به گزارش «تابناک»، حسین ایراندوست در گفتوگو با ایسنا در خصوص دلایل افزایش قیمت مرغ، اظهار کرد: باید توجه داشت که مشکل گرانی مرغ تنها مربوط به اصفهان نیست و کشوری است.
وی با بیان اینکه آنچه مشخص است میزان کشتار مرغ در اصفهان با توجه به افزایش جوجه ریزی در سال جاری، بالا بوده است، گفت: میزان جوجه ریزی در مرغداری های استان طی تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به روند افزایشی کشتار مرغ در نیمه اول امسال، اضافه کرد: به طور متوسط هر شب در تیر ماه امسال ۳۵۱ تن، در مرداد ماه ۴۲۸ تن، شهریور ماه ۴۹۴ تن و در مهر ماه ۵۶۲ تن مرغ در استان کشتار شده است، به این معنا که هر ماه میزان کشتار مرغ بین ۲ تا ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه با خنک شدن هوا میزان مصرف مواد پروتئینی همچون مرغ و تخم مرغ افزایش می یابد، تصریح کرد: شاید به دلیل ارزان بودن مرغ و قیمت بالای گوشت قرمز، تقاضای مردم برای خرید مرغ افزایش پیدا کرده است، با این وجود اکنون در تولید مرغ مشکلی وجود ندارد.
ایراندوست با بیان اینکه متاسفانه امروز مرغ با قیمت بالا تولید می شود، گفت: اگر هزینه های تولید مرغ را در فرمول مشخصی قرار دهیم قیمت مرغ برای مصرف کننده بین ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان است، اما نکته قابل توجه این است که به مرغداران می گوییم اگر مرغ خود را با قیمت ۲۲ هزار تومان هم عرضه کنند، ضرر نمی کنید چون زمانی که جوجه های خود را پرورش داده اند، قیمت جوجه پایین تر از امروز بود.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان به دنبال این هستیم که نرخ مرغ را برای مصرف کننده به ۲۲ هزار تومان برسانیم، گفت: خوشبختانه سهم تحویل نهاده ها به مرغداران نسبت به بهار امسال بهتر شده است، بنابراین زمانیکه ۵۰ درصد نهاده تحویل مرغداران می شود، انتظار تولید و عرضه مرغ ارزان تر در بازار را داریم.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، در حال حاضر سهم تحویل نهاده ها با نرخ ارز آزاد برای مرغداری ها محدودتر شده است و به نظر می رسد در فرایند تولید و پرورش مرغ خدشه ای ایجاد نشده است.
وی همچنین یادآور شد: با توجه به برخی محدودیت ها، شهریور امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت ۱۰ درصدی جوجه ریزی مواجه بودیم، همچنین این افت در مهر ماه به دلیل عرضه نشدن ۱۰ روزه جوجه به بازار بیشتر شد و به نظر می رسد طی ۴۰ روز آینده دچار کاهش تولید مرغ خواهیم شد، بنابراین با افت تولید احتمال افزایش دوباره قیمت وجود دارد و در این شرایط باید مرغ های منجمد را برای تنظیم بازار وارد سطح عرضه کنیم.
به گفته ایراندوست، برای مدیریت بازار، نسبت به عرضه ۱۲۰۰ تن مرغ منجمد در فروشگاه های بزرگ رفاه، اتکا، کوثر و ... اصفهان از هفته گذشته اقدام شده است.
وی درباره صادرات مرغ نیز، گفت: در حال حاضر میزان مرغ صادر شده از کشور عدد قابل توجهی نیست و از دو هفته گذشته طی نامه ای، صادرات مرغ ممنوع شده است.
معاون بهبود llllتولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص اینکه آیا قیمت هر کیلو مرغ ۲۶ هزار تومانی برای مصرف کننده عادلانه است، اظهار کرد: اگرچه این عدد برای تولیدکننده عادلانه است، اما برای مصرف کننده ای که مرغ را ب?ا قیمت ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان خریداری می کرد، بسیار سنگین است.
وی با بیان اینکه با گرانی گوشت قرمز امید مصرف کننده گوشت مرغ است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان مصرف مرغ در کشور دو برابر میانگین جهانی است، اما با گرانی این پروتئین نیز امروز نگران سلامت مصرف کنندگان هستیم، بنابراین به دنبال افزایش سهم نهاده های تولید هستیم.
ایراندوست تاکید کرد: اگر دولت ۱۰۰ درصد نهاده های مرغداران را تامین کند، می توان مرغ را زیر کانال ۲۰ هزار تومان و با قیمت، ۱۶، ۱۷ و یا ۱۸ هزار تومان به دست مصرف کننده برسانیم.