به گزارش تابناک، حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس سابق شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفتوگو با ایکنا، درباره عوامل کمرنگ شدن اخلاقمداری در میان مسئولان و اوج گرفتن بداخلاقیها در دوران رقابتهای انتخاباتی گفت: در قانون اساسی به احزاب و تشکلها توجه شده است اما متأسفانه با داشتن بیش از دویست حزب، یک تشکل قوی و فعال نداریم تا به صورت هفتگی درباره مسائل سیاسی و اقتصادی بحث کنند و برنامه و راه حل ارائه دهند.
وی بیان کرد: براین اساس تا مادامی که تحزب و تشکل قوی در کشور شکل نگیرد گرفتار بلیه بداخلاقی سیاسی بین افراد و فصلی بدون تشکلها خواهیم بود. زیرا حزب باید نیرو به جامعه معرفی کند و در کنار آن برنامه خود را در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به مردم ارائه دهد، اما در فضایی که احزاب قوی محور نیستند و هر شخصی میتواند وارد گود رقابت شود شعارها و وعدههای بدون پشتوانه و تخریب و تضعیف رقیب نیز پررنگ میشود و جای برنامه را میگیرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: مسئله دیگر اینکه گرفتاریهای روزمره از ابتدای انقلاب مانند جنگ تحمیلی و تحریمهای اقتصادی و این یکسال اخیر هم کرونا، باعث شده که کمتر بر روی مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کار کارشناسی و علمی انجام شود و به دلیل فضای باز سیاسی، تخریب رقیب و توهین و بیاخلاقی و بیتقوایی سیاسی به راحتی انجام میگیرد.
حجتالاسلام اکرمی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب هم چندین بار درباره ضرورت حفظ حرمتها تذکر دادند و اخیرا هم از گسترش این بداخلاقیها در جامعه گلایه کردند و از تعبیر جمع شدن برای بداخلاقیها استفاده کردند.
حجتالاسلام اکرمی درباره تأثیر بداخلاقیهای مسئولان بر کاهش انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات گفت: آنچه برای ما در جمهوری اسلامی آبرومند و ارزشمند است این است که اقدامات ما در حوزههای مختلف از جمله رقابتهای سیاسی و انتخاباتی عاقلانه، عالمانه و از همه مهمتر اخلاقمدارانه باشد و اگر افراد نقدی به عملکرد افراد و قوای مختلف دارند بر محور ادب و اخلاق از یکسو و اطلاعات و آگاهی از سوی دیگر بیان کنند و یک فضای هماندیشی بین مسئولان و منتقدان شکل بگیرد تا به کاهش مشکلات بینجامد نه اینکه انتقادات به نحوی بیان شود که فقط بر تنشها و دعواها بیفزاید.
عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: به اعتقاد من کرسیها ونشستهای هماندیشی و گفتوگو با همدیگر بسیار کم است و افراد اغلب به صورت تک نفره سخن میگویند اما اگر فضای گفتوگوی تعاملی و دو نفره و چندنفره ایجاد شود نیازی به توهین، تخریب و بداخلاقی نیست.
حجتالاسلام اکرمی با بیان اینکه چنین فضایی زمینه رقابت پرشور و اخلاقی بین جریانها و نامزدهای انتخاباتی را فراهم میکند، گفت: با حرکت به سمت اخلاقیتر شدن رقابتهای سیاسی، میتوان امید داشت که انگیزه مردم برای مشارکت افزایش پیدا کند.
وی یادآور شد: وقتی نامزدها و گروههای سیاسی در رقابت سیاسی اخلاق را به حاشیه میبرند و تنها هدفشان حذف یا تخریب رقیب است مردم نیز این رقابت را نه برای خدمت بلکه یک جنگ قدرت تلقی میکنند و لذا در چنین فضایی نمیتوان انتظار مشارکت پرشور و حداکثری را داشت.
حجتالاسلام اکرمی در پایان با تأکید بر ضرورت فراهم کردن فضای برگزاری یک انتخابات پرشور و مشارکتی گفت: امیدواریم شورای نگهبان به شکلگیری یک فضای رقابتی سالم کمک کند و افراد واجد شرایط بتوانند در رقابتهای انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کنند. همچنین نهادهای مختلف در این چند ماه مانده به انتخابات با بهبود عملکردشان و کاهش مشکلات مردم، امید جامعه را باید افزایش دهند تا تمایل به حضور در انتخابات بین مردم افزایش پیدا کند.