تاملی بر ماجرای فوت دانش آموز دیری

حالا که «خودکشی» را تکذیب کردید، فکری هم برای رفع مشکل کنید!

از «خودکشی یک دانش‌آموز به علت نداشتن گوشی» تا «تکذیب خودکشی دانش‌آموز در گفت‌وگو با خانواده و معلم وی»، مسئولان کشورمان ثابت کردند که در طی کردن این مسیر تبحر زیادی دارند؛ اما وای به روزی که قرار باشد مسیر برعکس را طی کنند و توضیح دهند که برنامه شان برای رفع معضلاتی که ممکن است صبر‌ها را لبریز کند، چیست؟
کد خبر: ۱۰۰۸۸۶۱
|
۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۴ 13 October 2020
|
18311 بازدید
|
تابناک اجتماعیاز «خودکشی یک دانش‌آموز به علت نداشتن گوشی» تا «تکذیب خودکشی دانش‌آموز در گفت‌وگو با خانواده و معلم وی»، مسئولان کشورمان ثابت کردند که در طی کردن این مسیر تبحر زیادی دارند؛ اما وای به روزی که قرار باشد مسیر برعکس را طی کنند!

به گزارش «تابناک»؛ خودکشی یک دانش آموز اهل شهرستان دیر، از جمله اخباری است که بازتاب زیادی در روز‌های اخیر در کشورمان داشته است؛ خبری تاسف برانگیز و تلخ که بنا بر برخی روایت ها، علتش ناراحتی این دانش آموز از نداشتن گوشی تلفن همراه هوشمند بوده و در بعضی روایات، نداشتن تبلت عنوان شده است.

البته این روایات‌ مورد وثوق برخی از جمله وزیر آموزش و پرورش کشورمان نیست که ساعاتی پیش و در مراسم اختتامیه نهمین دوره مجلس دانش آموزی، قویا این روایت‌ها را کذب خواند و تاکید کرد: «اینکه گفته شد دانش آموزی به خاطر نداشتن گوشی و تبلت خودکشی کرده واقعی نیست.»
 
حالا که «خودکشی» را تکذیب کردید، فکری هم برای رفع مشکل کنید!

حاجی میرزایی در ادامه مستند ادعایش را این گونه شرح داد: «دیشب هم در تلویزیون دیدید که با خانواده و معلم وی صحبت شد. گزارش تایید شده‌ای مبنی بر اینکه خودکشی به این دلیل اتفاق افتاده وجود ندارد. بی جهت اخباری که صحت و قطعیت ندارد را اشاعه ندهیم.»

البته ماجرای مرگ این دانش آموز که در نوزدهمین روز مهرماه رقم خورده، از همان روز در دستور کار قضایی هم قرار گرفته است؛ روندی قانونی که مثل نتیجه گیری وزیر آموزش و پرورش از تماشای یک گزارش تلویزیونی نیست و آن گونه که دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دیر به فارس گفته، اکنون به ارجاع پرونده به شعبه بازپرسی منجر شده و ادامه خواهد یافت.

بر اساس اظهارنظر این مرجع قضایی، «بررسی‌ها برای تعیین علت فوت این دانش آموز در حال انجام است و به محض وصول نتیجه اعلام می‌شود» و تا این لحظه تنها مشخص شده که «پدر و مادر متوفی در تحقیقات اظهار داشته‌اند فرزندشان بهانه گوشی همراه می‌گرفته است، اما اینکه فوت بابت گوشی همراه بوده، پدر و مادر اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.»

این در حالی است که شروع روایت خودکشی دانش آموز به علت نداشتن گوشی هوشمند، متنی بوده که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده و تصویر پیامکی به آن پیوست شده بود که گفته می‌شد ارسال کننده اش، پدر و مادر دانش آموز متوفی هستند، در حالی که پلیس دیر اعلم کرده که ارسال کننده پیامک، معلم مدرسه بوده است.

مرور این نکات کافی است تا بدانیم با پرونده‌ای با پیچیدگی‌های خاص خود مواجهیم که بهتر است به جای گمانه زنی در خصوص آن، چشم انتظار فرجام یافتن تحقیقات و اظهارنظر رسمی مسئولان پیرامون آن باشیم. توصیه‌ای مهم که طبعا وزیر آموزش و پرورش و حتی گزارشگر رسانه ملی را هم شامل می‌شود!
 

اما آیا این تنها توصیه‌ای است که می‌توان در این خصوص ارائه داد؟ پاسخ این سوال منفی است اگر بدانیم پای «خودکشی» در میان است که ملاحظاتی بسیار ویژه دارد، رقم زننده اش یک دانش آموز کم سن و سال بوده و کند و کاو پیرامون چرایی رقم خوردنش و تلاش برای ترمیم روحیه آسیب دیده همکلاسی ها، هم مدرسه ای‌ها و حتی دیگر دانش آموزان هم سن و سالش به شدت ضرورت دارد.

ضرورت‌هایی که ظاهرا هیچ یک جایی در ذهن وزیر آموزش و پرورش و منصوبانش ندارند که اگر این گونه نبود، تمرکزشان را بر ریشه یابی ماجرا و تلاش برای جلوگیری از تکرار آن می‌گذاشتند، نه تکذیب ارتباط ماجرا با گوشی هوشمند و تبلت که چه بسا واقعیت داشته یا دست کم سهمی در این ماجرای شوم ایفا کرده باشد!

البته این تنها ایرادی نیست که در این ماجرا متوجه آموزش و پرورش و حتی مجموعه‌های دیگر است و مشکلات بزرگتر زمانی خودنمایی می‌کند که شرایط کرونایی، ارائه آموزش در مدارس بر بستر اینترنت و ضرورت بهره مندی دانش آموزان از اینترنت و گوشی هوشمند را مرور کرده و بکوشیم پاسخ این سوال را بیابیم که تکلیف دانش آموزانی که از این امکانات محرومند، چیست؟!

سوالی که وزیر ترجیح داده به جای پاسخ به آن، هرگونه ارتباط میان خودکشی یک دانش آموز با نداشتن گوشی تلفن همراه هوشمند را از بیخ و بن منکر شود، اما این انکار قادر به پاسخ گویی به آن نیست، مخصوصا زمانی که بدانیم حدود یک سوم دانش آموزان کشورمان به اینترنت هم دسترسی ندارند چه برسد به داشتن تبلت و گوشی هوشمند! دانش آموزانی که اگر صبور نباشند و خدای ناکرده راهی اشتباه در پیش بگیرند، بی شک آن‌هایی که در ندیدنشان با هم مسابقه گذاشته اند، مقصرند، حتی اگر تکذیب کنند!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
به قران دخترم با شبکه شاد عصبی شده الزام کردن از شاد استفاده شود ولی کند است یا قطع است کلا در روز نیم ساعت ساعت آموزش نمی دهند مگر قول ندادند شاد را درست کنند من نگران فرزندم هستم که وقتی وسط تدریس معلم شاد قطع می شود فریاد میزند من از درس جا ماندم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
چرا شما باید مسئول ما باشید!!!؟؟؟

به خدا اگر تا آخر عمرم با این شرایط رای بدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
اصلا وظیفه وزارت نیست که درخصوص این مسائل نظر دهد. مرگ یک کودک دردناک است اما همه تقصیر ها را گردن وزارت آموزش و پرورش انداختن سیاه نمایی و مظلوم نمایی است.
پاسخ ها
کارگر شرمنده خانواده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
لطف کنید بگید چه سودی به شما می رسه که از کسانی دفاع می کنید که با حقوقی که میدهند کارگران را شرمنده خانواده شان می کنند تا چنین اتفاقی بیفتد سرتو مثل کبک زیر برف نکن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
توقیفی های کمرک و اموال تملیکی وترخیص نشده را به بچه ها هدیه بدهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
چرا باید یه پسر بچه 11 ساله که از هیچگونه امکاناتی برخوردار بوده بدونه خودکشی چیه به همچین کاری دست بزنه به فرض اینکه بخاطر موبایل نبوده بدلیل فقر بوده این از همه مهمتر پدرش که مشخص اعتیاد داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
دیگه هیچکس حرف صدا و سیما و مسئولان را باور نمی کنند چون خودشان دارند موضوعات را می بینند و لمس می کنند .
همیشه در ایران به کمک صدا و سیما بجای رفع مشکل به صورت اساسی صورت مسئله را حذف می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
ا سلام
وزرای دولت حاضر یه مشت درغگوی بی دردن هستند
دروغ های مستمر پهنای باند مجانی برای بچه ها و معلمین برای سامانه ناکار آمد شاد
عملکرد ناقص و فشل شاد که فقط بدرد حضور و غیاب بچه ها میخوره و صده ها دروغ دیگه از وزیر ارتباطات و وزیر ؟آموزش و پرورش نا امیدی زیادی را در خانواده ها و قشر معلمین ایجاد کرده
بسترهای واتس آپ و اسکای روم و بیگ بلو و ادوب کانکت واقعیت روی میز امروز ارتباط آموزشی هستند نه نرم افزار مسخره شاد یعنی این دو وزیر اینقدر از حوزه های خودشون بی خبرن و فکر میکنن بخاطر دستور اجباری برای ثبت نام شاد و تعداد ثبت نام ظاهریش واقعا" در حال استفاده هم هست ؟
از طرف دیگه در این بیدادگاه اقتصادی واقعا" خانواده های قشر متوسط هم توانایی تهیه تبلت و گوشی مجزا برای دو بچه رو ندارن و تامین پهنای باندش چه برسه قشر ضعیفتر
واقعا" فهمیدن ودرک چنین مطالبی برای این علامگان دهر اینقدر سخته ؟
واقعا وقتی با مردم نباشی و در دل جتمعه نباشی همین میشه اون یکی از بالای آسمان مردمش رو با چتر بازی میبینه این یکی هم از پشت میز و پشت شیشه شاسی بلندش
مجهول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
واقعا اگر ميفهمي ، شمايي که آموزش مجازي را اجباري مي کني مطمئني همه ابزارش را دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
مملکو الان متاسفانه مطابق میل رانت اداره میشود.
بحث رجیستری گوشی تلفن همراه باعث شد که قاچاق کنترل شود و دولت به مالیات خود برسد.اما رانت خواران با دوبرابر کردن قیمت گوشی های خود خون مردم را در شیشه می کنند. لذا شایسته است دولت و مجلس طرحی برای حذف نسبی دلالان ارائه دهند بدین صورت که تمام اشخاص مز توانند با پرداخت مالیات های مربوطه موبایل تهیه کنند و چون اکثر گوشی ها گارانتی اینترنشنال دارند،بهانه ای برای شرکت های واسط برای دلالی وجود نخواهد داشت و دولت به شکل کامل به درآمد خود می رسد.البته درآمد برخی ضابطان قانونی از بین خواهد رفت!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
واکنش شتاب زده و بدون بررسی وزیر جکایت از آن دارد که وزارت مهم آموزش و پرورش گرفتار چه معضلی است!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟