به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، "ریمی لاماه" به خبرگزاری فرانسه گفت: مسؤولان گینهای بیسار در خصوص فوتشدگان ناشی از بیماری ابولا نگران هستند.
جان باختن این چهارنفر حکایت از شیوع دوباره بیماری ابولا دارد، بیماری که در بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ در گینه شروع شد و جان ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر را گرفت.
از سوی دیگر "ساکوبا کیتا" رییس آژانس ملی امنیت بهداشتی گینه به رسانههای محلی این کشور گفت که جدیدترین قربانی بیماری ابولا، یک پرستار بوده است که اواخر ژانویه به این بیماری مبتلا شده و اوایل فوریه نیز به خاک سپرده شده است.
وی گفت: از میان کسانی که در تشییع جنازه وی شرکت داشتهاند، هشت نفر علایم بیماری مانند اسهال، استفراغ و خونریزی را داشتند که سه نفر از آنان جان باخته و چهار نفر آنان در بیمارستان مداوا شدهاند.
رییس آژانس ملی امنیت بهداشتی گینه ادامه داد: چهار قربانی ابولا به خاطر تب ﺧﻭﻧﺭﻳﺯی ﺩﻫﻧﺩﻩ ﺍﺑﻭﻻ که در منطقه "نزیکور" در جنوب شرق گینه رخ داده است، جان باختهاند.
کیتا در این باره گفت که یکی از بیماران از بیمارستان فرار کرده، اما وی بار دیگر به بیمارستانی در پایتخت بازگردانده شده است.
سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع جدید بیماری ابولا در آفریقا ابراز نگرانی شدید کرده است، به طوری که در برخورد با تازهترین موج جدید این بیماری در جمهوری دمکراتیک کنگو، حالت فوقالعاده بهداشتی در این کشور اعلام کرده است.
این کشور آفریقایی نیز روز یکشنبه از ظهور دوباره ویروس ابولا در شرق این کشور خبر داد و اعلام کرد که پس از سه ماه از پایان موج گذشته ابولا در کشور، یک زن در نتیجه ابتلا به این بیماری ویروسی جان خود را از دست داده است.
مقامهای بهداشتی کنگو دمکراتیک ۱۸ نوامبر ۲۰۲۰ از پایان موج یازدهم ویروس ابولا در استان "إکواتور" در شمال غرب این کشور خبر داده بودند که ۵۵ نفر جان باخته بودند.
توزیع وسیع واکسن که به ۴۰ هزار نفر از مردم این منطقه تزریق شده بود، مانع از شیوع این بیماری شده بود.
بروز دوباره بیماری ابولا در آفریقا همزمان با آن صورت میگیرد که گونه جهش یافته ویروس کرونا در سراسر جهان همچنان قربانی میگیرد.
براساس تازهترین گزارشها، بیماری کووید ۱۹، تاکنون حدود ۱۰۹ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.