تاملی در هیاهو‌های شکل گرفته با انتشار یک نامه

آیا «واردات واکسن کووید ۱۹» آزاد شد و گرفتار «بخش خصوصی» شدیم؟!

ناکامی وزارت بهداشت کشورمان در تحقق وعده واکسیناسیون ۱.۴ میلیون تن از هموطنان‌مان تا پایان سال ۱۳۹۹، خیلی سریع تر از چیزی که تصور می‌شد، با واکنش مواجه شده و محور جنجال قرار گرفته تا جایی که چهارمین روز نوروز به ظهر نرسیده، نامه‌ای منتشر شده که به باور برخی، نشانه ناتوانی این وزارت خانه در تامین واکسن است.
کد خبر: ۱۰۴۲۲۸۴
|
۰۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۶ 24 March 2021
|
22257 بازدید
|
تابناک اجتماعی«واردات واکسن کرونا آزاد شد»؛ این خبری است که در ساعات اخیر و با استناد به یک نامه منتشر شده است؛ اما واقعیت چیست؟

به گزارش «تابناک»؛ ناکامی وزارت بهداشت کشورمان در تحقق وعده واکسیناسیون ۱.۴ میلیون تن از هموطنان‌مان تا پایان سال ۱۳۹۹، خیلی سریعتر از چیزی که تصور می‌شد، با واکنش مواجه شده و محور جنجال قرار گرفته تا جایی که چهارمین روز نوروز به ظهر نرسیده، نامه‌ای منتشر شده که به باور برخی، نشانه ناتوانی این وزارت خانه در تامین واکسن است.

بر اساس این نامه که روی سربرگ سازمان غذا و دارو (یکی از زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت که مسئولیت آزمایش و تایید واکسن در کشورمان را عهده دار است و متولی واکسیناسیون کووید ۱۹ هم هست) منتشر شده، شرکت‌های وارد کننده دارو و فرآورده‌های بیولوژیک برای تامین واکسن کووید ۱۹ فراخوان شده اند؛ آن هم به قید فوریت!
 
آیا «واردات واکسن کووید» آزاد شد و گرفتار «بخش خصوصی» شدیم؟!

فراخوان بخش خصوصی برای واردات واکسن و تاکید بر فوری بودن این فراخوان که در آخرین روز کاری سال گذشته (۲۸ اسفند) به رشته تحریر درآمده و توسط مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل امضا شده، نشانه‌هایی است که بسیاری را مجاب کرده که وزارت بهداشت توان واردات واکسن ندارد و به دلیل همین، ناتوانی است که هنوز موفق نشده گروه‌های در معرض خطر مانند کادر درمان را واکسینه نماید.

این در حالی است که ورای این نتیجه گیری، دست یاری دراز کردن به سمت بخش خصوصی نکته‌ای است که موجب شده بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی، دورنمایی تیره و تار برای واکسیناسیون کرونا در کشورمان ترسیم کنند و مدعی باشند که یا واکسن به دستشان نخواهد رسید یا در بازار معیوب وطنی، به نرخ‌های گزاف و رو به افزایش به مردم عرضه خواهد شد.

فرضیاتی که برای بسیاری مان حکم قانون را دارند، چون بار‌ها و بار‌ها اثبات شده اند؛ بنابراین، تکرارشان در ماجرای واکسن به شدت محتمل است. کارنامه نامطلوب بخش خصوصی که از قضا برای مسئولان هم مسجل است که اگر نبود، از ابتدا واردات واکسن را عهده دار نمی‌شدند و کار را به بخش خصوصی می‌سپردند. مثل واگذاری واردات واکسن آنفلوانزا در سال‌های گذشته به برخی شرکت‌ها که در نهایت دست بسیاری را از رسیدن به این واکسن کوتاه کرد.

برون سپاری‌هایی که بارها رخ داده، اما در بزنگاه‌های مختلف ثابت شده که خطا بوده است، مثل روز‌های نخست شیوع ویروس کرونا در کشورمان که بخشی ترجیح دادند به جای عرضه سریع اقلامی مانند دستکش و مواد ضدعفونی کرده به مردم یا حتی مراکز درمانی، آن‌ها را احتکار کرده و به چند برابر قیمت به فروش برسانند. تجربه‌ای که در دارو و درمان هم تکرارش کردند تا بازار سیاه پر شود از دارو‌های موثر در درمان کرونا با قیمت‌های نجومی!

این پیشینه چیزی است که موجب شده انتشار نامه فراخوان واردات دارو لرزه بر اندام بسیاری از آن‌هایی بیندازد که این نامه را دیده و به «آزاد شدن واردات واکسن کرونا» تفسیرش کرده اند؛ تفسیری که البته با واقعیت فاصله دارد، چون این سومین بار است که این فراخوان منتشر می‌شود و در دو بار قبلی هیچ یک از شرکت‌های بخش خصوصی موفق به انجام این خواسته نشده اند.

آیا «واردات واکسن کووید» آزاد شد و گرفتار «بخش خصوصی» شدیم؟!این را کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو می‌گوید: «ظرف ماه‌های اخیر حداقل سه بار فراخوان واردات واکسن کرونا صادر شده و البته قریب به اتفاق شرکت‌های غیردولتی در این زمینه توفیق عملی نداشته اند. واکسن کرونا از هر مسیری وارد شود، نهایتا توسط وزارت بهداشت، خریداری و در شبکه بهداشتی کشور توزیع خواهد شد.»

نکته مهم در اظهار نظر این مقام مسئول، تاکید بر نقش کلیدی و محوری وزارت بهداشت در واکسیناسیون کروناست که بر اساس آن، حتی واکسن‌های خریداری شده توسط بخش خصوصی هم باید به این وزارت خانه فروخته شوند تا توسط این مرجع و بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای واکسیناسیون، بر اساس اولویت‌ها تزریق شوند. این در حالی است که دیگر واردات این شرکت‌ها تنها توسط غذا و دارو تایید می‌شوند و زیر نظر ایشان توزیع می‌گردند و خبری از الزام آن‌ها به فروش وارداتشان به وزارت بهداشت نیست.

تدبیری که اگر درست و کامل اجرا شود و در مسیر اجرای آن، تغییری به وجود نیاید، هم این باور رنگ خواهد باخت که وزارت بهداشت در واردات واکسن کوتاهی کرده و از همه توانمندی‌های کشور بهره نبرده است، هم واردات واکسن تسریع خواهد شد (در صورتی که بخش خصوصی موفق به واردات واکسن کووید شود) و هم نگرانی از سوءاستفاده‌های بخش خصوصی و افزایش قیمت واکسن و توزیع پراشکال آن رفع خواهد شد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
تو همه زمینه جکید جک ، برید دست بردارید دیگه از سر ما
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
بازار سود جدید از جیب مردم برای شرکتهای خصوصی خودی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
تابناک دروغ آنهم به مردم یک کشور گناه کبیره نیست؟ من هر سال نیمه دوم شهریور از داروخانه محل واکسن آنفولانزا آنهم هلندی می خریدم، نه نسخه ایی می خواست و نه صفی در کار بود و نه آشنا میخواست ولی زمستان گذشته که دولت روی آن دست گذاشت چه بازیها که درنیاورد، من هر چه گشتم حتی یکی هم پیدا نکردم.
ناشناس
|
Belgium
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
قطعا بخش خصوصی ( بخوانید دارندگان ژن خوب ) با گرفتن ارز جهانگیری نسبت به واردات واکسن اقدام خواهند کرد سپس با توزیع ناقص و خارج از سیستم با نرخ بالاتری در بازار آزاد خواهند فروخت و سلطان واکسن هم بوجود خواهد آمد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
گل گفتی
دانیال
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
بسیاری از کشورها واکسن را وارد کرده اند و آن را بصورت رایگان به مردم تزریق شده حالا دولت ما دنبال اینه که بهانه ای داشته باشه برای پولی کردن تزریق واکسن به بهانه خرید آن از شرکت‌های بخش خصوصی.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
متاسفاته مشکل در مدیریت است و قانون اساسی ما هم توانایی پاسخگویی و حل مشکل را دارد وزارت بهداشت باید از همه ظرفیت خود استفاده کند و اصل یکصد و یازده قانون اساسی و سایر اصول مرتیط در مورد بهداشت رایگان و..هم مورد توجه بیشتر قرار گیرد تا واکسن برای همه فراهم شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
این حضرات مسولان ، یک ریال حاضر نیستند برای مردمشان واکسن بخرند و هزینه کنند
و قطعا ورود واکسن را به مافیای داروی کشور که از بزرگان و مسولان سابق و فعلی وزارت بهداشت هستند خواهد داد
و از این کیسه که به بهای جان مردم تمام می گردد
برای خودشان از جریمه رانندگی تا فروش دارو و تست کرونا و داروهای خاص کرونا
و هزینه های بیمارستانهای خصوصی و حتی دولتی کیسه بزرگی دوخته اند و پر خواهند کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
اینطور بوده چاره ای ندارند عادت کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
انا لله و انا الیه ..
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
اسم وزارت بهداشت بذارن وزارت ناصریه خسروی
dayani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
این یکی هم مشابه واگذاری نفت برای فروش به بخش خصوصی است وقتی دولت ناتوان می شود یا وقتی دولت زیر فشار دارندگان قدرت اقتصادی قرار می گیرد همین می شود. خیال می کنم باید به چند موضوع توجه داشت. حتما این مورد با مبالغ زیادی سرو کار دارد و به این راحتی درگیری دارندگان قدرت یا دلالان حل نمی شود باید نوعی قرارداد بین اینها بسته شود تا همه آنها بهره برند. دوم اینکه با تاخیر در غلبه بر کرونا ماسکها که کم و بیش روبنده مورد اقبال برخی ها ست برروی میماند و به اصطلاح کناه کم می شودو سوم اینکه به دلیل عدم اجازه کشورهای دیگر به ایرانیان واکسن نزده ، دلارهای کمتری از ایران خارج می شود.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۴
بعداز یکسال تازه این حرفها زا میزنید در حالی که عده زیادی از هموطنان عزیز به خاطر این بیماری جان خود را از دست دادهاند در حالی که اکثر دولتها واکسن را تهیه ودر اختیار شهروندان خود قرار دادهاند باز در کشور ما از وجود مشکل و گرفتاری در بخش خصوصی که آنهم شاخهای از بالادستی است دم میزنید مایه تاسف است که جان مردم این قدر بی ارزش شده وآن زا به امیال دنیوی فروختهاید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟