دبیرکل کمیسیون یونسکو-ایران در مراسم رونمایی از پلاک شهر یادگیرنده مشهد گفت: شهرها در بسیاری از موضوعات باید محور تحول و توسعه باشند.
به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری وقف سواد و رونمایی از پلاک شهر یادگیرنده مشهد صبح پنجشنبه ۲۸ شهریور در محل شهرداری مشهد برگزار شد.
حجت الله ایوبی در مراسم رونمایی از پلاک شهر یادگیرنده مشهد در جمع اعضای شورای شهر مشهد و مسوولان شهری مشهد عنوان کرد:
هویت ما ایرانی ها با شمس الشموس امام رئوف امام رضا (ع) عجین است و خوشحالیم به بهانه اتفاقی به ظاهر کوچک اما بسیار بزرگ اینجاییم.
وی یادآور شد: شهر مشهد برای ریشه کن کردن بی سوادی حرکت کرد و طرح شهر مشهد برای ریشه کن کردن بی سوادی به عنوان یکی از طرح های برتر یونسکو انتخاب شد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران توضیح داد: امروز نگاه خیلی از شهرها باید به مشهد باشد؛ شورای شهر و شهرداری مشهد تیمی همراه هستند و اینجا به کارگاه ایده ها و فکرهای جذاب تبدیل می شود و اقدامات در مشهد شورانگیز است.
ایوبی با بیان اینکه شهرها در ایران باید محور تبادلات باشد تاکید کرد: در گذشته نگاه ها به تهران بود و ایده های شهر تهران به شهرهای دیگر می رفت اما امروز تهران باید از ایده های خوب مشهد استفاده کند.
وی افزود: در تمدن ایرانی و اسلامی، شهرها محور تحول بودند و قهرمانان ما در شهرها عالمان و نویسندگان بودند اما در غرب، تمدن از قلعه ها و شوالیه ها که زور بازو داشتند آغاز شد اما رقابت در شهرهای ما بر اساس علم و نگارش و شعر و ادب بوده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت: در جهان غرب تاریکی بود و ما در مشرق علم و دانش و گرمی داشتیم و سرزمین خورشید هستیم. افتخار غرب ترجمه کتابهای ما بود و آنها از این طریق به علم رسیدند.
وی افزود: در دوران خواب ما، غربی ها تلاش کردند و به رنسانس رسیدند. امروز باز هم نگاه غرب به جهان شرق است ما جهانی هستیم که دانستن، هنر و فرهنگ بود و کتاب ما قرآن و آغاز آن با اقرا یعنی خواندن بود و امروز غرب به این می اندیشد که به ارزش ها برگردد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران عنوان کرد: شهرداری ها پیشتر رویکرد فرهنگی نداشتند اما امروز شهرها روز به روز مهمتر می شوند و شهرداران جایگاه مهمی دارند.
ایوبی تاکید کرد: در جهان پیرامون ما شهر مشهد باید محور دیپلماسی عمومی باشد از اینرو موسسه مهم ایران تاجیکستان و افغانستان به عنوان آیتا باید کار مهم خود را در منطقه از مشهد آغاز کند.
وی توضیح داد: مشهد باید الگو باشد؛ ما مسلمان و شیعه هستیم و با فرهنگ والا می توانیم شیعه و اسلام را ترویج کنیم او علم و آموزش و شادمانی و سوادآموزی و باهم زندگی کردن و احترام به محیط زیست در آموزه های دینی آما آمده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران تصریح کرد: از خیلی ارزشهایمان دور افتادیم؛ امروز بسیاری از پیام ها از غرب در محیط زیست منتشر می شود اما ما فقه محیط زیست داریم و از اینها فاصله گرفتیم.
وی یادآور شد: شهر مشهد می تواند در این بخش پیشرو باشد؛ ما نماینده ایران در یونسکو هستیم و منافع نظام را در یونسکو دنبال می کنیم.
معتقدیم اسناد بالادستی و اخلاق در علم و شیوه استاد شاگردی و مکتب قدیم حرف های گفتنی ما برای دنیا است.
ایوبی گفت: یونسکو رسما اعلام کرده با حفظ استقلال کشورها برنامه های آموزشی پیشنهادی قابل اجراست و هرچه با قانون اساسی ما منافات داشته باشد خواسته یونسکو و کمیسیون ملی نیست.
وی ادامه داد: از تجربه دنیا استفاده می کنیم اما دنباله رو نیستیم. شهر مشهد حرف های بسیاری دارد که در یک شبکه جهانی می تواند مطرح کند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران افزود: اگر اراده کنیم حتما به خواسته های مورد نظر می رسیم و به الگوی برای دنیا تبدیل می شویم.
محمد رضا کلایی شهردار مشهد نیز در این مراسم عنوان کرد: خوشبین و امیدوارم که این نقطه که گام ابتدایی برای آموزش و یادگیرندگی است اتفاقی موثر باشد و در افق یک تا دو سال به نتیجه مناسبی برسیم.
قاسم علی خدابنده مدیرکل آموزش پرورش مشهد نیز اظهار کرد: آغاز ماه مهر را به ۱۲۹۰ هزار دانش آموز مشهد و ۱۴ و نیم میلیون دانش آموز سراسر کشور تبریک می گویم.
وی ادامه داد: کمک های خوبی از سوی شهرداری به مدارس و حاشیه شهر مشهد شده که جای تقدیر دارد و از رویکرد فرهنگی شورای شهر و شهرداری مشهد تقدیر می کنم.
مدیرکل آموزش و پرورش مشهد تاکید کرد: این تفاهم نامه در راستای محور رفع بی سوادی است و شاخص رفع بی سوادی از مهمترین شاخص های توسعه یافتگی کشورهاست.
خدابنده توضیح داد: عدالت اجتماعی آموزش و سواد آموزی مهم است. میزان جمعیت باسواد کشور ۹۷.۳ نسبت به جمعیت کل کشور است و به دنبال ریشه کن کردن بی سوادی هست.
شاپور محمد زاده معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس نهضت سواد آموزی اظهار داشت: از ابتکار عمل شورای شهر و شهرداری مشهد و کمیسیون ملی یونسکو تقدیر می کنم .
وی ادامه داد:۴ دهه از انقلاب می گذرد و دستاوردهای بسیاری در پزشکی و هسته ای و سواد آموزی بدست آمده است.
رییس نهضت سوادآموزی توضیح داد: ۹۵ درصد از مردم کشور باسواد هستند و پیش از انقلاب ۴۸ درصد، میانگین با سوادان ایران و قبل انقلاب ۳۵.۵ درصد و امروز ۹۶.۵ زنان باسواد هستند.
محمد زاده ادامه داد: همکاری با یونسکو را ادامه می دهیم تا بتوانیم در این بخش اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
شهریار آل شیخ معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد نیز اظهار کرد: امیدوارم با این گاممشترک بین آموزش و پرورش و شهرداری شاهد وداع با بی سوادی باشیم .
اینگام اول توسعه انواع سوادها در شهر یادگیرنده است .
وی یادآور شد: سواد آی تی لازمه شهر هوشمند است و در این راستا اتفاقات مختلفی خواهد افتاد .
آل شیخ تاکید کرد: امیدوارم با اجرای این طرح بتوانیم در افق ۱۴۰۰ شاهد بی سوادی در مشهد نباشیم.
در ادامه این برنامه پس از امضای تفاهم نامه وقف سوادمیان آموزش و پرورش و شهرداری و شورای شهر مشهد ، از پلاک شهر یادگیرنده مشهد رونمایی شد.