پنج روز بعد از ورود واکسن روسی کووید ۱۹ به کشورمان، دقایقی پیش واکسیناسیون این بیماری در کشورمان با دستور رئیس جمهور کلید خورد.
به گزارش «تابناک»؛ واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران با استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» روسی امروز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه در مراسمی در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) با فرمان حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.
«پارسا نمکی» فرزند وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نخستین نفری بود که نخستین واکسن کرونا در ایران به او تزریق شد.
واکسن کرونا اسپوتنیک پس از پارسا نمکی به دکتر فتاح قاضی متخصص بیهوشی در بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی (ره) به عنوان نفر دوم، سارا گودرزی پرستار بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی (ره) به عنوان نفر سوم و علی آسترکی کمک بهیار بخش آی سی یو این بیمارستان تزریق شد. سید جمیل، پرستار بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی (ره) نیز نفر بعدی بود.
وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی در این مراسم گفت: طبق قولی که دادیم با توجه به هجمه ها، واکسیناسیون را با خانواده خود شروع میکنیم تا نشان دهیم خون فرزندان ما سرختر از خون بچههای دیگر نیست.
وی گفت: امروز همزمان واکسیناسیون کرونا برای پرستاران، پزشکان و نیروهای خدمات بخشهای مراقبت ویژه ۶۲۵ بیمارستان شروع و تا اواخر بهمن منابع دیگر واکسن وارد کشور میشود.
نمکی ادامه داد: واکسیناسیون بعد از کارکنان بخشهای مراقبت ویژه به تدریج برای سایر گروههای آسیب پذیر بعد از افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینهای و سپس گروههای هدف دیگر گسترش مییابد تا به پوشش بالای ۷۰ درصد در کشور برسیم.
از جمله نکات قابل توجه پیرامون این واکسیناسیون، ابهام در خصوص میزان دقیق واکسن وارد شده به کشور است که کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره اش گفته، «در مرحله اول حدود چند ۱۰ هزار دوز وارد شد و بخشی از آن هم برای نمونه برداری و تایید نهایی و انطباق با اسناد فنی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو خواهد رفت و با این تعداد از سهشنبه ۲۱ بهمن (امروز) اولین تزریق واکسن کرونا را در ایران در دهه فجر و آستانه پیروزی انقلاب اسلامی آغاز میکنیم.»
وی درباره روند واکسیناسیون هم گفته: «واکسیناسیون با روزانه هزار نفر آغاز خواهد شد و سپس با توجه به ارزیابی مجدد سیستم به صورت تصاعدی افزایش مییابد تا به حداکثر برسد. واکسن در مرحله اول به کسانی تزریق میشود که تست مثبت PCR نداشته باشند، اما در حالت کلی منعی برای تزریق به افرادی که قبلا مبتلا شده اند، نداریم.»