به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص تولید واکسن آنفلوآنزای ایرانی گفت: یکی از شرکت های دانش بنیان در حال تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب در کشور است، این واکسن برای اینکه بتواند کلینیکال ترایال (کارآزمایی بالینی) انسانی را شروع کند، اکنون در مرحله اخذ مجوز اخلاق است.
وی بیان کرد: در حال حاضر در دنیا دو نوع واکسن آنفلوآنزا تولید می شود که یکی از طریق تخممرغ SPF و دیگری به طریق نوترکیب تولید می شود؛ واکسن های آنفلوآنزای تخممرغی، از تخم مرغ اس پی اف درست می شود که در حال حاضر خود این تخم مرغ تحریم است و در واقع واکسن آنفلوآنزای تولید شده توسط شرکت های دانش بنیان، واکسن نوترکیب است.
قانعی افزود: در ایران کارهای مربوط به تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب انجام شده است و به جز تعداد معدودی از کشورها که روی تکنولوژی آن کار کرده اند، مابقی کشورها این نو واکسن را ندارند.
وی یادآور شد: درحال حاضر این واکسن به میزان مورد نیاز برای انجام آزمایش های اولیه، تولید شده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری ادامه داد: در حال حاضر کمبود شدیدی در خصوص واکسن آنفلوآنزا در دنیا وجود دارد و کشور ما نیز از این مساله مستثنی نیست اما با توجه به اینکه دانشبنیانهای ایرانی توان بالایی در تولید واکسن دارند، باید از این فرصت استفاده کنیم.
قانعی گفت: ستاد توسعه زیست فناوری همیشه یکی از اولویتهای کاری خود را تولید و بومیسازی انواع واکسنهای کاربردی در نظام سلامت قرار داده است و صنعت واکسن را رگ حیات نظام سلامت میداند.
پیش از این دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت یکی از شرکت های دانشبنیان در زمینه تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزا گفته بود که با تولید این واکسن در کشور سال آینده از واردات واکسن آنفلوآنزا بینیاز میشویم.
به گفته وی، یکی از شرکتهای دانشبنیان در حال تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب در کشور است که بنابر اعلام آنها تا پایان شهریورماه کارهای مربوط به مطالعه بالینی این واکسن انجام و با دریافت مجوز وارد بازار می شود.
در حال حاضر کمبود شدیدی در خصوص واکسن آنفلوآنزا در دنیا وجود دارد اما قرار است این واکسن با همت سازمان غذا و دارو که به روش نوترکیب تولید شده است، به بازار ایران عرضه شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.