جهش ویروس کرونا طبیعی است؛ وحشت‌ نکنید!

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌‌که جهش ویروس کرونا فعلاً روی علائم بیماری تأثیری نداشته است، گفت: مردم نباید وحشت‌‌زده شوند زیرا در اپیدمی‌‌های پیش‌‌رونده، این جهش‌‌ها به طور مستمر و مداوم رخ می‌‌دهد.
کد خبر: ۱۰۲۳۱۸۵
|
۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۰ 23 December 2020
|
6579 بازدید
|
۴

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، رسانه‌‌ها اخیراً از بروز جهشی جدید در ویروس کرونا با منشأ انگلستان خبر دادند؛ این جهش باعث افزایش محدودیت‌‌ها و لغو پروازهای بسیاری از کشورها از مبدأ انگلیس شده و نگرانی‌‌هایی برای کشورهای جهان ایجاد کرده است.

دکتر حمید سوری درباره جهش جدید ویروس کرونا اظهار کرد: اعلام خبر ایجاد جهش در ویروس کرونا اخیراً باعث بروز نگرانی‌‌هایی در جامعه شده است اما این نگرانی‌‌ها خیلی پشتوانه علمی ندارد زیرا ویروس به طور کلی در طول زمان دچار جهش می‌‌شود و این نخستین و آخرین بار نیست که ویروس کرونا دچار جهش می‌‌شود اما بسیاری از جهش‌‌های ویروسی یا تشخیص داده نمی‌‌شود یا آن‌‌قدر پیش‌‌‌پا افتاده و خفیف هستند که تغییری در وضعیت بیماری‌‌زایی ایجاد نمی‌‌کنند.

وی افزود: آن‌‌چه درباره جهش جدید در ویروس کرونا گفته شده این است که این جهش، سرعت انتشار بیماری کرونا را افزایش داده اما فعلاً روی الگوی بالینی بیماری و علائم و نشانه‌‌های کرونا تأثیری نداشته است.

سوری ادامه داد: این ویروس جهش یافته در سطح بریتانیا و برخی کشورهای اروپایی شیوع یافته است اما به نظر می‌‌رسد که الگوی مرگ‌و‌میر ناشی از کووید19 در انگلستان طی چند روز اخیر تغییری نکرده است یعنی انگلستان صرف‌نظر از نوسانات جزئی که در آمار فوتی‌‌ها داشته است، تغییرات چشمگیری در آمار فوتی‌‌های خود نداشته است که بر این اساس به نظر می‌‌رسد جهش ویروس بر افزایش فوتی‌‌ها تأثیری نداشته است.

وی گفت: انگلیس تا اواخر تابستان توانسته بود اپیدمی کووید19 را کنترل کند یعنی از ابتدای رخداد اپیدمی یک پیک داشت و این خیز بیماری تا خرداد ماه ادامه یافته بود اما در اواخر تابستان موارد مرگ‌‌ومیر انگلیس کاهش یافت و روند رو به رشد مرگ‌‌‌‌ها در انگلستان در اوایل پاییز شروع شده است که شاید بتوان به نوعی این‌‌گونه تعبیر کرد که ویروس جهش یافته در همان اوایل پاییز اشاعه پیدا کرده و با تأخیر گزارش شده است!

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌‌که باید اقدامات مناسبی برای کنترل کرونا در کشورها صورت بگیرد، تصریح کرد: بخشی از این اقدامات به سیاستگذاران و بخش دیگر به مردم مربوط است؛ سیاستگذاران باید در جهت ایجاد ممنوعیت در تردد و سفرهایی که از کشورهای مظنون به ویروس جهش‌‌یافته به ایران صورت می‌‌گیرد سیاستگذاری کنند و علاوه بر پروازهای مستقیم از این کشورها، سفرهای غیرمستقیم (مثلاً از انگلستان به کشورهای همسایه و سپس به ایران) را مورد بررسی قرار دهند.

وی ادامه داد: مردم نیز باید با اقدامات مراقبتی بیشتر مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و بهداشت فردی و پرهیز از حضور در تجمعات و مهمانی‌‌ها به کنترل اپیدمی کمک کنند.

سوری با بیان این‌‌که ظاهراً تا به حال از ورود ویروس جهش یافته به کشور ما گزارشی ارائه نشده است، متذکر شد: در صورتی که مواردی از ابتلا به ویروس جهش‌‌یافته در ایران گزارش شود بیماران باید مورد مراقبت‌‌های شدیدتر و جدی‌‌تری قرار بگیرند.

این اپیدمیولوژیست در پاسخ به این سؤال تسنیم مبنی بر تأثیر جهش‌‌های ویروسی بر فرآیند ساخت واکسن کرونا تصریح کرد: الان برای قضاوت کردن درباره تأثیر جهش‌‌ ویروس کرونا بر فرآیند ساخت واکسن زود است و باید اثرات این جهش‌‌ها در یک بستر علمی بررسی شود اما بر اساس آنچه از شواهد اولیه برمی‌‌آید، جهش‌‌های ویروس کرونا عمدتاً در نواحی از ویروس کرونا صورت گرفته است که تداخلی با اثربخشی واکسن‌‌های مورد آزمایش ندارد و به نظر نمی‌‌رسد تأثیری جدی بر روند تولید واکسن کرونا داشته باشد اما به هرحال نیاز است که مطالعات دقیقی روی این جهش صورت بگیرد.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: مردم نباید وحشت‌‌زده شوند زیرا در اپیدمی‌‌های پیش‌‌رونده، این جهش‌‌ها به طور مستمر و مداوم رخ می‌‌دهد؛ با توجه به این‌‌که تاریخ انقضای اپیدمی کرونا مشخص نیست، تغییر در شیوه زندگی مردم برای مقابله با ویروس بسیار مهم است.

وی با اشاره به روند کاهشی کرونا در ایران گفت: دو دلیل عمده را می‌‌توان علت کاهش آمار کرونا دانست؛ یکی از این دلایل، اعمال محدودیت‌‌ها و دیگری اجرای طرح شهید سلیمانی بوده است و نباید در ادامه مسیر خود مأیوس شویم و ذهن‌‌مان را درگیر جهش‌‌های ویروس کرونا کنیم بلکه باید با قوت بیشتری پروتکل‌‌ها را رعایت کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
وحشت نکنید، ابتلا و مرگ و میر فعلا با کم و زیاد هفت هشت هزار نفر مبتلا در روز و بین 200 تا 300 نفر فوتی ادامه خواهد داشت، اصلا وحشت نکنید.
برای واکسن که اصلا عجله نکنید انشاالله تا تابستان سال آینده نوع وطنی تولید انبوه خواهد شد. خرید از خارج هم که حرام است اصلا فکرش را نکنید ضمن اینکه وحشت هم نکنید چون نه پول داریم، نه اعتبار، نه هواپیما، نه یخچال ...
فقط خواهش میکنم وحشت نکنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
مرگ حق است چه باکرنا چه بی کرنارضای خلق دررضای خداست مردم دارباشید تامرگی راحت داشته باشید عمردراین دنیا کوتاه تراست انچه فکرمیکنید دنیا به کام هیچ انسانی نمانده ونخواهد ماند چه شاه چه گدا چه مومن چه کافر همه باید حساب پس بدهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
فقط خواهشاً همه تو فضای مجازی کارشناس نشید و هر صحبتی که به اسم یک دکتر پخش میشه را باور نکنید. بهترین منبع برای آگاهی پیدا کردن سایت رسمی بهداشت جهانی یا همون WHO می‌باشد. سایت رسمی وزارت بهداشت هم ملاک خوبیه.

تا جایی که تحقیقات نشان میده، در شدت بیماری تاثیری ایجاد نکرده و فقط در سرعت سرایت بیماری اثر مثبتی داشته. در ویروس ها این جهش ها طبیعی بوده و ترس هم ندارد، فقط بهترین کار رعایت پروتکل ها و استفاده از فاصله اجتماعی مناسب و ماسک هست. دلیل آنکه هر سال واکسن آنفولانزا را آپدیت میکنند هم همین جهش ویروس هاست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
ملت ایران وحشت نمیکنند ,اصلا نگران نباشید. چون ویروس خطرناکتر از کرونا کل کشورشون را گرفته و آنهم چیزی نیست جز مدیران و مسئولان بی لیاقت و بی کفایت
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟