وزیر دولت اصلاحات در گفت‌وگو با «تابناک»

روحانی در پاستور و اصلاح‌طلبان در بهارستان مردم را عصبانی کردند / اگر همه ژنرال‌های اصلاح‌طلب هم تایید می‌شدند، معلوم نبود رأی بیاوریم / می‌توانستیم با اصولگرایان همکاری کنیم

وزیر دولت اصلاحات فضای متاثر از عملکرد ضعیف حسن روحانی در پاستور و نماینده‌های اصلاح طلب در بهارستان را این گونه توضیح می‌دهد: به دلیل همین، ضعف در عملکرد و نارضایتی ایجاد شده به دنبال آن، اگر همه ژنرال‌های اصلاح طلب در انتخابات ۹۸ تایید صلاحیت می‌شدند هم معلوم نبود رای می‌آوردند. مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس...
کد خبر: ۹۸۱۶۰۶
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۳ 31 May 2020
|
70330 بازدید
|

روحانی در پاستور و اصلاح‌طلبان در بهارستان مردم را عصبانی کردند/ اگر همه ژنرال‌های اصلاح‌طلب هم تایید می‌شدند معلوم نبود رأی بیاوریم/ می‌توانستیم با اصولگرایان همکاری کنیم

وزیر دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه اگر همه ژنرال‌های اصلاح‌طلب هم در انتخابات مجلس یازدهم تایید صلاحیت می‌شدند، باز معلوم نبود رأی بیاوریم، می‌گوید: انتظار ما (اصلاح طلبان) در انتخابات اسفند ۹۸ این بود که اگر مجلس دست عقلای هر دو جریان می‌افتاد، شاهد تصمیمات و همکاری‌های مشترکی بین جریانات اصولگرا و اصلاح‌طلب در کشور بودیم که می‌توانست اوضاع را بهبود بخشد.

به گزارش «تابناک»؛ پس از اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات دوم اسفند ماه سال گذشته، کرسی‌های مجلس شورای اسلامی را با همان نتیجه‌ای که در اسفند ماه سال ۹۴ شکل گرفته بود، از رقیب سنتی خود بردند و در مجموع کل کشور توانست بیش از ۸۵ درصد نیرو‌های خود را راهی بهارستان کنند، انتقادات از بازیگران سیاسی جریان اصلاحات در مجلس بالا گرفت و حتی ساز و کار سیاسی این طیف برای تصمیم گیری‌های انتخاباتی را زیر سؤال برد.

«محمدرضا عارف» رئیس شورای عالی انتخاباتی اصلاح طلبان ـ که اتفاقا نفر اول منتخب مردم تهران هم شد و ریاست فراکسیون اصلاح طلبان (امید) را در مجلس به همراه داشت ـ چهار سال پیش و به همراه یارانش در دهمین دوره انتخابات مجلس، ۳۰ بر صفر اصولگرایان را شکست دادند؛ اما تنها چهار سال کافی بود که بواسطه عملکردشان، با همان نتیجه کرسی‌های پارلمان از حوزه انتخابیه تهران را به رقیب واگذار کنند.

برخی از اصلاح‌طلبان علت این شکست را عملکرد ضعیف فراکسیون امید و برآورده نکردن انتظارات طرفداران و بدنه مردمی حامی جریان اصلاحات یا همان سرمایه اجتماعی آن‌ها قلمداد می‌کنند و بخشی از این شکست را به دلیل تصمیم گیری‌های اشتباه انتخاباتی در شورای عالی می‌دانند و معتقدند که باید تجدید نظر جدی در خصوص این مسائل برای انتخابات ۱۴۰۰ (ریاست جمهوری سیزدهم) شکل بگیرد.

همانطور که عنوان شد، انتقادات به «محمدرضا عارف» فقط محدود به عملکردش در فراکسیون امید مجلس نبود، بلکه عملکرد او در راس مدیریت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان نیز زیر تیغ نقد منتقدان بود تا جایی که «غلامحسین کرباسچی» طی مصاحبه‌ای گفته بود: اصلاح طلبان باید ناکارآمد‌ها را کنار بگذارند.

«صادق زیباکلام» که از وی به عنوان یکی از تئوریسین‌های جریان اصلاحات نیز یاد می‌شود، «انتخابات دوم اسفند ماه سال ۹۸ را روز مرگ اصلاح‌طلبان خوانده و البته به طنز هم گفته بود که «اصلاحات مرد؛ فقط به خاطر شرایط کرونا نشد مراسم ختم بگیریم!»

حرف زیباکلام درباره مرگ اصلاحات برای شوک دادن به جامعه بود

در خصوص این مسائل «علی صوفی» وزیر دولت اصلاحات با خبرنگار «تابناک» به گفتگو نشست و درباره اظهارات «صادق زیباکلام» پیرامون مرگ جریان اصلاح طلبی بعد از انتخابات دوم اسفند ماه سال ۹۸، اظهار کرد: آقای زیباکلام گاهی حرف‌های متفاوتی می زند تا به قول خودشان در عرصه سیاسی شوک ایجاد کنند.

وی افزود: در سال ۹۸ اصلاحات از انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی حذف و کنار گذاشته شدند؛ این یک واقعیت است.

ردصلاحیت اصلاح‌طلبان برای مجلس هویتی بود

صوفی با بیان اینکه رد صلاحیت اصلاح‌طلبان موردی نبوده بلکه هویتی بوده است، گفت: برای این ادعای خود نیز معتقد است که اصلاح‌طلبان در شورای نگهبان به تندرو، کندرو یا معتدل تقسیم‌بندی نشدند، بلکه هویت اصلاح‌طلبی هدف قرار گرفت و کسانی که انتظار بود تایید شوند و تردیدی بر روی آن‌ها هم وجود نداشت رد صلاحیت شدند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: در انتخابات ۹۸ یک حذفی صورت گرفت و حتی اجازه ندادند که اصلاح‌طلبان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حتی بتوانند فراکسیون اقلیت تشکیل دهند.

اصلاح‌طلبی نمرد؛ اصلاح‌طلبی را کشتند!

او با تاکید بر اینکه بر خلاف نظر زیباکلام اعتقاد دارم که اصلاح‌طلبی نمرده، بلکه اصلاح‌طلبی را کشتند، عنوان کرد: اصلاح طلبی یک جریان سیاسی و فکری است که در بین مردم ریشه دارد و در انتخابات‌ها دارای پایگاه است و روحانی هم مدیون همین پایگاه اجتماعی و عقبه رای اصلاحات است.

صوفی در این قسمت از گفتگو به عملکرد ضعیف فراکسیون امید و حسن روحانی در قامت رئیس جمهور مورد حمایت اصلاح‌طلبان اشاره کرد و یادآور شد، آن‌ها نتوانسته اند، انتظارات مردم را برآورده کنند و مردم را عصبانی کرده اند و به اصلاحات لطمه زدند.

عملکرد ضعیف روحانی و اصلاح‌طلبان مجلس دو لبه قیچی علیه اصلاح‌طلبان

وزیر دولت اصلاحات فضای متاثر از عملکرد ضعیف حسن روحانی در پاستور و نماینده‌های اصلاح طلب در بهارستان را این گونه توضیح می‌دهد: به دلیل همین ضعف در عملکرد و نارضایتی ایجاد شده به دنبال آن، اگر همه ژنرال‌های اصلاح طلب در انتخابات ۹۸ تایید صلاحیت می‌شدند هم معلوم نبود که رای می‌آوردند. مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس ارزیابی مثبتی از نامزد‌های اصلاح طلبی نداشتند.

وی در عین حال تاکید کرد: گفتمان اصلاحات امروز بین اصولگرایان هم نفوذ دارد و خیلی از اصولگرایان عاقل و معتدل با اصلاحاتی که اصلاح‌طلبان آن را مطرح می‌کنند، موافقند و همواره مرزی بین خود و جریان تندرو اصولگرا قائل شده‌اند.

مجلس دست عقلا می‌افتاد؛ مشکلات مردم هم حل می‌شد

صوفی همچنین گفت: انتظار ما (اصلاح طلبان) این بود، اگر مجلس دست عقلای هر دو جریان می‌افتاد شاهد تصمیمات و همکاری‌های مشترکی بین جریانات اصولگرا و اصلاح‌طلب در کشور بودیم که می‌توانست اوضاع را بهبود بخشد و نارسایی‌های موجود را حل و نظر مردم را جلب کند.

او در پایان با تاکید بر اینکه باید منتظر ورود دوباره و پرقدرت جریان سیاسی اصلاح طلب به عرصه سیاسی بود، خاطرنشان کرد: بر خلاف نظرات عده‌ای که ممکن است گاهی سخنانی را پیرامون جریان اصلاحات و حیات آن بگویند، بنده معتقدم که اصلاح‌طلبی نمی‌میرد و همواره وجود دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۶
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
مردم کلا از دو جناح سیاسی خسته شده اند
وضع اقتصادی مردم ۹۹ درصد روی اولویتهای انها اثر گذاشته و فعالیت سیاسی مردم اولویت دهمشان شده نه اول و دوم و سوم که فرض کن اخبار سیاسی را دنبال کنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
ساختار حاکم تمایلی به تغییرات بنیادی نداره
قطعا دلایل محکمی هم داره
پس این بازی ها را کنار بذارید آقایون اصلاح طلب و اصولگرا و به مردم انگیزه های بی خودی ندید
ناشناس
| Germany |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
مردم خیلی هم سیاسی هستند ،احزاب را آزاد بگزارید خواهید دید!
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
من سال 84 کارمنددولت به اصطلاح اصلاحات دریک استان بودم.درمرکز خاتمی شعارهای زیبایی می دادوکارهای بدی هم نکرداما تغییرات نسبت به دولت قبل ودولت بعدچشم گیرنبوداحمدی هم کارخاصی نکردهمان رونداصلاحات خاتمی وروحانی.من درهرسه دولت هم خدمت دیدم هم خیانت.درکل سیاسیون درنبودنظارت هرکاری خواستندکردندهم دردولت خاتمی هم دردولت احمدی هم دردولت روحانی آأمهای ضعیف وشایدضعیف ترین آدمها مدیرمابودندمن دردولت اصلاحات بالاترین مدرک تحصیلی وبیشترین تجربه راداشتم. اما شوهردخترخاله رییس مان را آوردندکه دوپله تحصیلی ازمن پایین تربود( فوق دیپلم)وهیچ تجربه ای نداشت ؛من زیردستش بودم.دولت احمدی نژادکه بچه بازی هم به این رونداضافه شدوبر خی آدم های مسیله دارآمدند.این دولت روحانی هم بهترازآن هانیست بااین رونداصلاحات موردنیاز؛یعنی حذف تدریجی همه مدعیان اصلاح طلبی واصولگرایی باحذف امتیازات بی مبنامثل سهمیه ها درکنکورذواستخدام وحفظ سرمایه های انسانی که یانفله می شوندیا بانظام مشکل پیدامی کنندیا ازکشورخارج می شوند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
در تایید حرفهای رضا 18:13
بنده در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی برای حل مشکلی به وزارت آموزش و پرورش رفتم در اتاقی که منتظر بودم میز بزرگی بود که کاغذ زیادی رویش بود نزدیک رفتم و نگاه کردم حکم کارکنان وزارت بود
اتفاقی در گوشه میز شرح حکم یکی را خوندم که انتصاب در پستی در وزارت خانه بود . باورتان نمی شود طرف مدرک سیکل داشت و از قضا از اردکان یزد هم بود
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
مردم از دو جناح خسته نشدند همین الان هم هر جناحی به داد مردم برسه مشکلات آنها را حل کنه و به داد اقتصاد کشور برسه و وضعیت تورم را سرو سامان بده مردم استقبال می کنند حالا از هر جناحی میخواد باشه چه اصلاح طلب و چه اصول گرا و چه ........
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
هر باری که مردم به تغییر رای بدهند در واقع خواهان اصلاحات شده اند.حتی رای مردم در سال ۸۴ به احمدینژاد در برابر هاشمی( که نماد وضعیت موجود بود )، رای به تغییر و اصلاحات بود!!! البته یکسری سعی دارند با محدود کردن اصلاحات به نام اشخاص نظیر خاتمی و موسوی و تاجزاده و عبدی و حجاریان و‌.. با منکوب کردن و پرونده سازی و تخریب انها را محدود کنند و با محدود شدن انها اصلاحات را محدود کنند این در حالیست که" این افرادند که در خدمت اصلاحاتند و نه اصلاحات در خدمت افراد!!!!!"
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
بازی با لغات برای تسکین دادن شکست بد نیست . من از دوم خرداد سال 1376 همیشه طرفدار اصلاح طلبان بودم ولیکن در انتخابات اخیر مجلس، انتخاب اول من آقای آقاتهرانی بود چون بعد از 23 سال تجربه تازه متوجه شدم نه از اصلاح طلب کاری بر میآید و نه از اصولگراها چون بیشتر از اینکه به فکر سفره مردم باشند به فکر سفره های خانوادگی هستند به نظر من جبهه پایداری انتخاب مناسبی بود شاید پایداری ها تخصص کافی نداشته باشند ولیکن هرچی باشه در بین پایداری
ها فساد اقتصادی وجود نداره ولیکن متاسفانه به پایداری های میدان نمیدهند و این بارهم اصولگراها فقط شعار میدهند و در عمل بعضی هاشون دنبال 6700 خودرو هستند و گول گندم ری را
میخورند خلاصه کلام 20 سال بعنوان یک خاتمی چی همه جا از اصلاح طلبان دفاع کردم ولی حالاپشیمونم
ناشناس
| Germany |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
احمدی نژادی ها هم اصلاحطلب شده اند!؟
اصلاحات را در جهت وارونه نمیتوان تعریف کرد!
یحیی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
دست به عصا بودن آقای روحانی وملاحظه کاریها واحتیاطات فوق العاده اش طبیعی است.چون نمیخواهد به سرنوشت اسلافش پس از8 سال ریاست دولت دچار شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
هر کاری که بکند این سرنوشت محتوم است پس بهتر بودک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
دقیقا آقای روحانی هم مانند تمای رئیس جمهورهای دوران پیشین ایران به همان سرنوشت ممنوع التصویری و گوشه نشینی مجبور خواهد شد
بانام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
جفتتون سر و ته یک کرباسین مردم فیلم کردید توی این مدت فقط
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
اصلاح طلبی نمی میرد بلکه می میراند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
اصلاح طلبان قطعا به تاریخ پیوستند و دیگر شاهد ظهور آنها نخواهیم بود
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
اصلاح یک قانون طبیعت است و نخواهد مرد ،
زنده باد اصلاحات واقعی و نع صوری و سحنی!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
چون هیچ جایگاهی نداشتند امکان کشتاندنشان فراهم شد .بهتره همون تعبیر زیبا کلام را به کار ببرید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
اگرارزوی مرگ اصلاحات روداریدارزوبرجوانان عیب نیست
ناشناس
|
Spain
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
اصلاح طلب و اصولگرا هر دو روی یک سکه هستند و هیچ فرقی بین آنها نیست.مردم خیلی وقت است که از همه عصبانی هستند
ناشناس
|
India
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
از الانه که اصلاحاتیا برن تو فاز ننه من غریبم بازی و ژست حقوق بشری ما هم کم کم یادمون میره ابان لال بودن همشون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
می گویند

اگر مجلس دست عقلای هر دو جریان می‌افتاد شاهد تصمیمات و همکاری‌‌های مشترکی بین جریانات اصولگرا و اصلاح‌طلب در کشور بودیم که می‌توانست اوضاع را بهبود بخشد.

تاریخ مصرف این حرف ها گذشته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
معنی این حرف اینه که خودش قبول داره اکثریت نمایندگان مجلس دهم عاقل نبودن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات