنج در گمرک به دلیل عدم هماهنگی دو وزارتخانه
در نهایت سه روز بعد از اعلام رفع ممنوعیت واردات؛ مشخص شد که بر اساس مکاتبه مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات با سازمان‌های صنعت ۳۱ استان، حسب تصمیمات ستاد تنظیم بازار، ممنوعیت فصلی واردات برنج در سال جاری کماکان برقرار است.
 
رسوب 220 هزار تن برنج در گمرک  به دلیل عدم هماهنگی دو وزارتخانه

این تصمیم موجب شد تا قیمت برنج داخلی افزایش یابد. در حالی که تا پیش از این تصمیم هر کیلو برنج داخلی به قیمت ۱۴ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسید بعد از این تصمیم قیمت هر کیلو برنج داخلی با رشدی ۲۵ درصدی به ۲۰ هزار تومان افزایش یافت. همچنین مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج طی مصاحبه‌ای در مورخه ۳ شهریور ماه سال جاری در همین زمینه گفت: سیاست ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت موجب شد که قیمت برنج داخلی در شالیزار‌ها ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و همین امر می‌تواند موجب گرانی مجدد قیمت برنج تولید داخل در بازار شود.

این اعلام یکباره ممنوعیت واردات برنج بعد از نامه نگاری‌ها و تصمیمات اخذ شده برای لغو آن، علاوه بر افزایش قیمت برنج آن هم در ایامی که تقاضا برای برنج به دلیل بازگشت حجاج و فرا رسیدن ایام محرم افزایش می‌یافت، باعث شد تا بسیاری از محموله‌های برنج در گمرک رسوب کند. بسیاری از تجار با این امید که واردات برنج ممنوع نیست اقدام به ثبت سفارش و واردات برنج کرده بودند. کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج طی مصاحبه‌ای با بیان این که از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۸۶۰ هزارتن انواع برنج خارجی وارد کشور شده،  گفت: اکنون ۲۲۰ هزارتن برنج وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد که در انتظار ترخیص است.

بلاتکلیفی تجار واردکننده برنج باعث شد تا غلامرضا شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز طی نامه‌ای که در مورخه ۱۲ شهریور ماه ۱۳۹۸ به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ارسال کرد، به این موضوع واکنش نشان دهد. در بخشی از این نامه که تصویر آن را در زیر می‌بینید، آمده است: "متاسفانه بخشی از برنج‌های وارداتی حدود ۳ ماه به دلیل عدم تخصیص ارز در گمرکات کشور رسوب کرده و علیرغم پیگیری‌های به عمل آمده و مکاتبات صورت گرفته از جانب انجمن واردکنندگان برنج ایران با وزارت محترم جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و آن وزارتخانه محترم، متاسفانه اقدام شایسته‌ای توسط بانک مرکزی جهت تامین ارز صورت نگرفته است و با این وجود نامه جناب آقای دکتر نوبخت معاون محترم ریاست جمهوری به شماره ۲۳۰۹۲۹ مورخ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ مبنی بر ممنوعیت واردات برنج علاوه بر مشکلات ترخیص در صورت تامین ارز کالای موجود در بنادر، حمل کالا‌های خریداری شده دارای ثبت سفارش در کشور‌های مبدا را دچار مشکل خواهد کرد که ادامه این روند سرمایه و اعتبار بنگاه‌های اقتصادی که سرمایه ملی هستند را در معرض تهدید قرار خواهد داد". شافعی همچنین تاکید دارد که در سال بابت این ممنوعیت ها، نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار به کشور ضرر مالی تحمیل می گردد.

رسوب 220 هزار تن برنج در گمرک به دلیل عدم هماهنگی دو وزارتخانه



هر چند که حمایت از تولید ملی بسیار کار پسندیده و نیکویی است، اما چند پرسش و نکته در ماجرای اخیر پیرامون ممنوعیت واردات برنج حائز اهمیت است. اول اینکه چرا باید دود عدم هماهنگی بین دو وزارتخانه صنعت و کشاورزی به چشم تجار برود؟
 
چرا ستاد تنظیم بازار ظاهرا بدون هماهنگی با بخش کشاورزی اقدام به لغو ممنوعیت واردات برنج در اردیبهشت ماه سال جاری کرد؟
 
چرا این واکنش‌ها و اعتراضات به "لغو ممنوعیت واردات برنج" در همان اردیبهشت ماه صورت نگرفت تا حداقل تجار واردکننده برنج اقدام به ثبت سفارش و واردات محموله‌های برنج به محوطه گمرک نکنند؟
 
دوم اینکه چرا رئیس سازمان برنامه و بودجه این حساسیت و پیگیری‌هایی که برای لغو واردات برنج به خرج داده است را برای گندم که کالای استراتژیک تری برای کشور محسوب می‌شود، به خرج نداد؟ ایشان هنگامی که گندمکاران به واردات و پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم معترض بودند در ۷ شهریور ۱۳۹۵ به صراحت به ارزان‌تر بودن واردات گندم نسبت به خرید داخلی این محصول اشاره کرد و گفت: "دولت برای کنترل بازار کالا‌های استراتژیک، نرخ خرید تضمینی گندم را به هزار و ٢٦٠ تومان افزایش داده که عملا هزار و ٣٥٠ تومان برای دولت تمام می‌شود، در حالی که واردات آن برای دولت ٨٠٠ تومان هزینه داشته و به مراتب ارزان‌تر از خرید تضمینی داخلی است".
 
سوم اینکه مطابق با آمار موجود نیاز مصرف سالیانه برنج در کشور نزدیک به ۳.۲ میلیون تن است که  حدود ۲ میلیون تن آن از محل تولید داخل و بقیه از محل واردات تامین می‌شود، بنابراین برای تامین نیاز داخلی، نیاز به واردات وجود دارد. از آنجا که طبق گفته دبیر انجمن واردکنندگان برنج تا شهریور ماه ۹۸ میزان واردات برنج ۸۶۰ هزار تن بوده است بنابراین هنوز هم برای تامین نیاز مصرف کنندگان کشور به ۳۶۰ هزار تن واردات برنج نیاز است. به نظر می‌رسد باید حداقل اجازه واردات به ۲۲۰ هزار تن برنج رسوب کرده در گمرکات کشور داده شود تا هم در این ایام پرتقاضا برای برنج، قیمت آن شکسته شود و هم ضرر تجار از عدم هماهنگی وزارتخانه‌ها به حداقل ممکن برسد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
دولت بجای کمک به مردم در این شرایط به فکر افراد خاص می باشد
پاسخ ها
عبدالهی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۸
اصلا جای نگرانی نیست. برنج های فاسد که وارد شد با کد ملی و تصویر کارت ملی به هر نفر از مردم نا آگاه 10 کیلو توزیع میشود که خدای ناکرده زیانی متوجه سرمایه دار و مسولان حامی وی وارد نشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
برنج بیشتر آب میخواد یا هندونه؟
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
یکبار هم تجار دود به چشمشان برود مگر چه می شود؟تا حالا خاک و دود و تورم و....به چشم مردم می رفت و الان یکم دود به چشم تجار برود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
تابناک چقدر از تجار پول گرفتی تا گزارش برای انها اماده کنی؟
محمود ترکمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
دستگاه قضایی با مسئولین اجرایی که با بخشنامه های ممنوعیت و رفع ممنوعیت باعث اخلال در اقتصاد کشور شده اند باید برخورد قاطعانه ای بکند...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
چهل سال بعد:
یک مقام مسوول اعلام کرد درصورتیکه اروپاهمچنان به تعهدات خودعمل نکند ما دویست وچهل وسومین گام کاهش تعهدات برجامی راخواهیم برداشت وی درعین حال گفت ما۶۰ روزدیگربه اروپاییها برای اجرای تعهداتشان وزنده نگه داشتن برجام فرصت میدهیم ودرصورت عدم اقدام ازسوی اروپایی ها گام دویست وچهل وچهارم رامحکمترازگامهای قبلی خواهیم برداشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
عجب پولی گرفتی بابت چاپ این خبر
دوره دلالی هم مثل دوره پزشکی و .... داره به سر میاد
ارزش افزوده نداشته باشی کاسه کوزت رو جمع کن
دوران مفت خوری تمام شده
مالیات بر درآمد خالص وارد کنندگان که اکثراً آقا زاده در سطح متوسط هستند باید شفاف و اجرایی بشه، این افراد از پزشکای عمومی که بیشتر که چه عرض کنمغ هزاران برابر درآمد خالص دارن
چرا این شکلی دارن مالیات نمی دن، مالیات مبتنی بر درآمد خالص وارد کننده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
فساد در فساد .

هر روز یک خبر جدید از فساد جدید !!!!!!!!


آیا از نظر مسئولان فساد فقط در اخلاق و پوشش و حجاب و ..... ممنوع است ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
باید وقتی ممنوعیت واردات برنج اعلام شود که یقین حاصل کنیم دلال و بعضا کشاورزها خون مصرف کننده داخلی را نمی مکند
پاسخ ها
Hamid
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
خوش بحال اونايىى كه از نامه ممنوعيت واردات نوبخت خبر داشتن! يكشبه ٢٥ درصد زدن به جيب
واقعا اين نامه هاى ضدونقيض رو آدم مى بينه گريه اش مى گيره به حال مملكت
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
مگر میشود تاجر نداند واردات برنج‌ممنوع است؟؟؟؟
دلار ۴۲۰۰ به به!!!!!!
دولت هنر کند باید حداقل ارز نیمایی به اینها اختصاص دهد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟