به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، بن هوبارد، مدیر دفتر نیویورک تایمز در بیروت و نویسنده کتابی با عنوان "به قدرت رسیدن محمد بن سلمان" در کتابش میگوید: برای ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان، محمد بن سلمان "جوانی مغرور" بود که تجاربش بسیار کمتر از بلندپروازیهایش بود. از همان ابتدا طرحهای بن سلمان برای اصلاحات در معرض فشارهای شدید قرار داشت و بلندپروازی بن سلمان درباره چشم انداز ۲۰۳۰ که هدف آن کاهش اتکا به نفت به عنوان منبع اصلی درآمد و تحقق جامعهای پویاتر بود، همان چیزی است موجب تعجب غرب شد. اما زمانی که بن سلمان نتوانست به وعدههایش مبنی بر زندگی بدون اتکا به نفت در عربستان از سال میلادی جاری عمل کند، مسائل به تدریج روشن شد.
هوبارد که رئیس دفتر روزنامه نیویورک تایمز در بیروت بوده و بیش از ۱۲ سال را در تهیه گزارشاتی از منطقه گذرانده در کتاب خود سخنان قانعکننده به شکل تحقیقات و تحلیلهایی عمیق ارائه میکند و با این کار به کارشناسان تاریخچهای از زندگی بن سلمان می دهد.
این کتاب شامل مصاحبه با بن سلمان به عنوان یکی از هزاران شاهزاده سعودی نیست؛ شاهزادهای که جنگ ویرانگری را در یمن به راه انداخته و اقدامات خطرناکی را در بازار جهانی نفت انجام میدهد و همچنان با جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ که هیچ مهارتی ندارد گفتگو و مشورت میکند و درباره سیاستهای دارای عواقب شدید از جمله مقابله با ایران با او صحبت میکند.
این نویسنده میگوید از آن جایی که ملک عبدالله، بن سلمان را جوانی مغرور میدانست تلاشش را برای پیشرفت ناکام میگذاشت اما بن سلمان با زبانی بزرگتر از حد و اندازهاش صحبت میکرد و میگفت که میخواهد "اسکندر بزرگ جدید" باشد. او درباره تجربه اقتصادی مارگارت تاچر، نخستوزیر پیشین انگلیس صحبت کرده و خودش را با کسانی مثل "استیو جابز" مقایسه میکند.
پیشتر قواعد جانشینی در عربستان اینگونه بود که بن سلمان نمیتوانست هرگز به حکومت برسد تا اینکه دو شاهزاده بعدی سال ۲۰۱۲ از دنیا رفتند و سلمان، پدر محمد ناگهان بعد از مرگ ملک عبدالله بر تخت پادشاهی نشست.
محمد بن سلمان فساد کسانی را که از وی حمایت میکنند نادیده میگیرد و به خرید کاخها، کشتیها و تابلوها ادامه میدهد. سال ۲۰۱۷ بن سلمان محمد بن نایف، پسرعمویش را که همپیمان مورد اعتماد آمریکا در مبارزه با تروریسم بود از دایره ولایت عهدی کنار زد و او را در اقامت اجباری قرار داد.
بن سلمان همچنین کمپینی علیه فساد به راه انداخت و صدها شاهزاده و تاجر را در هتل ریتز کارلتون بازداشت و ثروتهایشان را مصادره کرد.
این نویسنده میگوید شاهزادگانی که در کنار بن سلمان بودند میتوانستند همچنان به جمعآوری ثروت و رفاه ادامه دهند مثلا خود بن سلمان منزلی ۳۰۰ میلیون دلاری و کشتی تفریحی گرانقیمت و تابلویی ۴۵۰ میلیون دلاری خرید.