بیانیه کشور‌های عضو برجام با تاکید بر حفظ توافق هسته ای/روسیه: آمریکا بدون هیچ گونه پیش شرطی باید به برجام بازگردد/آلمان: به زودی تکلیف برجام مشخص می‌شود

دوشنبه نشست وزرای خارجه چین و روسیه همراه با سه قدرت اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان و همینطور محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان مجازی برگزار شد. ریاست این نشست را جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه به عهده داشت. وزیران خارجه کشور‌های عضو برجام بر اهمیت تداوم همکاری همراه با حسن نیت ایران با آژانس تاکید کردند.
کد خبر: ۱۰۲۲۸۷۳
|
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶ 21 December 2020
|
19361 بازدید
|

بیانیه کشورهای عضو برجام با تاکید بر حفظ توافق هسته ای/روسیه: آمریکا بدون هیچ گونه پیش شرطی باید به برجام بازگردد/آلمان: به زودی تکلیف برجام مشخص می شود

بین الملل تابناک: دوشنبه نشست وزرای خارجه چین و روسیه همراه با سه قدرت اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان و همینطور محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان مجازی برگزار شد. ریاست این نشست را جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه به عهده داشت. وزیران خارجه کشور‌های عضو برجام بر اهمیت تداوم همکاری همراه با حسن نیت ایران با آژانس تاکید کردند.

وزرای امور خارجه عضو برجام در بیانیه‌ای درخصوص برنامه جامع اقدام مشترک اعلام کردند: نشست وزرای خارجه سه دولت / اتحادیه اروپایی + دو (چین، فرانسه، فدراسیون روسیه، بریتانیا، نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجه و سیاست امنیتی) و جمهوری اسلامی ایران، اعضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، در روز ٢١ دسامبر ٢٠٢٠ (یکم دی ١٣٩٩) مجازی برگزار شد؛ این نشست به ریاست جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه انجام گرفت.

در این بیانیه خاطرنشان شد: اعضای برجام ضمن تاکید دوباره بر تعهدشان جهت حفظ توافق، تلاش‌هایشان در این راستا را تصریح کردند. آنها تداوم ضرورت اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرف‌ها و پرداختن به چالش‌های کنونی اجرای برجام، از جمله در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای و تعهدات رفع تحریمی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

این بیانیه می‌افزاید: وزرا بر اهمیت نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان تنها سازمان بین‌المللی مستقل و بی‌طرف که از طرف شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت یافته تا بر اجرای تعهدات عدم اشاعه هسته‌ای ذیل برجام نظارت و آنها را راستی‌آزمایی کند و نیز بر اهمیت تداوم همکاری توأم با حسن نیت با آژانس تاکید کردند.

در این بیانیه تصریح شده است: وزرای امور خارجه خاطرنشان ساختند برجام که توسط قطعنامه ٢٢٣١ (٢٠١۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده، همچنان به عنوان عنصری کلیدی در نظام عدم اشاعه هسته‌ای جهانی و یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است که در صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی نقش دارد.

این بیانیه می‌افزاید: وزرا بار دیگر بر تاسف عمیق خود از خروج ایالات متحده از توافق و اینکه قطعنامه ٢٢٣١ همچنان کاملا لازم‌الاجراست، تاکید کردند.

این بیانیه با بیان اینکه وزرا توافق کردند، به گفت‌وگو برای تضمین اجرای کامل برجام توسط تمامی طرف‌ها ادامه دهند، یادآور شد: وزرا دورنمای بازگشت محتمل ایالات متحده به برجام را مورد توجه قرار دادند و بر آمادگی خود برای پرداختن به این موضوع با نگاهی مثبت و در یک تلاش مشترک تاکید داشتند.

بیانیه وزارت خارجه روسیه

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای به برگزاری اجلاس وزیران برجام اشاره کرد و افزود که آمریکا بدون هیچ گونه پیش شرطی باید به برجام بازگردد.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: امروز (دوشنبه) سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نشست وبیناری و غیررسمی کشورهای شرکت کننده در برجام شرکت کرد و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، «وانگ یی» وزیر خارجه چین، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان، «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس و «جوسپ بورل» (Josep Borrell ) هماهنگ‌کننده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به او پیوسته و در اجلاس نیز حضور داشتند.

بیانیه وزارت خارجه روسیه یادآور شد که در نشست امروز بر پایبندی تغییرناپذیر همه کشورهای شرکت کننده در برجام به تعهدات خود تاکید شد. تفاهم کامل در مورد غیرقابل جایگزین بودن توافق ها در چارچوب برجام و ضرورت حفظ آن و تامین یکپارچگی این توافق بین المللی و ایجاد شرایط برای اجرای پایدار آن در حالت توافق اولیه وجود دارد.

طرف روسی در این نشست افزود، نسخه هایی برای بهبودی برجام در این توافق نهفته است که شامل طی مسیر برای اجرای مستمر از سوی همه کشورهای عضو برجام می شود که آن را تنظیم و امضا کردند.

بیانیه وزارت خارجه روسیه ادامه داد که عامل بی ثبات کننده اصلی در روند اجرای توافق هسته ای، همچنان اقدام های مخرب آمریکاست و به رغم فشارهای حداکثری ایالات متحده، برجام هنوز حفظ شده و قطعنامه ۲۲۳۱ در حالت قبلی اجرا می شود و بازگشت تحریم های لغو شده عملی نشده، آسوده خاطر نیست.

لاوروف در این نشست گفت: ما اظهارات رهبری ایران را که از آمادگی برای بازگشت فوری به اجرای برجام در صورت اقدام مشابه آمریکا سخن گفته است، تمجید می کنیم. امیدواریم که این پیام را نه فقط شرکت کنندگان کنونی برجام بلکه در واشنگتن بشنوند.»

وزیر خارجه روسیه یادآور شد، اجرای کامل مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی آمریکا، مساله گزینشی نیست بلکه تعهد هر کشور است که در بند ۲۵ منشور سازمان ملل مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: معتقدیم که بازگشت آمریکا به برجام باید بدون هر گونه پیش شرط صورت گیرد. آماده ایم تا به همراه سایر شرکا در مورد جزییات این مسیر کار کرده و به طرف آمریکایی برای پیمودن آن کمک کنیم؛ این به نفع همه ماست.

بیانیه وزارت خارجه روسیه همچنین ادامه داد در جریان نشست وزیران برجام بیانیه مشترکی صادر شد و تماس ها بین کشورهای عضو برجام ادامه خواهد یافت.

وزارت خارجه روسیه یادآور شد که طرف روسی، تلاش های فشرده برای اجرای برنامه ریزی شده برجام در همه ابعاد آن را هدف قرار داده است و بر موازنه سنجیده بین منافع و تعهدات و اصل اقدام متقابل تکیه می کند.

واکنش آلمان و انگلیس

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نشست مجازی روز دوشنبه وزیران خارجه کشورهای عضو برجام را «مارپیچ نزولی» توصیف کرد؛ توصیفی که متاثر از فشار حداکثری آمریکا بر ایران از یک سو و اقدام‌های جمهوری اسلامی برای توسعه فعالیت‌های هسته‌ای خود خارج از توافق سال ۲۰۱۵، از سوی دیگر بود.

وزیر خارجه آلمان در برلین به خبرنگاران گفت: «ما امروز بر سر یک دوراهی ایستاده‌ایم.» آقای ماس همچنین افزود که تکلیف بقای توافق هسته‌ای با ایران یا عدم بقای آن در هفته‌ها و ماه‌های آینده مشخص خواهد شد.

وزیر خارجه آلمان تصریح کرد که قدرت‌های اروپایی روز دوشنبه بر این مساله تاکید کرده‌اند که تنها تعهد طرف‌های برجام به این توافق کافی نیست. او افزود: «برای دستیابی به روابط حسنه در دوران ریاست جمهوری آقای بایدن، دیگر نباید شاهد مانورهای فنی از این دست که اخیرا رخ داده باشیم، چون این نوع اقدام‌ها جز تخریب بیشتر توافق هسته‌ای فایده ای نخواهد داشت.»

وزیر خارجه آلمان در مورد نشست روز دوشنبه همچنین گفت، «برای ایران روشن کردیم، فرصتی که به وجود آمده، آخرین فرصت (برای حفظ برجام) است و نباید از دست برود.»

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا نیز پس از برگزاری این نشست با انتشار پیامی توییتری نوشت: «من کاملاً روشن کردم که ایران نباید گسترش برنامه هسته‌ای خود را که اخیرا اعلام کرده، اجرا کند، چون انجام این کار فرصت‌های پیشرفتی را که امیدواریم در سال ۲۰۲۱ شاهد آن باشیم، تخریب می‌کند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
عجب دیپلماسی ظریف ای داره کشور ما بی جای اینکه ما طلبکار باشیم اونا طلبکار شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
جناب وزرای انگلیس و المان که تو جلسه طلبکارانه کلی خط و نشون کشیدید ..خبری از حماسه پرتاب خودکار یا فشار ایمیلی و اینکه کسی بهتون بگه هیچ یک ایرانی را تهدید نکن نبود که تخته گاز می راندید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
خخخخ همینجوری فقط حفظ کنید توافق رو.تا می تونید درصد رو هم بیارید پایین
خوب کسایی رو پیدا کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
اینده رابطه ایران و امریکا :عَسَى اللَّـهُ أَن يَجْعَلَ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَ الَّذِينَ عَادَيْتُم مِّنْهُم مَّوَدَّةً ۚ وَاللَّـهُ قَدِيرٌ ۚ وَاللَّـهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
چقدر اروپایی ها از موضع برتر و متوقع حرف می زنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
کدوم برجام؟ حتی جنازه اش هم باقی نمونده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
تابناک داری شورشو در میاری
نظرات را دیر چاپ می کنی
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
امید که همه به برجام بازگردند و به تعهدات خود عمل کنند.

حال فرض کنید تحریم هم نباشد، بدون تصویب FATFبسیاری از تبادلات بانکی دچار خود تحریمی ناشی از دلواپسی دلواپسان میشود.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
۱-برخلاف تصور بسیاری - تفاوت های اساسی ترامپ و نه جنگ زرگری با اروپا مانع از همکاری اروپا با آمریکا در بسیاری از مقولات از جمله تحریم های بین المللی بر ضد ایران شد.
۲-تحریم هایی که در دوران ترامپ وضع شد - همه یک جانبه بود و به همان راحتی که ترامپ ان ها را به کار انداخت - بایدن می تواند از کار بیندازد.
۲-پس از جنگ جهانی دوم. آمریکا با رهبری سیاست های تنش زدا و دخالت سریع و مستقیم وقتی که لازم بود (مانند جنگ بالکان دریوگوسلاوی سابق) مانع از جنگ های درون اروپا شد. فراموش نکنیم که جنگ جهانی اول و دوم هر دو از اروپا آغاز شدند - و هردو تنها با کمک و رهبری آمریکا پایان یافتند.
۳-در ۶۰ سال آخیر اروپایی ها از این دوران طولانی صلح منفعت زیادی را برده آند و به خوبی میدانند که آمریکا چه نقش اساسی را در ثبات و تضمین منافع آنها دارد.
۴-دولت ایران در عین استقامت به حق در مورد کارشکنی های ترامپ حالا باید بداند که آمدن بایدن که اروپایی ها بشدت خواهان ان بودند - برای ایران هم می تواند امکان یک فرصت تاریخی باشد وهم امکان یک فرصت سوزی تاریخی!
۵-قدر مسلم نه چین و نه روسیه هیچ گاه منافع کوتاه و دراز مدت خود را فدای ایران نخواهند نمود و دلیل این ادعا خود قطعنامه های سازمان ملل است که ضد ایران صادر شد و این دو وتو ننمودند.
۶-هم چین و هم روسیه از وجود کشوری مانند کره شمالی که افکار جهانیان را به روی خود متمرکز میکند بیشترین سود را می برند. جای نفت و گازی که ایران باید صادر می کرد را روسیه که در این زمینه رقیب ماست پر می کند.
۷. دولتمردان ایران بیشترین
استفاده را از شرایط جدید نموده با باز نمودن تدریجی فضای سیاسی در داخل کشور و بکار گیری نیروی عظیم ایرانیان داخل و خارج تنش زدایی در خارج - فصل جدیدی از مناسبات جهانی ایران را پس از ۴۰ سال از گذشت انقلاب باز نمایند
۸-بزرگترین نیروی محرک جامعه --امید-- است. هر چه امید بر پایه های استوار تری برقرار باشد امکان تحقق آن بیشتر است. پس امیدی که پایه آن جدب حد اکثری نیروهای به هدر رفته و تعامل با جهان است-

از ما گفتن- آیا گوش شنوایی هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
آقای ظریف به جای توییتر بهتر نیست در این نشست صحبت بکنند و اگر دلیل دیگری بر سکوت هست واقعیت را به مردم بگویند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟