کنفرانس برلین؛ اولین گام به سوی صلح در لیبی؟

اقدام دولت آلمان در برگزاری کنفرانس صلح لیبی در برلین با حضور کشور‌های مختلف تاثیرگذار و مداخله کننده در بحران لیبی چشم انداز تاری برای دستیابی به آرامش در این کشور آفریقایی ارائه می‌دهد.
کد خبر: ۹۵۲۸۴۸
|
۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲ 19 January 2020
|
4772 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از میزان؛ «برلین»، پایتخت آلمان امروز یکشنبه، ۲۹ دی میزبان کنفرانس صلح لیبی است؛ کنفرانسی که با در نظر داشتن شکست ابتکار آتش بس ترکیه و روسیه در هفته گذشته، امید چندانی برای موفقیت، پیش روی خود ندارد.

کنفرانس صلح لیبی در برلین با حضور کشور‌های تاثیرگذار و مداخله گر در بحران لیبی اعم از آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، ترکیه، ایتالیا، امارات، مصر، الجزایر و کنگو و شخص «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل به میزبانی آلمان برگزار می‌شود.

«فائزالسراج»، نخست وزیر دولت ملی وفاق تحت حمایت سازمان ملل مستقر در «طرابلس» و «خلیفه حفتر»، نظامی ارتش «معمر قذافی»، فرمانده ارتش ملی لیبی و رئیس دولت «طبرق» در شرق این کشور که هفته گذشته حاضر نشدند در مسکو به صورت چهره به چهره مذاکره کنند و در نهایت «حفتر» بدون امضای توافق پایانی روسیه را ترک کرد، نیز به عنوان طرفین درگیر در جنگ در این کنفرانس شرکت خواهند داشت.

به رغم تاکید طرف‌های درگیر، حامیان خارجی آن‎ها، مداخله کننده‌ها در تحولات لیبی و سازمان ملل بر دستیابی به توافقی پایدار برای بحران درازمدت لیبی، این امر چندان قابل دسترس به نظر نمی‌رسد و پیش بینی می‌شود هدف دولت آلمان از برگزاری این کنفرانس مبنی بر ایجاد «لیبی مستقل» و «روند آشتی داخلی» در این کشور، با پوشیدن جامه واقعیت فاصله زیادی دارد؛ چراکه دولت به رسمیت شناخته شده در مجامع بین المللی لیبی تنها بخشی کوچک از این کشور را کنترل می‌کند و «حفتر» و شبه نظامیان تحت امرش به طور فزاینده‌ای این دولت را تحت فشار نظامی قرار می‌دهند. بیشتر مناطق لیبی از جمله میادین نفتی این کشور نیز تحت کنترل حفتر است.

این موضوع با ورود و مداخله کشور‌های دیگر در بحران لیبی پیچیده‌تر می‌شود. ترکیه، قطر، الجزایر و ایتالیا از دولت السراج و مصر، آمریکا، فرانسه، روسیه و امارات به صورت آشکار از حفتر حمایت می‌کنند. در واقع آن چه که برای دستیابی به توافق در لیبی ضروری به نظر می‌رسد نه صرفا توافق «حفتر و السراج»، بلکه اجماع کشور‌های متعدد مداخله کننده در بحران لیبی است.

از این رو به نظر می‌رسد در خوش بینانه‌ ترین حالت، باید منتظر توافق بازیگران بین المللی دخیل در بحران لیبی بر سر کاهش تاثیر و مداخله خود در لیبی و آغاز روندی سیاسی تحت حمایت سازمان ملل برای پایان دادن به این بحران مرگبار بود. این امر به احتمال زیاد با میانجی گری آلمان که با ارسال تسلیحات به لیبی عملا قطعنامه سازمان ملل را نقض می‌کند، اجرایی نخواهد شد؛ چراکه برلین نمی‌تواند میانجی معتبری باشد.

درز پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس برلین نشان می‌دهد که ۶ بند مطروحه در آن از جمله تاکید آتش بس دائمی، اجرای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل و بازگشت به تلاش‌های سیاسی برای صلح بدون ارائه تضمین‌های لازم از ناکامی این اقدام حکایت دارد.

لیبی که از سال ۲۰۱۱ و در پی سرنگونی رژیم معمر قذافی با دوره‌های متعدد درگیری‌های نظامی مرگبار مواجه بوده در ۱۰ ماه گذشته و پس از اعلام خبر تصمیم «حفتر» مبنی بر تصرف طرابلس شاهد مرحله‌ای کشنده از درگیری‌ها بوده که سبب کشته شدند دستکم ۲ هزار غیرنظامی و آواره شدن بیش از ۱۵۰ هزار نفر شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟