رئیس پلیس فتا گفت: باندهای تبهکاری و مجرمانه در خارج از کشور نیز با اجیر کردن افرادی شناخته شده در فضای مجازی، سعی در گسترش فرهنگ ابتذال و همچنین بهرهبرداری اقتصادی با دایر کردن سایتهای غیراخلاقی دارند.
به گزارش تسنیم؛ سردار وحید مجید با اشاره به برخورد پلیس فتا با هنجارشکنان در فضای مجازی اظهار کرد: در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و به دنبال آن رعایت توصیههای بهداشتی مبنی بر پرهیز از ترددهای غیرضروری و در خانه ماندن و باتوجه به روی آوردن هموطنان به فضای مجازی به منظور سپری کردن ساعاتی که در منزل هستند، متأسفانه شاهد رواج ناهنجاریهای اخلاقی در این فضا و به طبع سوءاستفاده مجرمان از این شرایط به وجود آمده هستیم.
رئیس پلیس فتا ادامه داد: باندهای تبهکاری و مجرمانه در خارج از کشور نیز با اجیر کردن افرادی شناخته شده در فضای مجازی، سعی در گسترش فرهنگ ابتذال و همچنین بهرهبرداری اقتصادی با دایر کردن سایتهای غیراخلاقی دارند که پلیس فتا و سایر نهادهای امنیتی در کشور، ضمن رصد دقیق رفتار مجرمانه این گروهها و اشخاص برابر قانون با آنها برخورد خواهد کرد.
وی تأکید کرد: با توجه به ایجاد بستر وقوع رفتارهای مجرمانه و هنجارشکنیها که عمدتاً منشأ آن در خارج از کشور است، پلیس اینترپل در راستای استرداد مجرمان و مسدودسازی صفحات مجرمانه این افراد اقدامات لازم را انجام و در حال پیگیری است.
این مقام انتظامی با اشاره به سوءاستفاده این افراد از نام و اعتبار چهرههای شناخته شده و فعال در حوزه سایبر داخل کشور در پیشبرد مقاصد شوم و مجرمانه خود، به تمام فعالان حوزه سایبر و دارندگان صفحات پربیننده در داخل کشور توصیه کرد: توجه داشته باشید که به هیچ عنوان بستر وقوع اقدامات مجرمانه را به صورت خواسته یا ناخواسته فراهم نکنید و پایبندی به قوانین و هنجارهای پذیرفته شده و مقبول هموطنان به اخلاقیات را رعایت کنید در غیر این صورت به منظور حفظ شأن و کرامت خانوادههای ایرانی، با افرادی افرادی که قوانین را رعایت نکنند، برخورد قانونی میشود.
مجید یادآور شد: اولویت اصلی پلیس فتا در برخورد با هنجارشکنان داخلی که به صورت عمدی و غیرعمدی در دام این افراد قرار گرفتهاند، امر به معروف و ارشاد است؛ چه بسا در این رابطه تعدادی از چهرههای شناخته شده و فعال در عرصه سایبری مورد ارشاد و راهنمایی قرار گرفتهاند.
رئیس پلیس فتا با بیان اینکه در حال حاضر شاهد همکاری و تعامل مناسب دستگاه قضائی هستیم، عنوان کرد: در صورت رؤیت موارد مجرمانه یا ارتکاب مجدد جرم توسط افراد، برابر ماده 638 قانون مجازات اسلامی با این افراد که سلامت اخلاقی و روانی جامعه و به خصوص جوانان را تهدید میکنند، برخورد قانونی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مخاطبان جریانات در فضای مجازی عمدتاً جوانان و نوجوانان هستند از تمام والدین خواست نظارت مستمری بر عملکرد سایبری فرزندان خود داشته باشند و استفاده صحیح از فضای مجازی را به آنها بیاموزند.
این مقام انتظامی متذکر شد: هموطنان عزیز میتوانند در صورت نیاز به اخذ مشاوره و راهنمایی و گزارش موارد مشکوک از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir قسمت ثبت گزارشات مردمی، برای تسریع در رسیدگی اقدام کنند.