استرس شب امتحان را چگونه رفع کنیم؟

نگرانی‌های شب امتحان یکی از موثر‌ترین عوامل در خصوص تشدید استرس جسمانی افراد است که در کنترل این نوع استرس اولیا و سیستم آموزش و پرورش نقش زیادی دارند.
کد خبر: ۹۴۵۴۸۰
|
۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۹ 21 December 2019
|
8213 بازدید

با فرا رسیدن ایام امتحانات نگرانی‌های مختلف مربوط به درس خواندن در ذهن دانش‌آموزان شکل می‌گیرد و آن‌ها را دچار استرس می‌کند.

به گزارش «تابناک»، الهام پورمولایی کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استرس در میان دانش آموزان گفت: لرزش، افزایش ضربان قلب، از دست دادن رشته افکار و ناراحتی‌های گوارشی از نشانه‌های جسمانی اضطراب هستند.

وی افزود: نگرانی‌های شب امتحان یکی از موثر‌ترین عوامل در خصوص تشدید استرس جسمانی افراد است که در کنترل این نوع استرس اولیا و سیستم آموزش و پرورش نقش زیادی دارند.

این کارشناس ارشد روان شناسی تصریح کرد: استرس کم یکی از مهم‌ترین لازمه‌های زندگی هر فردی است چرا که اگر این میزان از استرس وجود نداشته باشد دانش آموزان به هیچ وجه در مقابل مسئولیت خود که همان مطالعه دروس تحصیلی است نتایج موفقیت آمیزی کسب نخواهند کرد.

نقش والدین در کاهش استرس دانش آموزان

پورمولایی با اشاره به نقش والدین درخصوص کاهش استرس قبل از امتحان اظهار کرد: خانواده‌ها باید با برقرار کردن حس نزدیکی در میان اهالی خانه فرزندانشان را از هرگونه تنش فکری دور کنند تا کودکان با آرامش خاطر شب امتحان خوبی را سپری کنند.

کارشناس ارشد روان شناسی تصریح کرد: تماشای تلویزیون در زمان کوتاه استراحت و خواب کافی یکی از مهم‌ترین مسئله‌های موجود در شب قبل از امتحان برای کودکان است. و والدین باید به خواب کافی فرزندان خود توجه کنند.

پورمولایی افزود: والدین باید با حمایت عاطفی از فرزندان خود آنان را در جهت کاهش استرس و امنیت خاطر بیشتر یاری کنند.

این کارشناس ارشد روان شناسی درباره نتایج امتحانات دانش آموزان گفت: خانواده‌ها نباید برای کسب نمره پایین و نتایج نامطلوب در امتحانات فرزندان خود را سرزنش کنند و می‌توانند با دلداری دادن به آنها انرژی آنان را در جهت مثبت بودن نتایج امتحان بعدی تقویت کنند.

پورمولایی تصریح کرد: حبس کردن کودکان در اتاق و وادار کردن آنان به مطالعه مداوم و طولانی مدت باعث کاهش تمرکز و افزاش فشار عصبی در آنان خواهد شد و این بی ثمر بودن نتایج امتحان را برای کودکان به ارمغان خواهد آورد.

تغذیه قبل از شب امتحان را جدی بگیرید

این کارشناس ارشد روان شناسی درباره تغذیه دانش آموزان در شب قبل از امتحان گفت: مصرف صحیح موادغذایی مانند تخم مرغ و چند تکه شکلات تلخ در وعده شام و مصرف مویز باعث آرامش، تقویت حافظه و تمرکز در کودکان خواهد شد. همچنین مصرف مواد کافئین دار باعث تشدید استرس در افراد خواهد شد.

پورمولایی با اشاره به زمان استراحت دانش آموزان در شب امتحان اظهار کرد: دانش آموزان برای فهم هرچه بیشتر مطالب درسی باید هر ۴۵ دقیقه یک بار زمان استراحت برای خود در نظر بگیرند.

این کارشناس ارشد روان شناسی تصریح کرد: دانش آموزان به منظور جلوگیری از استرس باید شب قبل از امتحان تمامی وسایل جلسه را آماده کنند. همچنین سحر خیز بودن و مصرف صبحانه کامل و مقوی تاثیر به سزایی در کاهش استرس آنها خواهد داشت.

پورمولایی گفت: خلاصه کردن نکات مهم جزوه امتحانی و مرور آن به مدت ۳۰ الهی ۴۰ دقیقه قبل از امتحان باعث افزایش تسلط دانش آموزان در جهت کاهش استرس آنها خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟